לטייל בהודו לבד

לטייל בהודו לבד

היי,
אני בת 24 ושוקלת לנסוע להודו לבדי... יש לציין שלפני כמה שנים נסעתי לסין לבד, לא היה קל, אבל הסתדרתי והיה מאוד חווייתי.

רציתי להתייעץ אתכם: אני יודעת, לנסוע לבד זה לא הכי מומלץ, אבל לפעמים אין חברים שרוצים או יכולים להצטרף, ולהכיר ישראלים באינטרנט ולנסוע איתם, אני גם ללא ממש רוצה. אני לא אוהבת להיות תלויה באחרים, בעיקר כאלו שאני לא מכירה.

העניין הוא שיש עכשיו הרבה כתבות על אונס של תיירות בהודו, סיפור על בחורה שסיממו אותה וגנבו ממנה כסף. אני תוהה אם זה משהו שהפך לנפוץ יותר לאחרונה, או משהו שקורה באופן כללי (ולא לעיתים קרובות, כמו בעוד הרבה מקומות לצערי) ורק עלה יותר לכותרות וזה נראה מטריד יותר?

יש מקומות שהייתם ממליצים לא לטייל בהם לבד? איך אני יכולה להזהר לדעתכם?
אתם חושבים שכדאי לי לחפש יעד אחר?
זה קצת עצוב לי.

sailor

New member
בהודו יהיה יותר קל מסין

שמירה על כללי זהירות בסיסיים וציות לאזהרות במדריך ימנעו מקרים כאלה ששמעת עליהם.
אבל ההודים יגעו בך ואפילו יצבטו כשתהיה להם הזדמנות והשאלה אם זה לא מפריע לך יותר מדי. (מספורי בתי שטילה שם לבד).

עם מי לטייל? בכל אכסניה תוכלי להכיר מטילים אחרים ולהחליט אם מתאים לך לטיל איתם או להמשיך לבד.

kfktj

New member
הודו היא מדינה מאוד בטוחה לתיירים

המקרים האחרונים הם יוצאי דופן ואם תראי את תקציר האירועים שקרו תגלי שכאשר נוקטים בזהירות מינימלית אין סיבה שיקרה משהו (לדוגמא- לא לתפוס טרמפ שאת לבד על משאית ובה 3 גברים, או לא לישון ביער מבודד לבד).

כן, ההודים סקרנים ובוהים בכל דבר שנראה להם שונה, ובמיוחד בנשים שלבושות חשוף (מנהג גופיות הדיוויה), מספיק לשים צעיף פשוט על הכתפיים והמבטים כמעט נעלמים (ולמיטבי לכת- לבוש הודי מלא ואין מבטים).

לגבי שותפים וכו'- דווקא בהודו אפשר לטוס לבד ללא שום חשש, כבר על המטוס את תכירי ישראלים ומשם כבר הכל מתגלגל- מכירים אנשים, מתפצלים, מטיילים קצת לבד, מכירים עוד אנשים וחוזר חלילה...(ותמיד אפשר גם לחפש שותפים בלמטייל וכו')

אגב אני מתכנן טיול לסין השנה וכנראה זה גם יהיה לבד, ואני קצת חושש שזה לא יהיה קל כמו לטייל לבד בהודו
אז אל חשש

אתה תהנה בסין.

חשוב להביא שיניים להחלפה, כי אתה הולך לשבור שם את השיניים בניסיון לתקשר עם אנשים.

רק מזהירה
בהצלחה!

sailor

New member
לא להסחף

לא קל לתקשר בסין, אבל לא עד כדי כך קשה.
הקושי הוא כשמתעיפים ממאמץ התקשורת ורוצים לנוח ממנו.
אחד המקומות שנחנו מהמאמץ בכיף היה דאלי, יוננאן. אפילו בעל המסעדה ליד הגסטהאוז שלא יודע מלה באנגלית התאמץ שנבין אותו ואת התפריט שמישהו תרגם בשבילו לאנגלית.
אחרי שתי ארוחות הסכמנו להצעות שלו מחוץ לתפריט ונהנינו בכיף.

נכון
אני מניחה שזה גם תלוי אזור

ובכל מקרה, זה לא כזה נורא ומוסיף לחוויה.

kfktj

New member
בשביל זה כבר התחלתי קצת ללמוד מדרינית

אין ספק שזאת שפה קשה מאוד, מאוד קשה להגות חלק מהמילים... לעומת הינדית שלקח לי חודשיים ללמוד ולדבר ברמה טובה+ (מאוד אוהב שפות באופן כללי).

kogawa

New member
לאחרונה יש יותר כתבות על אונס

בהודו קוראים כתבות על ישראל ובכתבות כתוב שלא רק שיש יותר אונס אלא שאפילו נשיא הורשע באונס, וראש עיר, וכתבים בכירים בטלביזיה מואשמים, וכוכבי תיאטרון ושופטים...
האם בשל כך מסוכן לבחורה לטייל לבד בארץ?
הודו אינה מקום אלים כמו המדינות הקתוליות (דרום אמריקה, פיליפינים וכו). לרמות? כן! לגנוב? כן! להגניב צביטה בעכוז או להתחכך וודאי לנעוץ עיניים, אבל אלימות כלפי תיירות כמעט שלא.

בלת"ק - בטח שלנסוע לבד

הודו בטוחה מאוד לתיירים, וכל עוד את שומרת על עצמך, לא מסתובבת בסלאמס של בומביי בלילה נגיד, אין סיבה לדאגה. אני הייתי ככה ארבעה חודשים (כמובן שפוגשים גם אנשים, אבל כמו שאמרת, את חופשייה לבוא וללכת, לא תלויה בהם) והיה מהמם ביותר. הכי כיף לבד :).

למעלה