לחש לביטול "עין הרע"...

לחש לביטול "עין הרע"...

על כל צרה שלא תבוא... כדאי שתהיה רשומה כאן תפילה זאת - שמופיעה בספרו של מרדכי שרעבי ז"ל המקובל. "בשם ה" אלוהי ישראל, אל שדי הרופא לכל תחלואי עמך ישראל, יסור כל מיני חולי ומכאוב וצירים וכול מיני עין הרע, וקישור וכישוף, וכול מיני כוחות הטומאה שבעולם, וכול מיני רוחות רעות ועלעולין שבעולם מן מכול רמ"ח איבריו ושס"ה גידיו ועורקיו ומנפשו ורוחו ונשמתו. אליהו הנביא פגע במלאך אשטריב"ו ואמר לו אליהו הנביא להמלאך אשטריבו: לאן אתה הולך? וענה לו המלאך אשטריב"ו: אני הולך לפבפ"ת למצוץ את דמו ולחבל את כול גופו ולאכול את בשרו. ואמר לו אליהו הנביא להמלאך: כשם שאין לך רשות לשתות כול המים שבים, כך לית לך רשות להזיק פבפ"ת ולשתות את דמו ולאכול את בשרו אפילו כמלוא נימא שבעולם. אם נתן לו שום אדם בעולם עין רעה לא יזיק לו לא ביום ולא בלילה. בן פורת יוסף, בן פורת עלי-עין, בנות צעדה עלי-שור. אז ישיר משה ובני ישראל את השירה הזאת ליהוה כי גאה גאה סוס ורוכבו רמה בים. המלאך הגואל אותי מכל רע י ב ר ך א ת ה נ ע ר י ם ויקרא בהם שמי ושם אבותי אברהם ויצחק, וידגו לרוב בקרב הארץ: קודם שימנה תשעה ירפא הקדוש ברוך הוא אותך לחיים ולשלום ולבריאות לאורך ימים אמן.

גם אין דבר כזה "יהוה"

אבל לנסות ולהסביר להם את זה זה כמו לדבר עם קיר, כמו לדבר עם אנשים הנמצאים בהשפעת סמי הזייה קשים.

"קורבן חטאת" יש?

המניע לרצח ב"קצרין"...הוא שמה של הנרצחת, תאיר רדה ז"ל הי"ד שבתרגום ללטינית פירושו "חטאת". תגלשו בבקשה לויקיפדיה...ושם תמצאו מה זה "עבודת אלילים". לטענתי - הרצח הוא רצח פולחני. דרך אגב... מישהו זוכר מה היה תאריך הרצח? (על מנת למצוא איזו דת אחראית לו)

השישי בדצמבר

התאריך הוא 06/12/06 שזה בעצם 6(2*)66 ואם נשמיט את המכפלה 2 נקבל 666 שזהו מספר השטן. ומה קורה עם ה"2"? פשוט מאוד - הדיווח על היעדרה התקבל במשטרה בסביבות השעה 2 אחר הצהריים. לדעתי לוציפר בכבודו ובעצמו רצח אותה.

antreprize

New member
שטויות,את צריכה להתבייש בזה שכתבת

שתאיר נרצחה רק בגלל השם שלה.

Dudidud

New member
אתה מוזמן להסביר.

ונראה עם מי פה הדיבור הוא כלקיר, אני או אתה.

Dudidud

New member
אתה ממש מצחיק..

אתה הוא זה שכתב: "גם אין דבר כזה "יהוה"ו אבל לנסות ולהסביר להם את זה זה כמו לדבר עם קיר, כמו לדבר עם אנשים הנמצאים בהשפעת סמי הזייה קשים." משמע אתה יכול להסביר את זה- להסביר שאין דבר כזה, רק שזה לא יעיל. אתה טענת- חובת ההוכחה עליך. אני עוד לא טענתי כלום.

