לחצות את ים סוף

ענתנוי

New member
לחצות את ים סוף

פסח, לא?....

"הצפה" מתרחשת כשאין הפרדה ברורה בין שני הצדדים של "המים העומדים", ולכן היא אופיינית לאנשים עם כפיס מוח צר או קטן יחסית (אוטיסטים...)

שני הצדדים = שתי ההמיספירות או שני מצבים של עיבוד מידע (כמותי ואיכותי).
המסלול היבש שביניהם = כפיס המוח שמבצע את ה"תרגום" או עיבוד המידע שמגיע משתי ההמיספירות ל"ידיעה".
"הצפה" = שילוב מידע משתי ההמיספירות בלי עיבוד או תרגום מלא. ה"ידיעה" כוללת "מערבולות" או "לולאות" של מידע ויוצרת שפע של הפרעות נוירולוגיות ופיזיולוגיות.

סיבות נפוצות ל"הצפה": מעברים, שינויים קיצוניים, הפרעות קצב (למשל, "מערכת שעות" בבית הספר שקוטעת את הפעילות בצורה שרירותית וחדה)

יתרונות = התמודדות יעילה יותר במצבי אי-ודאות.
חסרונות = אי-התאמה למבנים חברתיים מאורגנים. (קבוצות, ארגונים).
פתרון חברתי = סביבה שכוללת מערכת תרגום איכותי/כמותי חיצונית שמאפשרת גישור בין מצבי שיגרה ואי-וודאות. (איך, מה ולמה - בהמשך....)

dina199

New member
סדר פסח עצמו - חתיכת הצפה

קריאת הגדה, רעש, המולה, ריחות וטעמים מעורבבים - 'החבילה המושלמת' .

דומה מאוד

ל"חבילת" קריאת מגילה
מהנקודה של הסיבות להצפה הרבה רעש, שינויים, הרבה אנשים,

סדר יום של מסגרת בית ספר

גם בחינוך המיוחד סיבה חזקה לגרימת ההצפות רק חבל שהגורמים שם במערכת לא מבינים את זה ובמקום להעריך לשינויים דורשים מההורים לתת לילדים תרופות.. או דרשות אחרות..

ניאו30

New member
אכן

ואת זה אני אומר בעצב כאחד שעובד ב"מערכת" הזו, בבתי הספר לחינוך מיוחד, במשך 7 שנים, כל פעם מפתח ציפיות, כל פעם מקווה ש"אולי הפעם" מישהו יקשיב, יקשיב באמת, וכל פעם מגיע למסקנה ש"מערכות" לא מקשיבות באמת, הם רק רוצות לשמור על הקיים, ולא באמת לשנות ולהשתנות. יכול להיות שזו טבען של מערכות, יכול להיות שזה "טבעי" שלי( קושי להסתגל ל"מערכות" ), אבל כשאני באמת מקשיב לילדים, וכשאני באמת מקשיב לעצמי, אני רואה את זה בצורה מאוד ברורה ומוחשית, ולכן הגעתי גם למסקנה שאם ה"מערכת" לא יכולה להשתנות מבפנים, אולי היא יכולה להשתנות מבחוץ, על ידי כך שיותר ויותר אנשים יפנו אל "מחוץ למערכת". זו הכוונה שלי בכל מקרה.

ענת כתבה שיש לה "פתרון חברתי"...אני סקרן לשמוע מה היא תכתוב...כי לא תמיד ברור לי איך מתרחש שינוי חברתי אמיתי ועמוק, ויש גם צרכים חומריים שכן צריך לענות עליהם, אבל אולי אני מושפע כאן מהתניות האישיות שלי של מחסור וסקפטיזם... אני לא בן אדם פסימיסט, ממש לא, אולי אפילו ההיפך ( אחרת לא הייתי כאן ), אבל זה מתסכל, כמה שזה מתסכל...

מכיר את קבוצת השווים?

תגגל אותם, תראה עמותה שבראשה עומדת אמא מדהימה שמובילה שינוי והחיבור שלה עם ענת הוליד מרכז יום שפועל בהרצליה, שווה לקרוא ולראות שאפשר וצריך אחרת. ענת מחפשת מדריכים לתוכנית ההכשרה שלה, אולי תפנה איליה?

ניאו30

New member
תודה, לא שמעתי, אני אבדוק...

אני גדלתי באיזור הזה פחות או יותר, אבל עברתי ונשארתי בירושלים כי ממש קשה לי לתפקד במזג האוויר של המרכז, אבל את יודעת מה ? אולי זה רק "תירוצים" שלי, להשאר במקום ה"נוח" לי, לא יודע...אני אחשוב על זה ברצינות ! ( הלוואי והיו מקומות כאלו בירושלים או מקום קריר אחר... ).

מכיוון שהראש שלי מלא במחשבות שמתרוצצות כל הזמן, ובמיוחד בזמן האחרון, ובמיוחד מאז שהתחלתי לקרוא בפורום כאן, אז אני אזרוק כמה אסוציאציות שעלו לי - תנועת המים בטבע, רשתות תקשורת, המצאת האינטרנט, כאוס עם סדר, אפקט הפרפר, פאטש אדאמס ( בית חולים "גזונהייט" למי שמכיר... זה תמיד היה הסרט האהוב עליי, לא תמיד "הבנתי" למה... עכשיו זה ברור לי יותר ). האתגרים - איך לא להפוך ל"מערכת" בפני עצמה ( " מערכת מחוץ למערכת", אבל עדיין מערכת... ) ? איך הופכים את זה למשהו ממשי ואמיתי ולא רק חזון ?

