לטייל בסוריה ולבנון

smndrol

New member
לטייל בסוריה ולבנון

ראיתי עכשיו את תוכנית הטיולים/ תרמילאות של לונלי פלנט (איך שלא קוראים לה) על ירדן לבנון וסוריה. ממש התלהבתי וחבל שאי אפשר לסוע... אפילו שרוב מה שהראו היה חלקים תיירותיים ורק קצת off the beaten trek בכלל היה נראה לי יפה מאוד שתרגמו את התוכנית לעברית ושידרו אותה, אע"פ שברור שהיא לא מעניינת רבים מהישראלים (בהתחשב בכך שאיננו יכולים לטייל ב2 מתוך 3 המדינות, וישראל נמצאת במעין "מלחמה" איתן) עכשיו אני מחכה לפרק על ישראל (והטריטוריה הפלשתינאית...)

pako27

New member
מה שבטוח שדרום ודרום מזרח לבנון

נוף מדהים !! באמת שחבל שאי אפשר לטייל שם ...

kogawa

New member
דווקא מכיר בכיר בפורום זה

שטייל בלבנון וסוריה. אני יכול לספר רק על לבנון וירדן )-:

smndrol

New member
אז אולי תספרו משהו..

לטובת אלה שלא יגיעו לשם בעתיד הנראה לעין
שנוכל להתנחם במשהו
לקחתי את זה קשה לא?

טל50

New member
יש לי דרכון בריטי,אני יכול לטייל

בסוריה ולבנון ?

pako27

New member
יתכן תיכנס , לצאת בטוח שלא ../images/Emo8.gif

תגידו מה חסר מקומות יפים בעולם ??????? ובכלל מסעות הישרדות זה שייך לקומונה אחרת ! אני היתי מעדיף לחפש יעדים אחרים !!!!!

smndrol

New member
למה קומונת הישרדות למה?

מה אני הולך לשירות צבאי שוב? (לא שאז הייתי שם..) למה אתה חושב שהמדינות האלה במצב מלחמה פנימי? זה בטח מה שהם חושבים עלינו (וגם מקומות אחרים בעולם..) כולה שתי מדינות שמזמן היינו יכולים להיות איתם במצב של שלום +-, ורק הפוליטיקה ומאבקי כוחות מטופשים הורסים את זה ועד כאן פופוליטיקה להיום..

sela v

New member
../images/Emo45.gif

כנראה הפוליטיקה בשני הצדדים, ומסעי ההפחדות בשני הצדדים מול הצד השני. אבל כנראה זה משרת מישהו או משהו.

sela v

New member
לטייל בסוריה ולבנון

זה לא בדיוק מסעות השרדות. יש הבדל גדול בין מדינות אלה למדינות אפריקה למשל. זה מזכיר לי שנסעתי לקהיר פעם ראשונה, דמיינתי שזה יראה כמו כפר ערבי בישראל, וזה ממש לא. אותו דבר עם עמן, ושאר בירות של מדינות ערביות אחרות.

מרסלו1

New member
יש בזה סיכון

מספיק שיזהו פרט כלשהו שיראה שאתה מישראל וסביר שתגמור בכלא לשנים רבות, ולא בדיוק כלא בשוויץ. ממש לא חריג שיזהו, מספיק שתדבר בשנתך למשל......

טל50

New member
חחח זה בסדר אני לא מתכוון לטוס לשם,

רק רציתי לבדוק אם אני באמת יכול לטוס לשם.

kogawa

New member
שלוש נקודות

החוק הישראלי - קרא אותו והחלט אם אתה נופל בקטגוריה של אזרח ישראלי. החוק החיזבלאי - קרע אותו והחלט האם נופל (כמו טננבאום). סיפורי טיולים בסוריה ולבנון ועירק של איתי אנגל ואחרים שמתפרסמים בעמודים ראשונים בעיתונים והמדינה (זו שתחליף עוביידים ורוצחים שנשמרו לשחרור בתמורה לטננבאומים רון ארד כשידרש), ורשויות החוק לא עושות דבר. סיפור משעשע של פגישת ישראלים בפקיסטן בשנת 1991 נמצא בפרק "מוג'הדין" בדרך המשי של צור שיזף.

natyh

New member
איך נשכחת תהילת עולם

לטייל בירדן סוריה ואיראן זה ללא ספק משהו ... אבל אחרי שהכרזת על כך קבל כל העולם ואשתו בטלויזיה הישראלית שאתה ורק אתה נוסע באופנוע שלך ... לשם ... קבלו את גדול המשוגעים ..... מי הוא ... ואיך צור שיזף זיהה אותו בדרך המשי ...

smndrol

New member
לפי "החוק הישראלי" אסור לנו לטייל

רק ב 5 מדינות, מה עם כל השאר? אם אסע לאירן (ונגיד שהם יכניסו אותי), אז שאחזור לא אעמוד לדין/ חקירת שב"כ צולבת? איזו מדינות ערביות/מוסלמיות לא יכניסו ישראלים? (למשל איחוד האמירויות הערביות לוב אלג'יריה וכאלה) יש לכם מושג?

sela v

New member
לפי החוק אסור

אבל גם אסור לסע מעל המהירות, אז מה? יש או היה לנו שגריר במאוריטניה שהיה כתב של עיתון ידיעות אחרונות, וזה לא הפריע למדינה למנות אותו כשגריר. לא חושב שכל המדינות שהזכרת יכניסו אותך. אפשר למאוריטניה, מרוקו אולי גם טוניס להכנס עם דרכון ישראלי. שאלתי בשגרירות בלונדון אם אפשר נדמה לי שזה היה דובאי להכנס עם דרכון ישראלי, ואמרו לי שאפשר בטיסת המשך לנסות לבקש, ואולי יאשרו את זה בשדה תעופה. עד שלא מנסים לא תדעו, ולא מזיק לנסות.

sela v

New member
אם עיר הלידה שלך

לא בישראל, עקרונית אתה יכול. לסוריה חותמים בטופס הבקשה לויזה, שלא ביקרת מעולם בפלסטין הכבושה.

למעלה