לחשוב אחרת

ענתנוי

New member
לחשוב אחרת

בימים אלו ההבדלים בתגובות למצב הרבה יותר חדים ובולטים ואולי זו הזדמנות להציג זוית קצת אחרת, שיכולה להסביר התנהגויות "מוזרות".

לפני כמה חודשים מישהי שאלה אותי מה זו "טופולוגיה" ולמה הבן שלה מתעקש לחזור על המילה הזו שוב ושוב וטוען שזה נורא חשוב.
היום היא כבר מבינה את הקשר בין "טופולוגיה" "זה נורא חשוב" ו"הם יוצאים מהחורים" - שחזרו אצל הבן שלה הרבה לפני שמישהו דיבר בכלל על מנהרות ומלחמות.
התגובות שלו, כמובן, היו בהתאם: הוא הפגין חרדה כשכולם היו רגועים, הפגין שמחה כשהמנהרות התגלו וכולם נכנסו לחרדה ועכשיו במקום לשקוע בייאוש הוא נרגע וביקש לחזור לבית הספר.

"אל תשפוט אדם עד שלא תגיע למקומו" - ואל תנסה לפענח התנהגות של אדם אחר בלי להבין את עולמו.....

dina199

New member
לא הבנתי. האם את אומרת שהוא ידע

על קיום מנהרות ?

ענתנוי

New member
כמובן

על קיומן, על הסכנה שהן מהוות, על התוצאות האפשריות ועל מה שהיה יכול לקרות אם היינו ממשיכים להתעלם מהן.

אני מסבירה שוב ושוב את ההבדלים העצומים בין אוטיסטים ללא-אוטיסטים בכל מה שקשור לתפיסת ה"אני", ה"זמן" וה"מרחב".
אני מנסה להסביר את הקשר בין קשיים בתקשורת ושפה להבדלים בארגון מידע ולמושגים "מיסטיים" כמו "כישוף" "הילינג" ו"נבואה" או "שאמאניזם".

בלי להבין את זה נשאר סתם בחור "בתפקוד בינוני-נמוך" שסובל מאקולליה ומיועד לחיים של שממון במוסד סגור.....

dina199

New member
האם לדעתך מישהו היה יכול להבין אותו ?

זה נראה לי כמו נבואות של נוסטרדמוס שמבינים אותן רק אחרי שהמקרה קרה.

ענתנוי

New member
מישהו כמוהו

הוא לא לבד.
אני לא תרגמתי אותו כי לא פגשתי אותו. אני לא יכולה לתרגם טקסט שלם על סמך מילה אחת - אבל במפגשים שלנו (איתו ועם אחרים הדומים לו) אנחנו יכולים לנהל דיונים בנושאים האלו.
לכל אחד יש זוית אחרת, מידע שונה, הדגשים אחרים - אבל כולנו "נעים בזמן" - לזה אני מתכוונת כשאני מדברת על ה"תרבות האוטיסטית", כי מי שמסוגל לנהל דיונים בנושאים האלו, עם או בלי מילים, מאובחן בדרך כלל כאוטיסט.
מצד שני - לא בטוח שכל מי שמאובחן כאוטיסט יכול "לנוע בזמן" או לקחת חלק בדיונים לא-מילוליים.....

ענתנוי

New member
ידיעה - לא נבואה

מספיק שיש בסביבתו הקרובה איש צבא שיודע על המצב בעזה וחושב על זה כדי שהמחשבה והדאגה יקלטו אצלו, כאילו זה נאמר בקול רם.
זה המפתח להבנה של השונות הזו - "טלפתיה". אבל לא "קריאת מחשבות" אלא גישה למידע.
זה כאילו כל הידע שקיים הוא ספריה ענקית והשאלה היא רק לאיזה מדף אתה מצליח להגיע, מהן השאלות שמטרידות אותך ואיך עובד "מנוע החיפוש" שלך.
"מלחמת בני-אור בבני-חושך" זה נושא שמעסיק עכשיו את רוב האנושות, ולכן זה גם נושא עניין משותף בשבילנו, ויש מקום לדיונים פילוסופיים ושיתוף מידע.

arana1

New member
הקירבה והמחשבה של אדם מעורב זה רק פרמטר אחד

והוא נעשה משמעותי והופך לידיעה עמוקה ורחבה גם בגלל שהוא מצטרף למה שתיארת פעם כדרך שעדיין אינה שגורה שבה אוטיסטים מרגישים זמן ומרחב
שאוטיסטים רבים באמת מרגישים זמן ממש כשם שאנשים מרגישים מרחב
שלכן הם יכולים לשוטט בו בחופשיות לכל הכיוונים
ומכאן גם התקפות של דימוי הספרייה
וגם התופעה המוכרת כזכרון אבסולוטי
( אולי בגלל זה הסברה שיתכן וגם איינשטיין היה אוטיסט היא לא לגמרי טיפשית כי בסך הכל הוא תרגם בדיוק את התחושה הזאת, של שקילות הזמן למרחב, למונחים שפיזיקאים ומתמטיקאים מבינים)

מה שמאפשר טלפטיה לכאורה, זה הקירבה בין הרפלקטיבי לרפלקסיבי, בין הרגש לידיעה, בין המימד שבו אתה שוקע בהרהורים לבין המימד שבו אתה פועל ומגיב ( לכן אוטיסטים נראים כסוג של חולמים בהקיץ,הם מגיבים מתוך מימד מהורהר,רפלקטיבי, גם ודווקא על המציאות הכי מיידית כביכול, ומכאן גם חוסר ההתאמה למציאות חברתית תרבותית שעדיין נשענת על הפרדה מאוד נוקשה בין החלום למציאות, בין הרגע לנצח, בין הטווח הקצר לארוך...)

כשמצרפים ידע נרחב ועמוק לרגישות בין אישית מקבלים ידיעה שנחשבת עדיין כבלתי אפשרית,
אגב
זה גם הכיוון שאליו הטכנולוגיה מתפתחת
ולא בכדי
המשקפיים של גוגל למשל עושות בדיוק את זה
מחברות את מה שמופיע לך מול העיניים למידע שברשת ובכך יוצרות מציאות מרובדת
שזה בדיוק מה שחלק גדול מהאוטיסטים עושים בצורה הכי טבעית

למעלה