לטובת מי שלא מכיר

לטובת מי שלא מכיר

ניתקלתי במקרה באתר Prog Archives. יש בו להערכתי מאות קטעי mp3 מלאים של מספר גדול של הרכבים, מפורסמים ונידחים כאחד, הניתנים להורדה חוקית. להמחשה, הורדתי ביומיים קטעים של כל ההרכבים האלו (מתנצל מראש על הnamedropping):
After Crying, Anderson Bruford Wakeman Howe, Asia, Banco del Mutuo Soccorso, Beggars Opera, Brand X, Camel, Can, Carpe Diem, Cressida, Djam Karet, Dream Theater, Echolyn, Eloy, Focus, Genesis, Gentle Giant, Happy the Man, Il Balletto Di Bronzo, IQ, Isildurs Bane, Jethro Tull, Kansas, Le Orme, Liquid Tension Experiment, Mahavishnu Orchestra, Marillion, Mellow Candle, Museo Rosenbach, National Health, Pain of Salvation, Pendragon, Peter Gabriel, Peter Hammill, Porcupine Tree, Renaissance, Rush, Steve Hackett, Steve Hillage, Symphony X, The Alan Parsons Project, The Enid, The Flower Kings, UK, Univers Zero, Van Der Graaf Generator, Yes.​
בקיצור, כדאי. תהנו.

giloni

New member
תודה על ההפנייה

נכנסתי ואפילו הרשיתי לעצמי לכתוב שתי סקירות אלבומים. אם מעניין, תוכלו לקרוא אותם: Wakeman&Cousins - Hummingbird The Acoustic Strawbs - Baroque&Roll יקי

נחמד מאוד

אני מתאר לעצמי שמה שהם עושים זה לחלוטין לא חוקי (הם עושים כסף על פרסומות תמורת הפרת זכויות יוצרים של אמנים מפורסמים), אבל עד שיתפסו אותם חברות המוסיקה - זה מחסן חביב להשלמות שונות. תודה על הטיפ, לא ידעתי שיש שם קבצים.

dimfo

New member
אני לא חושב שזה לא חוקי

זה בטח קבצים שגם ניתנים להורדה באתרי הבית של הלהקות הנ"ל. אחרת למה להם לא לפרסם את כל האלבומים כמו שהם?

לצערי, זה לא המצב

הקבצים הללו לא נמצאים להורדה בשום מקום אחר. החבר'ה הללו לוקחים סיכון, וזה יפה כי זה מעיד על אומץ - אבל זה לא מעיד על חוכמה. יש כאן הפרה בוטה של זכויות יוצרים. חבל שזה קורה דווקא באתר שיש לו הרבה מה להציע חוץ מזה. טכנית - אפשר לחגוג עליהם מבחינת פיצויים.

מממ... אני לא בטוח

למה להניח מראש שמישהו עבריין כל עוד לא הוכח אחרת? העובדה היא שלא לכל ההרכבים יש קטעים הניתנים להורדה, שחלק מהקטעים כן ניתנים להורדה חופשית במקומות אחרים ושלא ניתן להוריד אלבומים שלמים (וכמעט אף פעם לא יותר מקטע אחד מאלבום). וחוץ מזה, מי אמר לך שהם לא משלמים עבור זכויות היוצרים? זה נראה אתר מסודר ומושקע, ולא עמוד אינטרנט מחתרתי של תלמיד תיכון מקירקיזיה. אם הם היו באמת מרגיזים מישהו כבר היו סוגרים אותם מזמן.

HelterSkelter1

New member
לא יודע, העובדה שאפשר להוריד למשל

את 21st Century Schizoid Man טיפה מעלה חשד - למה שיתנו להורדה את השיר הזה, בגירסא מלאה, ושזה יהיה חוקי?

למה לא?

שימו לב גם שיש לינק לאיפה אפשר לקנות את האלבומים של הלהקות. זהו גימיק שיווקי - נותנים לך קצת לשמוע, ואז מכוונים אותך להיכן שאפשר לרכוש. קשה לי להאמין שהם יעשו את זה אם אין להם אישור.

בוא נעשה קצת סדר

ראשית - אם אתה מפר זכויות יוצרים אתה לא עבריין. זו לא עבירה פלילית, זו עוולה אזרחית שסופה פיצויים וצו מניעה. שנית - זה לא משנה הכמות, זה משנה המהות. העובדה שרק לחלק מהקטעים יש מוסיקה להורדה לא אומרת שום דבר. שלישית - אף אחד מן הקטעים לא זמין להורדה (כקטע שלם!) בשום מקום אחר שהוא חוקי. מי אמר לי? זה לא כתוב באתר. אם קאזה לא משלמים זכויות יוצרים, למה שאתר פרוג נידח ישלם זכויות יוצרים? זה לא כתוב באתר. "אם הם היו באמת מרגיזים מישהו כבר היו סוגרים אותם מזמן" זו הנחה שלא אומרת שום דבר. יש המון הפרות ברשת, זה רק עניין של זמן עד שבעלי זכויות היוצרים עולים על זה. בכל מקרה, קאזה עדיין פועלת והיא מרגיזה המון אנשים, לא? הם פשוט לוקחים סיכון מיותר, ולנו נשאר רק לחגוג על זה עד שהאנשים עם העניבות ירימו את המבט לרגע.

נו, אז בוא נסכם

לשנינו אין מושג אם האתר מפר זכויות יוצרים או לא. בעצם, למה זה כל כך איכפת לנו?

לא ממש איכפת לנו

אני, כבונה-אתר, מאוד רגיש לגבול הדק בין שימוש מותר או גבולי, ובין הפרת זכויות יוצרים שמתעשרת על חשבון אחרים. להזכירך, באתר יש מודעות פרסומיות, וזה אומר שהחברים עושים כסף מהאתר. זה כבר לא מוסד פילנטרופי - יש לנו כאן עסק עם עסק. אני מקפיד לא להכניס שום באנר ושום פרסומת לאתר, כי אני יודע שזה ידפוק לי את שיקול הדעת. בכל מקרה, זה לא ממש קריטי.

למעלה