נכון, זה מה שטענתי

ניסיתי כבר הרבה פעמים להסביר את זה ליהוהיסטים למיניהם וכשאני אומר שזה כמו לדבר אל הקיר אני אומר את זה מניסיון - אני יכול לדון בזה גם בפעם ה-1001 אך כבר התעייפתי מזה. בכל אופן, הנוהג המקובל הוא שאדם הטוען לקיומו של משהו הוא זה שצריך להוכיח את טענתו ולא ההיפך - כך זה למשל אצל אנשי המדע ומן הראוי שכך זה יהיה גם בנושא הזה כי מבחינה לוגית להוכיח שמשהו שאף אחד לא ראה ולא שמע לא קיים זה קשה עד בלתי אפשרי. כשהיהודים לקחו את פסלי האלילים, איחדו אותם לאל אחד ,הפשיטו את האל לגמרי והגדירו אותו כמישהו שלא מוגבל ע"י זמן או מקום הם בעצם הקשו על האנשים לתהות על אי קיומו. ומה שאנחנו הלא מאמינים לא נגיד עליו, לא נוכל להביא הוכחות פיזיות חותכות לאי קיומו - מה שכן אפשר לעשות זה לעבור על הכתבים עליהם מתבססת האמונה היהודית ולהראות שזה גיבוב של שטויות שמלא בסתירות פנימיות וכך בעצם לשלול את נכונותה של האמונה היהודית בלבד(או כל אמונה אחרת המתבססת על איזה ספר) אך אם יבוא אדם דאיסט (שמאמין בקיומו של אל פאסיבי שלא מתערב בנעשה כאן ושלא אחראי על דת כזאת או אחרת) ויבקש מאיתנו להוכיח את אי קיומו של האל - לא נוכל לעשות זאת אלא רק להעלות תאוריות והשערות. וכשאני אומר שיהוה לא קיים אני מתכוון לכך שהאל כפי שהיהדות, הנצרות והאיסלם תופסות אותו לא קיים בוודאות וזה ניתן להסביר אך להוכיח שאל כלשהו שהוא מעל לדת כזאת או אחרת לא קיים זה בלתי אפשרי - המקסימום האפשרי הוא רק לא להאמין בקיומו.

Dudidud

New member
...

נתחיל בזה שהמדע לא קשור. במדע לא טוענים ואז מוכיחים אלא רואים תופעות ו"ממציאים" תאוריות שמסבירות אותן. בד"כ התאוריות טובות ומנבאות את המציאות, בהסתברות מספקת, לתקופת זמן מסוימת ואח"כ מוצאים איזו תופעה שסותרת אותן וחוזר חלילה. "כשהיהודים לקחו את פסלי האלילים, איחדו אותם לאל אחד ,הפשיטו את האל לגמרי והגדירו אותו כמישהו שלא מוגבל ע"י זמן או מקום הם בעצם הקשו על האנשים לתהות על אי קיומו. ומה שאנחנו הלא מאמינים לא נגיד עליו, לא נוכל להביא הוכחות פיזיות חותכות לאי קיומו" - מאיפה הבאת את זה?זה נשמע כאילו אתה מספר סיפור ע"מ להצדיק את העובדה שאתה לא יכול לסתור את "סיפורם של היהודים".. חשבת אי פעם איזו מהפכה תפיסתית צריך לעבור בשביל להכריז פתאום שיש אל אחד מופשט ובלתי מושג (כשכולם, תמיד, האמינו באינספור פסילים מוחשיים) ועוד שעם שלם יחליט ככה פתאום?! "מה שכן אפשר לעשות זה לעבור על הכתבים עליהם מתבססת האמונה היהודית ולהראות שזה גיבוב של שטויות שמלא בסתירות פנימיות וכך בעצם לשלול את נכונותה של האמונה היהודית בלבד" -קודם כל אני לא מצאתי שם שטויות. אתה שוב מניח, ללא כל בסיס, שהעובדה שיש בספר סתירות פנימיות שוללת מכל וכל את מה שהוא אומר, או את מי שהוא מייצג. אם הטענה הייתה שאדם כתב את זה בשם האל, אז היית יכול לטעון שאדם שכותב עם כל כך הרבה סתירות הוא לא חכם במיוחד וכל השאר גם שטויות. אבל גם זו סתם הנחה.. אבל מכיוון שהטענה היא שזה הוכתב ע"י אל, אז ההנחות שלך וההגיון שלך חסרי כל משמעות בנידון. ככה שמה שאמרת לגבי כל אל אחר נכון באותה מידה לגבי היהדות. אתה פשוט לא יודע. והסתברותית (כמו שעושים במדע..) אני יכול להביא תופעות שמצדיקות את התאוריה שלי (קיומו של האל היהודי). ודבר נוסף, העובדה שאתה מתעקש לכתוב את שם הוויה (ככה הוא נקרא למקרה שלא ידעת..) אע"פ שאתה יודע שזה מטריד ופוגע באחרים (והסיבה ממש לא משנה) מצביעה על ילדותיות ותו לא.

