לח.ו.ג. חג? לח.ג.וג. חג?

לח.ו.ג. חג? לח.ג.וג. חג?

אשמח אם מישהו יוכל לספר- איך ומה ולמה ומתי- על השורש ח.ג.ג. ואיך התפתח להיות השורש המכובד שהוא היום.
{מה שחשבתי: "חג" התפתח מ"לחוג"- מעגל. כך גם נאמר- לחוג חג. מאין הגיעה הגימ"ל הנוספת? האם זו תופעה או מקרה פרטי? האם קישקשתי לשווא? או שזה באמת מעניין כמו שזה נשמע לי?} תודה!

גנגי

New member
ח.ו.ג. ו-ח.ג.ג.

הם שני שורשים שונים, ולמרות שאולי מקורם בשורש קדום אחד בעל שתי אותיות, הם התפתחו לשונים, בדיוק כמו שהשורשים ח.ו.ל. ו-ח.ל.ל. יוצרים את המילה "חול", אלא שמשמעותה פעם חול ים, ופעם יום חול, ואין קשר (למרות שבטח יש כאלו שיאמרו שלחוף הים הולכים רק ביום חול....).

להבדיל קודש מחול

רעיון חביב בעיני הוא שבהפרידנו קודש מחול, אנחנו מייחדים את הראוי ייחוד מימים שיש מהם לרוב - כחול אשר על שפת הים.

nutmeg

New member
חשבתי

שח.ג. ו-ע.ג הם קרובי משפחה וחג מגיע כל שנה מחדש במחזוריות עגולה. מה שמזכיר את השיר הדבילי: "עוגה עוגה עוגה במעגל נחוגה..." ובכלל לכל השורשים עם כפילות reduplication בעברית יש מכנה משותף: כולם מצביעים על פעולה, מצב או אירוע שיכול להתפס כרצף מתמשך, (על פי עיקרון הלכידות הסמנטית) עד תום הפעולה, גם אם מדובר על 'סט' וגם אם מדובר על 'בודד' (זוכרים את הדיון על זוגיים?). אז... ח.ג.ג. - עד תום החגיגה ברצף מתמשך. ו-ח.פ.פ את ראשו ברצף מתמשך עד תום החפיפה וכו'

גנגי

New member
וזו הפעם הראשונה שלמדתי

שמה שבסוגריים הוא בעצם הדבר המודגש במשפט... פְּרַדְקְטִי לי פּרֶדיקַט...

nutmeg

New member
ככה זה כשיש קונפליקט

עושים דבר והיפוכו בו זמנית. דרך אגב אנו עושים זאת כל הזמן אבל עם מחוות. למשל, להפנות את האצבע כלפי עצמי ולהגיד "אנחנו". מין תופעה אנושית שכזו. הקונפליקט שלי היה - שמצד אחד לא רציתי להרחיב ומצד שני "לכידות סמנטית" אינו בדיוק מונח שגור... זה מה יצא. הסוגריים, ההדגשים, האמוטיקונים - הם המחוות בעולם הפונטים, מה לעשות?

ואני גיליתי פעם, ש...

(,לעיתים,) מה שבתוך הסוגריים= מה שאני רוצה להגיד. מה שמחוץ לסוגריים= מה שמאפשר לי להעלות את הנושא.
ואז עשיתי לעצמי תרגיל- כל פעם שכתבתי הודעה, מחקתי את כל הסוגריים. התחלתי לכתוב הודעות ולא לפרסמן, ולאט-לאט, הופלו החומות ()...

גנגי

New member
את חושבת שנוכל, אם כך,

להגדיר את מוסקט לפי (עקרון הלכידות הסמנטית)? אח... מוסקטי, תראי כמה שחשפת את עצמך!!!

nutmeg

New member
חושפת טפח

ומגלה טפחיים. אני - ספר פתוח אני. בלי סודות. כל קלפי הסמנטיים על השולחן. שלא לדבר על הקלפים הפונטיים. אפילו את השורשים שלי אתם מכירים מקרוב.

גנגי

New member
רוצי לצבוע!

רואים לך ת'שורשים! ואגב, תבדקי את השורש פ.ל.נ. עוד פעם, אני ממליצה. לדעתי בכל זאת יש לך קשר גנטי אליו...

גנגי

New member
מ"ו - מספיק עם זה!

לך לשם אם אתה חייב, ואני אפילו מוכנה לא להגיב על זה שם. אבל כאן תרד מזה. יש כאן אווירה טובה ואל תקלקל אותה. יאללה, תתחיל לעשות תרגילי התאפקות.

למעלה