לטוס קרוב לאלוהים

omadoan

New member
לטוס קרוב לאלוהים

מי אמר שאין למחזירים בתשובה שיטות מרתקות? התאריך: אתמול. השעה: אחר הצהריים. מסוק עושה סיבוב מעל לגני תקווה, נוחת בחצר בית ספר, ושוב ממריא כשבתוכו ילד מאושר. ואחר כך עוד ילד, ועוד ילד. באותו זמן, בחצר, שני מחזירים בתשובה מעל במה. בקהל כמה עשרות אנשים פעורי עיניים וסתם סקרנים, מקשיבים לשני סוחרי דת, גבר ואישה (לא בדקתי מי הם היו), מלהגים בלהט פניני חוכמה בגנות מחזירים בתשובה קתוליים וכמה חשוב שאמהות יזהרו שילדיהם לא יפלו טרף לידיהם..זה מה ששמעתי, לא התעכבתי לשמוע את שאר הזיבולים. מה הקטע תשאלו? ילדים אוהבים אטרקציות. בעיקר כשמדובר בסיבוב חינם במסוק. ואין כמו קהל מרותק ומהופנט מלהבי רוטור של מסוק, כדי לקבל דברי תוכחה לתוך מוחו. מאוד מכובד. מאוד.

omadoan

New member
מטעמם, כמובן.

ממה שראיתי זה הולך כך: ישנו המסוק (שנשכר לצורך זה, ביחד עם טייס ומפקח טיסה (על הקרקע). שני אברכים (עם מכשירי קשר) מנהלים את תהליך הבחירה של הילדים, ואחד מהם מוביל את הילד הנבחר (לא היו ילדות נבחרות. רק ילדים זכרים וכשרים) אל המסוק, ומשם זה כבר תפקידם של המפקח והטייס. אחד המנחים מבדר את הקהל (הילדים) בצורה שלא היתה מביישת את מנחי ערוץ הילדים ("כפיים למסוק, ילדים! אתם רואים איזה יופי! הכל בזכות האל" וכו´) בזמן שמהמנחה השני/השניה מלהג דברי תוכחה לכל מי שהיה מוכן לשמוע. המסוק עושה סיבוב מעל העיר, חוזר עם הילד הנרגש והסיפור חוזר על עצמו מספר פעמים. כמובן, יש מספר אברכים נוספים בתור משגיחים מסביב, וצלם מטעמם. גם אני צילמתי כמה דקות במצלמה האישית שלי, אך מיהרתי לענייני הפרטיים ולכן לא התעכבתי יותר מדי. לא נתקלתי בכל התנגדות מצידם בזמן שצילמתי. אולי לא שמו לב שהייתי שם. כל העסק התחיל בתהלוכה ממרכז קניות קרוב, שם ארגנו קבוצות של ילדים שהובאו כניראה בהסעות (2-3 מסחריות שלהם בחניה). הייתי מביא תמונות מהארוע, אבל זה קצת מיותר כרגע.

כל הכבוד למקוריות

כנראה שעדיין יש מה ללמוד מהחילונים. ולעניין, זה בהחלט דורש בדיקה (לא שעשו משהו רע). לי נראה כמשהו מוגזם, כלומר, מיותר לחלוטין. ניחוש שלי, אולי קיבלו השראה מארגון ´שופר´ באצטדיון ´טדי´ בירושלים. שם זה היה חד פעמי לכבוד המאורע (10,000 איש).

למעלה