לטאה צמחונית

oriona

New member
לטאה צמחונית

שלום, אני אמנם חדשה כאן לגמרי, אך אשמח אם תוכלו לייעץ לי על סוג של לטאה צמחונית שניתן לגדל בפינת חי. שמה, מה היא אוכלת, תנאי מחיה וכו'. המון תודה ! אוריון

pembencipolisi

New member
לא חסרות איגואנות צמחוניות.

גם חרדון הצב צמחוני. שני מינים בארץ.

oriona

New member
תודה,

אשמח אם תוכל לכתוב לי פרטים נוספים על לטאת חרדון הצב, כמו אם יש מזון ספציפי שהיא צורכת, גודל הלטאה הבוגרת, וכו'. המון תודה ! אוריון

חרדוני צב חיים בארץ בטבע ואיגואנות

לא. זכורה לי פעם אחת בהם היה יבוא חוקי של חרדוני צב ממאלי שבאפריקה אבל זה היה מזמן ולא ראיתי אותם או שמעתי על רביה שלהם מאז. לכן חרדון צב הייתה יכולה להיות אופציה טובה אבל לצערי היא לא ממש קיימת בארצנו...

ינאי 15

New member
אתה מדבר במקרה על חרדון צב הדור?

זה עם גוון שלכחול, ירוק וצהוב.

ינאי 15

New member
אוקיי

האמתי יצא לי לראות חרדון צב הדור אבל בנחשיה בקיבוץ בארי.

pembencipolisi

New member
חרדון צב מצוי : עד 80 ס"מ , נפוץ

בנגב ואוכל עלי שיחים. משקל הבוגר 3 ק"ג והוא עבה וצבעו חום. זנבו קוצני. חרדון צב הדור אורכו 35 ס"מ, צבעו פסים צהובים וירוקים. גם הוא נפוץ בנגב. אם אינני טועה גם הוא צמחוני.

oriona

New member
בפינת חי

האם מותר לגדל אותו בפינת חי? הוא נשמע לי גדול למדי, מהו גודל הכלוב הנדרש? תודה על העזרה!

אילון פ

New member
ני לא בטוח שהבנת...

כל בעלי החיים בארץ חוץ מפרוקי הרגליים מוגני ע"פ חוק. לכן את לא יכולה לגדל חרדון צב ללא אישור מיוחד מהרט"ג, שקשה לי להאמין שתקבלי. חומט הלשון הכחולה נשמעת אופציה טובה. סתם שאלה, מה הבעיה במזון חי?

oriona

New member
תודה!

הבעיה במזון חי היא... אני. קשה לי מידי עכשיו. אולי בעתיד.

אילון פ

New member
ועכשיו, כשאני חושב על זה...

למה בדיוק עדיף לתת בשר טחון מאשר חרקים?

oriona

New member
כי

אפשר לתת לאחד הילדים לעשות את זה
זה יותר קל כשאתה לא רואה פרצוף, ולא צריך ממש לגעת בחיה המתה. אתה לא חושב?

אילון פ

New member
../images/Emo4.gif

אם יש משהו שמחייב אותך שהילדים יאכילו, יש משהו במה שאת אומרת... אבל... אני חושב שיש גם משהו נכון בלהאכיל במזון הטבעי כשהוא בצורה הטבעית שלו, בעיקר בקטע הלימודי. אבל אני לא מכיר את הפינת חי שלך, ואני לא יכול לדעת מה מטרותיה ומהם הגילאים של הילדים שמבקרים בה. אבל, באופן אישי, הרבה יותר מפריעה לי תעשיית הבשר הזוועתית שקיימת כיום בארץ מאשר המכרסמים או החרקים לצורך העניין שהזוחלים שלנו אוכלים. שלא תביני לא נכון, אני חס וחלילה לא ממעיט בערכם של החיות שהזוחלים אוכלים, ואני מאוד מאוד מאמין שכל מיני החיות שווים, מהנמלה ועד לבני האדם, אבל התהליך שבעלי החיים למאכל אדם עוברים עד שהם מגיעים לצלחת (וההרג עצמו זה אחד הדברים שפחות מפריעים לי) הוא, לדעתי, בלתי נסבל.. יאללה, גלשתי מספיק... בהצלחה.

שלום לך אורינה וברוכה הבאה לפורום

איגואנות ניתן לגדל בפינת החי, ורוב הסיכויים שיגיעו אליך כאלו מאנשים שלא מסוגלים לטפל בהן יותר בלי שתצטרכי ללכת ולהוציא על זה כסף. אני אישית לא הכי אוהב איגואנות וחושב שזוחל שיותר יתאים לכם הוא חומט לשון כחולה שמקורו באוסטרליה וג'אווה. הלטאה הזאת ניזונה גם מחומר מצמחי וגם מבשרי אבל מסתדרת יפה מאוד עם בשר טחון ולא חייבת לקבל בעלי חיים במצב החי שלהם... מדי פעם אפילו ניתן להשיג פרטים ילידי שבי שמקורם בארץ. ישנה גם לטאת צלחת סודנית שמגדלים במספר מקומות אבל מניסיוני האישי היא לא ממש מתאימה לעבודה עם ילדים ויש לה אופי פחדני במיוחד. כדאי מאוד להיכנס לאתר שצרפתי הוא באמת משהו משהו!

oriona

New member
שלום יונתן,

תודה על האתר שצרפת. החומט נראה לי מתאים, אך לשם התאמת טרריום אני זקוקה לגודל שלו, ולא מוצאת. מה המימדים של חומט לשון כחולה בוגר? שוב תודה, אוריון

כ50 ס"מ אורכו אבל כדאי לך לקרוא

את דפי המידע על גידולו ושם כבר יהיה לך כתוב בנוגע לגודל הטרריום אותו תצטרכי ועוד פרטים חשובים.

למעלה