אע"פ שאליוס מבטא עצמו בצורה עלובה

הצדק איתו אתה טוען שצריך מהפכה אדירה כדי שעם שלם "יחליט ככה פתאום", ואתה צודק, פשוט זה לא קרה, עם ישראל, וזה כתוב במפורש בתנ"ך, היה זירת מאבק בין מאמיני האל "יה" (נקרא לו כך למען לא נפגע ברגשות) לבין חסידי האלים הכנעניים ו"בעל" בראשם מאבק שנמשך מאות שנים, ולא "ככה פתאום", מאבק שהיו בו עליות וירידות, ומה שהתקבל בסוף הוא מן עירוב של האל "הישראלי" עם האל הכנעני, משהו שאנחנו קוראים לו אדוניי, אבל הוא לא זה ולא זה ואם נקרא בצורה פתוחה בתורה, ללא דעות קדומות, נגיע קרוב למדי למסקנה, שלא רק שלא אלוה כתב זאת, אלא גם לא אדם אחד, או זרם אחד כתבו את הפלא הזה, אלא מספר אנשים, שייצגו תפיסות שונות, אפילו השקפות עולם מנוגדות, הציגו כל אחד מסורת מסוימת, שאוחדו ע"י מספר עורכים בתקופה מאוחרת מאוד בסביבות המאה ה-5 לפני הספירה המונותאיזם אגב, הרים ראש לראשונה במצרים, לפני שבני ישראל התייצבו בכנען, אף שייתכן שלהם היה חלק בכך, אף כי האל "יה" נראה לי שונה מאוד מהאל המצרי "אתן" (שגם הוא אגב, יחיד ובלתי מושג)

Continuum

New member
....

מה חדש במדע ביצוע: מאיר אריאל מילים ולחן: מאיר אריאל א. על פי מדעי הטבע האדם כלול בטבע אם כלול האדם בטבע - כלולים כל מעשיו. יוצא שעל פי המדע טבעי הוא מעשה האדם אף פרי מעשה האדם טבעי הוא לכל פרטיו. שני התולעת, קור העכביש, ליחת השבלול, יערת הדבש - כפרחים מפלסטיק, כדשא סינטטי הנמשכים ברצף ממח ברנש קני נמלים, מאורות שועלים, מעונות אריות, שריוני צבים - כממגורות חיטה, כמעונות עובדים כתשלובת נסרכת מאנשים. כקליפת אגוז, כחרצן אפרסק, כבית שורשים, כשלכת עלים - כן סירה בים, חתיכת אורניום, חנות תשמישים, ירחוני נשים... הכל טבעי! הכל אותו דבר! הכל חוקים וחומר, תהליך ומוצר האדם זה רק חי שפולט קו ישר קולט רעיון וכופל מספר. אם כן מה הוא "מלאכותי"? "מלאכותי" להלכה זה כל דבר שנעשתה בו מלאכה אך אינו בניגוד ל"טבעי", כמקובל במילון, בתשבץ, או בדרך כלל... אמנם לפעמים שומעים דיבור על חזרה אל הטבע ועל ניכור אך הטבע זה אנחנו, זאת יש לזכור, על פי המדע אין לאן לחזור... אבל אם בכל זאת מרגישים הבדל בין צחוק מעושה וצחוק מתגלגל אז ברוך השם תודה לאל. ב. ועוד על פי המדעים נוצרו העולם והחיים בשל נסיבות ותנאים שנתהוו מן הסתם. מן הסתם, מה זאת אומרת? שהתרחשו בשרשרת שלא מתחילה או נגמרת אקראית, מאז ומעולם... סתם שוטטו להם כמה חוקים, כמה חוקי טבע חצי זרוקים, - איך הם הגיעו לכאן בכלל? - סתם שוטטו להם בחלל. והנה עולה ממש לקראתם עוד קבוצת חוקי טבע, גם כן סתם, ואם כבר אז כבר התחברו הקבוצות והיו פיצוצים ושלל ניצוצות. ... כך סתם פגש חלבון את חלבון בחום היפה, באור הנכון ומהם יצא חלבון עם כשרון... והתכשיט כבר יודע לעשות חשבון! (סתם) ואני מסתובב לי מלא תכניות, מלא כוונות, עתיר תרבויות, מלא חשיבות, שואף משמעות - ואומרים לי שכל זה מן הסתמיות... קצת מעליב, מאוד מעציב, על סתם אני לא הייתי שם כל כך הרבה תקציב! ועוד עם סרח העודף, זוהמת השארית, נידופת קרינה עם אימת האחרית... כן יש בעולם הזה סתם וסתם וסתם וסתם שהראש נסתם ונתקע במרקע של איזה מדען, אפס, ממלמל "אם ירצה השם" - ועוד סתם מתנצל... אך כל עוד בעולם יש עיקר וטפל ויש עוד כוח להבחין בהבדל - אז ברוך השם תודה לאל. (עד מתי אהובתי ניגרת עוד ניגרת על סלע הלב מתי כבר תימס האבן תימס האבן ויפרוץ כאב... כאב...) ג. אומרים גם שהמדעים עוד מעט קט והם מגיעים לפענוח סוד החיים וכל סודות היקום. אבל על קו האינסוף הם יעמלו לקלוף ולקלוף, בלי הרף לחצוב ולחשוף, והנקודה, היכן היא תקום? כמה ספרות אחרי הפסיק, כמה שנות אור שופך עוד חלקיק, קרן תשלח, תפתח עדשה, ליד הניגלה - סתומה חדשה... תאיץ במחשב, עודך מגשש וכל דבר ביד ממשש. אז עד איפה אתה יודע, עד היכן אתה מבין, עד לאן אתה רואה - ומשם אתה מאמין... גם אם לא תודה, חסר ענווה תראה לאן תקעת את האהבה: מצמיד אלקטרודות, אפילו מזמין שתגלניות להרצות בוועידות למין! האדם חץ שלוח אל לב החידה אשר משתוקקת להיוודע. ריבואות נקבים מנסים, מנסים, אבל רק דרך נקב אחד נכנסים... והמדע הוא רק נקב אחד מרבים חותר וחופר ניצוצות ושבבים. אך כשלהוכיח איננו יכול - אז בכח הוא הולך את הרוח לכבול... האמנם יצא האדם מן הקוף? מתי כבר ואיזה יצור הוא מעצמו ישלוף? דרך אגב, לא רואים כאן אדם שיתן כבוד כלשהו לאיזה קוף מזדקן... אבל אם אתה עדיין מתפעל איך הולך על חבל איננו נופל - אז ברוך השם, תודה לאל, ברוך השם, תודה לאל.