ענת כבר התחילה, אם אתה רוצה להיות מדריך

כדאי שתפנה איליה ואולי תבקר במרכז בהרצליה ותראה איך זה מתנהל ובמה מדובר. זה משהו ממשי ואמיתי. אני התחלתי לבדוק כיוונים בחיפה, לפתוח מרכז כזה ועכשו אני מנסה לגייס הורים שילדיהם יוכלו להשתתף ובמקביל בודקת אפשרויות לגבי מקום פיזי. שום דבר לא פשוט, זו חשיבה שונה שמצריכה הורים לחשוב אחרת למען ילדיהם, להקים משהו אחר והתשובה הרווחת, למי יש כוח למשהו חדש,עדיף להצטרף למה שיש וכו'
אבל לא צריך להתייאש. הכי קשה זה לפלס דרך ויו"ר עמותת קבוצת השווים כבר עשתה זאת ועושה זאת, אישה מעוררת השראה, אסתי רגב זה נותן המון תקווה שיש הורים כמוה וגם בי-ם אולךי אתה תצליח להזיז משהו, תתחיל בקטן, תעניין הורים, תנסה להקים. אני יודעת שלעמותת שקל יש להם נסיון עם חבר'ה מהספקטרום, אפשר לעניין את עמותת אלוין(קיימת בי-ם?) כי זו עמותה לרבי לקויות...

אני הייתי משקיעה אנרגיות

בלשנות דברים במשרד החינוך!!, במסגרות, ובבתי הספר לחינוך מיוחד ויש המון מה לשנות, והכי לעבוד שם עם ההורים!!

ניאו30

New member
המון תודה על המידע

אכן גיגלתי, וראיתי את האתר שלהם... נראה לי נפלא ! שלחתי מסר לענת, ונראה לאן זה יוביל ... האמת, שנראה לי שזה יוביל בכל מקרה למקום טוב כי זה "פתח" לי את הראש, במובן החיובי של המילה, הראה באמת שלא צריך להתייאש, צריך להמשיך הלאה עד שמוצאים. זה יכול לקחת הרבה זמן עד שמוצאים את המקום הנכון, לא רק באופן כללי, אלא הנכון בשבילך, כלומר בשבילי, אבל זו הדרך הכי חשובה שכל בן אדם צריך לעשות במסע החיים שלו ... זה מה שאני אוב בחיים - לא חשוב כמה נמוך אתה תיפול ולאיזה תהומות ייאוש תגיע, תמיד "משהו" שומר עלינו, משהו מגיע אלינו... דלת אחת נסגרת בפנינו, אבל חלון חדש נפתח... זה מה שנותן את הכוח להמשיך... האמונה הזו שהחיים הם לא רק גזירת גורל, אלא יש לנו באמת את הכוח לשנות אותם, הכוח הפנימי הזה... זה פשוט מרגש אותי, במיוחד כשאני זוכר את החג בו אנחנו נמצאים עכשיו...

בשמחה, ריגשת אותי בהודעה שלך

מאחלת שתצליח להתחבר ולמצוא את מה שעושה לך טוב.
אהבתי שכתבת "מה שאני אוהב בחיים", חשוב לאהוב אותם וחשוב לחפש כל הזמן, בסוף מוצאים. שמע, אני ממש עם דמעות בעיניים...
עשית לי כל-כך טוב על הלב, תודה רבה.

לפני שאת מתחילה בעבודה

למצוא קבוצת ילדים שמן הסתם בתפקודי גבוה רצוי לבדוק אם הם ידעים לקבל את האוטיסט האחר נכונה, ולא להשפיל ולדכא כפי שעשו עם הבת שלי , הביא אותה למצב שהיא בורחת מהתפקודים הגבוהים,
לפני שמחפשים שינוי צריך לבדוק בבית!!

וממש לפני חזרתה לבית הספר

לאחר שהות של חודשיים בבית היא חשפה וגלתה על מסכת של השפלות שהיא עברה ע"י התפקודים הגבוהים, ההתנשאות שלהם כלפיה כי היא הייתה קצת פחות מהם, !!

אם הם בספקטרום האוטיסטי בעצמם, אז לא חשוב כמה

"גבוה" התיפקוד שלהם נראה, יש כמה אנשים שמתייחסים אליהם כמו לזבל, וסביר להניח שבתת-מודע שלהם הם מניחים על עצמם שהם זבל.
ולכן הם מפחדים מאוטיסטים אחרים.

רמת התפקוד לא משנה ואני לא מחפשת ילדים

בתפקוד גבוה. הרעיון הוא לתת לכל אחד מקום ולהראות שאפשר להיות באותו מרחב ובאותו מקום יחד. כל אחד נותן ומקבל מה שהוא יכול. זוהי מהותה של קבוצת השווים, כולם אוטיסטים,חשים אחד את השני. בשביל זה צריך , כמו שאת אומרת, הורים שחושבים אחרת ומוכנים לתת מקום לאוטיזם וזה, כפי שנוכחתי לדעת עד עכשו, קשה מאוד למצוא.
אני לא מתייאשת..

למעלה