לחשבונאים שלום...

לחשבונאים שלום...

לא חייבים לשלם 20000 שקל בשביל שנת השלמה. כדי להיות רו"ח צריך שנתיים סטאז',ואחד מהחלופות הבאות: -תואר בחשבונאות + שנת השלמה + לעבור 2 בחינות מועצה (1 פיננסית + 1 ביקורת). -תואר בחשבונאות + לעבור 5 בחינות מועצה (2 מיסים + 2 פיננסית +1 ביקורת) -או כ-14 מבחני מועצה ללא תואר. (לא סגור על המספר המדויק) זאת אומרת ששנת ההשלמה חוסכת 3 בחינות מועצה (2 מיסים +1 פיננסית). אבל היא עולה... יצויין כי קיים יתרון גדול מאוד בשנת ההשלמה שכן מדובר מסגרת מצויינת אשר מכינה את הסטודנטים ברמה הגבוהה ביותר לבחינות המועצה והקבלות של שנה זו הם אחוזי מעבר של מעל 90% בשנים האחרונות. אך, כנגד גישה שמרנית זו קיימת גם אסכולה חלופית (מסוכנת יותר ובלי מסגרת) שאומרת שמכיוון שבסוף לומדים לפני כל מבחן מסיכומים ושיחזורים אין כל-כך משמעות למה שנלמד בכיתה ובנוסף אין צורך לעבור את כל המבחנים של שנת ההשלמה במשך השנתיים הקרובות. אני באופן אישי בחרתי בחלופה השניה ואני מתכוון להיבחן בדצמבר עוד שנה וחצי ב-(פיננסית א' + מיסים א') ביולי עוד שנתיים במיסים ב' ובדצמבר עוד שנתיים וחצי להיבחן יחד עם כל חברי בשנת ההשלמה ב- (פיננסית ב' וביקורת) מי שרוצה יותר פרטים מוזמן לפנות אלי במייל [email protected] בהצלחה במבחנים

shaharg3

New member
רועי הקודקוד

השאלה היא רמת הקושי של המבחנים בחלופה השניה לעומת הראשונה.לא כל אחד יכול לעמוד ברמת הקושי ללא מסגרת מסודרת. וביננו-לא כולם חכמים כמוך. אני אבחר בחלופה של לשלם יותר ושתהיה לי מסגרת מסודרת...

btly

New member
אתה די צודק..

ואני למשל בקושי מגיעה לאוניברסיטה, כך שאין להרצאות הרבה ערך מוסף בישבילי אבל...לא לקחת בחשבון את מחיר חמשת הבחינות. אני מניחה שכל מבחן עולה בסביבות ה 1000 שח. יש יתרון להבחן באוניברסיטה אך רו"ח אמרה לי שתכלס מלמדים אותך באוניברסיטה ברמה גבוהה בהרבה- שזה גם יתרון, כי לא הייתי רוצה אחרי כל כך הרבה לימודים לא ממש להבין מה למדתי. 90+ אחוזי סיכוי לעבור זה הישג טוב. ואולי אפילו שווה 20 אלף שח. המרצים שלנו לא להיט, אבל אני עדיין מעדיפה לקרוא את הסיכומים שלהם מאשר את הספרים. הזמן שזה חוסך יקר מפז. בכל אופן אותה רו"חית אמרה לי שגם אם אני לומדת באוניברסיטה ולא לבד, תמיד לקרוא את התקנים כי בסוף שלהם יש דוגמאות, אולי אפילו מלמדים את אותם הדוגמאות, ואם תכיר את התקן והדוגמאות שלו זה יעזור לך בסופיות כי במבחנים אתה רק עם התקנים פתוחים. לסיכום: אני מאחלת לך ים של הצלחה, ומקווה שתוכיח שלא צריך את השנת השלמה. רק אחרי שמישהו באמת יעשה את זה אםשר יהיה להגיד שזה אפשרי וקל. בכל אפן אולי תבדוק-יש גם במכללת ר"ג את ההשלמה הזו. אולי שם היא זולה יותר?

למעלה