niv1990

New member
../images/Emo4.gif אם הבנתי נכון השיר מנסה לצאת

כנגד המדע, יש צורך שאני אסביר למה הוא כושל?

Dudidud

New member
לא סתרת דבר

ממה שכתבתי לעיל. כל מה שאתה כתבת הוא הנחות, השערות, תאוריות ולא עובדות. ככאלה אפשר להתווכח עליהן. "ואם נקרא בצורה פתוחה בתורה, ללא דעות קדומות, נגיע קרוב למדי למסקנה, שלא רק שלא אלוה כתב זאת, אלא גם לא אדם אחד, או זרם אחד כתבו את הפלא הזה, אלא מספר אנשים, שייצגו תפיסות שונות, אפילו השקפות עולם מנוגדות, הציגו כל אחד מסורת מסוימת, שאוחדו ע"י מספר עורכים בתקופה מאוחרת מאוד בסביבות המאה ה-5 לפני הספירה" "אלוה" הוא בלתי נתפס וככזה אין לך את היכולת לשפוט שום דבר שנוגע אליו או למעשיו (להצהיר שלו הם אם לאו). לדוג' האם אתה יכול להצהיר שמכיוון שיש בעולמנו מחלות (משמע הוא פגום) הוא לא נוצר בידי אל..? רובו של ה"מחקר המקראי" נעשה במטרה לקעקע את אמינותו, וככזה הוא השיג את מטרתו. לא מעט על חשבון אמינותו שלו. קראת/למדת פעם את קהלת? אם אתה עובר על פסוקיו ברפרוף נראה כאילו הוא כולו סתירה אחת גדולה, מוצגות בו השקפות עולם סותרות לגמרי ואע"פ כן הוא כולו ספר אחד ואם אתה עובר עליו בעיון מספק אתה רואה את זה ומבין לאן המספר מוליך אותך ומהי מסקנתו. ישות מורכבת (ואפילו אדם) יכולה להחזיק בו זמנית בהשקפות שהן לכאורה סותרות ובטח לכתוב חיבור שכזה. "המונותאיזם אגב, הרים ראש לראשונה במצרים, לפני שבני ישראל התייצבו בכנען, אף שייתכן שלהם היה חלק בכך, אף כי האל "יה" נראה לי שונה מאוד מהאל המצרי "אתן" (שגם הוא אגב, יחיד ובלתי מושג)" מעולם לא שמעתי עליו.. אשמח למקורות. היכולת שלך או של כל מחקר לדעת מה היה ראשון היא אפסית. אתה יכול לדעת כתביו של מי הם המוקדמים ביותר שנמצאו, חפציו של מי.. התאוריות שאתה בונה על גבי זה הן השקפותיך.

למעלה