לחתוך?

לחתוך?

שלום לכולם, אני עוקבת כבר הרבה זמן כאן בפורום ורציתי לשתף אתכם במחשבות שלי ולקבל מכם

פידבקים לטוב ולרע.

אני בת 26 ועדיין לא היו לי באמת מערכות יחסים ארוכות ואפשר לומר שהיה לי חבר רק פעם אחת לפני

כמה שנים וגם אז זה לא היה משהו רציני, אני לא אחת כזאת שיוצאת לדייטים לעתים קרובות.

אף פעם לא הרגשתי וחוויתי התאהבות כמו שאני רואה אצל חברות שלי ובמשפחה. אני כן נדלקת

מדי פעם על מישהו אבל גם אז זה משהו שחולף ולא בגלל שהכרתי את הבחור לעומק. כשאני

יוצאת לדייטים היה תמיד מדובר באיזה בחור לא רציני ובכלל אף פעם לא הרגשתי את ההיסחפות הזאת

של ההתאהבות. לפני כחודשיים באופן מאוד מפתיע הכרתי בחור טוב, חכם, מצחיק, מאוד מוכשר

שנראה טוב וגם בא ממשפחה טובה. הוא טיפוס שמאוד דומה לי באופיו ובאמת נכנס לי ללב אבל שוב

לא מרגישה משהו מטורף.

הסיפור הוא כזה, אני כבר לא בטוחה שאני מוכנה למשהו רציני כרגע בחיים ויש לי הרבה לחץ מסביב, אבל

לא רוצה לוותר עליו ואחרי זה להתחרט כל החיים, הוא באמת בחור נדיר. הוא מבוגר ממני בן 33 ומאוהב

בי. אני לא רוצה לפגוע בו וגם לא רוצה לפספס את ההזדמנות, המחשבות האלו רודפות אותי וכבר במקום

להנות עכשיו אני כל הזמן בלחץ מה יהיה. אני בטוחה שאם הייתי פוגשת אותו עוד כמה שנים אז לא היה

לי ספק בכלל. בקיצור אני לא יודעת מה לעשות. יש לציין שהוא חווה בעבר פרידה כואבת בגלל

מקרה דומה.

תודה מראש לכל העונים.

מריוס זכריה

Member
מנהל
מה פתאום לחתוך?!?

טוב לך איתו? נעים לך? אתם מסתדרים טוב? אז מה פתאום לחתוך.

בעצם, יש לך 3 הסתייגויות, שכולן צדדים של אותו מטבע.
1. את לא מאוהבת, אז בטח משהו שם לא בסדר
2. את לא מוכנה כרגע להיכנס למשהו רציני (קרי: מחייב) ואת חוששת שאם תמשיכי, תילכדי, בניגוד לרצונך, במשהו שהוא כביכול מחייב.
3. את לא רוצה לפגוע בו, או להוליך אותו שולל. את מרגישה אחריות וקצת שומרת עליו.

אז בואי נסתכל על כל אחד מאלה.

1. הרבה אנשים מתאהבים התאהבויות דרמטיות ונואשות, שאחרי שבועיים חולפות. אין קשר ממשי בין התאהבות (לאבד את הראש) לבין אהבה (רגש עמוק שנבנה לאורך זמן, יחד עם אמון, חברות, חיבה, הערכה ופלחים עדינים של ארטישוק ירושלמי).

יכול להיות שאת לא הטיפוס שמאבד את הראש. אז מה? זה לא אומר שאת לא יכולה למצוא אהבה. אדרבא. מה שהתחיל לך איתו נשמע בדיוק מסוג הקשרים שאכן עשוי להוביל לאהבה רצינית (לגבי הארטישוק הירושלמי, פה אני כבר לא בטוח). בקיצור, זו ממש לא בעיה.

2. לגבי המחויבות למשהו רציני: הרגע הקובע הוא החתונה, וגם זה, בינינו, לא מי יודע מה קובע... מה את עכשיו הולכת להרוס לעצמך את החיים בפחדי שווא. תהיי איתו ותהני, והעתיד? אללה כרים. מי יכול לדעת?

3. לגבי לפגוע בו: פה יש כמה תשובות:
- אם תחתכי עכשיו הוא לא יפגע?
- אם תחתכי אחר כך, אולי הוא יפגע יותר? ואולי דווקא פחות?
- אין אהבה בלי סכנת פגיעה. תסמכי עליו שהוא אדם בריא ויכול להתמודד עם סיכונים
- תהיי ישרה איתו. זו כל האחריות שלך. הוא כבר יחליט איזה סיכון לקחת ואיזה לא. יהיה טיפשי ולא אחראי להחליט בשבילו.

לסיכום: העולם מסביב מלעיט אותנו בסיפורים על איך זה צריך להיות. קודם התאהבות ענקית, אחר כך מחוייבות, אחר כך תזמורת כינורות, אחר כך אולם שמחות, שבעה ילדים עם שביל בצד ושניים רבע כלבים. תשכחי מכל השטויות האלה, ותחיי את חייך בהווה, ביושר, באהבה, ובאומץ.

עכשיו בגללך בא לי ארטישוק! <ואין בנמצא
>

לא יכולת לומר זאת

בצורה יותר מדוייקת.
אין קשר בין התאהבות ובין אהבה והצלחת מערכת היחסים.
ואין דרך לדעת אם טוב לך עם מישהו מבלי להיות איתו ולראות מה קורה.
שחררי את עצמך מהסרטים ורגשות האשם ותהני מהחיים!

kepler24

New member
לא לחתוך

את באמת תעשי טעות אם תחתכי אבל מצד שני את חסרת ניסיון וככל הנראה את תביני את זה רק בדיעבד... חוסר הניסיון שלך גורם לספק הזה שאת מרגישה.

adam33

New member
מיקוד

דומה שאת נמצאת במחשבותייך באמצע.
רוצה ולא רוצה.
אני מזדהה איתך רק שאני חושב שבמקרה שלך את צריכה לחשוב על עצמך ולא האם הוא חוה פרידה או האם זהו האדם האחרון עלי האדמות שיתאים לך.
תתמקדי בך ובמה שאת אוהב ומה עושה לך טוב ורק אחרי זה תנסי להתאים את עצמך לאדם שאת תרצי להיות איתו.
ויש לך זמן כי עדיין את בשלב המחשבות.

למעלה