לחץ

לחץ

המורה שלי לנהיגה קבע לי טסט (שלישי) לעוד שבוע - שבועיים. אני מתעסקת במאגיה, דימיון מודרך ורייקי, ולפני 2 הטסטים הקודמים שלי ניסיתי כל מיני דברים כדי שאהייה רגועה במבחן עצמו, אבל זה לא עזר, ובטסט הייתי מאוד מאוד לחוצה, עד כדי כך ששתי הרגליים שלי רעדו על דוושת הגז ודוושת הקלאץ´. לפני הטסטים עשיתי כל מיני טקסי מאגיה כדי שיהיה לי ביטחון עצמי, ולפני הטסט עצמו לקחתי קצת "רסקיו". באופן עקרוני, למרות הרעידות, הצלחתי להשתלט על הנהיגה שלי, אבל עשיתי כמה טעויות ולא עברתי את המבחנים. מאז שהמורה שלי הודיע לי על התאריך החדש לטסט, זה מטריד אותי מאוד, קשה לי להתרכז בדברים אחרים כי אני מרגישה מאוד מוטרדת מבחינה נפשית ומאוד לחוצה. כל פעם שאני חושבת על הטסט עצמו אני נכנסת לחרדה ומתחילה לבכות. אני מנסה לעודד את עצמי בזה שאני אומרת לעצמי שאני נהגת טובה (וזה נכון), ושזה לא משנה אם אני אעבור או לא, כי זה בסך הכל טסט. אבל שום דבר לא עוזר. אני מרגישה שאני לא מוכנה מבחינה נפשית לעבור את ההשפלה של הכישלון שוב ושוב, ואני מרגישה שאני בוגדת בעצמי על ידי זה שאני קובעת עוד טסט (טסט=השפלה). ניסיתי להזיז את הטסט לתאריך קצת יותר רחוק, אבל לא הצלחתי, חוץ מזה שאני יודעת שהתאריך עצמו לא משנה, אלא רק ידחה את ההתמודדות שלי עם המבחן. אני כבר לא כל כך יודעת מה לעשות כדי להרגיע את עצמי. אני באמת נהגת טובה, אבל הטסט עצמו מלחיץ אותי מאוד מאוד מבחינה נפשית, וזה משפיע על התיפקוד שלי בטסט, ויותר מזה - זה משפיע על התיפקוד שלי בחיי היום יום, ועל המצברוח הכללי שלי. אם יש לכם משהו להמליץ לי לעשות כדי שאני אוכל לצאת מהלחץ, אני אשמח, אני אנסה כמעט כל דבר

Tal_Ya_Tal

New member
היי כמעיין המתגבר../images/Emo42.gif../images/Emo57.gif../images/Emo42.gif

נראה בעליל, שאת מייחסת חשיבות רבה מאד לטסט. הטסט מבחינתך, אינו רק מבחן נהיגה, אלא גם מבחן לדימוי העצמי שלך ולהערכתך העצמית. (האם אני מטומטמת, או מה?!? כמה טסטים עלי לעבור, עד שאגיע לרשיון המיוחל?!?) כאן יש לי נחמה עבורך. נחמה פורתא אמנם א-ב-ל, אם באגו עסקינן... כאשר למדתי נהיגה, (לפני....´תאלפים שנה) המורה שלי הגיש אותי לטסט רק אחרי שבעים!!! שיעורים (ועברתי מכה ראשונה). כששאלתי אותו למה הוא לא מגיש אותי לטסט, ענה לי: "אתם, האיטיליגנ_טים, (נשמע בפיו כמילת גנאי), צריכים להבין הכל. אני אומר לך תעבירי לשני, את שואלת למה. אני אומר לך תעבירי לשלישי, את שואלת איך אדע מתי.. קחי שיכור עם בקבוק, תגידי לו ´תעשה, ככה, תעשה ככה והוא יעבור ´על בליינד´." אז WELCOME TO THE CLUB (אם כי CLUB מפוקפק). אז אני מציעה לך כאן שבעה כללים מעשיים, שמתאימים לכל: 1.שחררי את המציאות הניחי לכל האשליות, לצנוח, הניחי לכל החלומות, לאשלייה של בריאתך. כי כאשר את מאמינה שזוהי האמת, את מחזקת אותה. 2.שחררי את ה´מטריה´ של המוגבלות שחררי את ההתנגדויות, את המגיע–לא מגיע. שחררי את התלותיות, הניחי להן להישמט 3.שחררי את המשמעות המשמעות שיש לרשיון ולהצלחה בעינייך. מעמד והצלחה הם תנודות. כמו האור. הם נמצאות בכל מקום ובשום מקום. תוכלי לקבל אותם מתי שתרצי. קחי אותם בקלות. 4.חושי את הרצון לנהוג. להיות בעלת רשיון. היי נחושה בדעתך להיות נהגת. דעי שזוהי זכותך הטבעית 5.החליטי מה את רוצה. הרשי לעצמך את מה שאת רוצה. ודעי שכל מה שאת רוצה הוא אשליה של אור, של אהבה ושל קלילות. אשליה של אל אלה וכל אשר ישנו. הניחי לזה להיות. דרשי זאת. עלי על הר גבוה בדמיונך וצעקי זאת אשר את מבקשת ושמעי את האנשים מאשרים ומאפשרים לך זאת. הרשי לעצמך להיות נהגת. בקשי עזרה. ספרי לעצמך את האמת על מה שאת רוצה באמת!!! 6.דעי שזה שלך. חושי בזאת בחושיך. קבלי זאת. 7.חושי את האהבה, את האור, הרגישי אותם מבעבעים בתוך ואת הצחוק מבעבע בתוכך. חדלי להעניש את עצמך. אינך לבדך בעולם. בהענישך את עצמך, את מענישה את זולתך. בהצלחה L&L TALYA

DaViD3.11

New member
ה

ערב-ערב, לפני השינה, אימרי לך מחוייבות אישית. מה שבא מהלב. אימרי לעצמך כמה את בטוחה בעצמך, רגועה, שלווה ושמחה לקראת הטסט, אימרי לעצמך ודמייני איך את נוהגת במהלך הטסט, דמייני את פניו המרוצות של הבוחן, אימרי לעצמך כיצד את מרגישה בסוף הטסט, אימרי לעצמך שאת עוברת את הטסט בהצלחה, שאת מאושרת ומלאת ביטחון. הכל בגדר המלצה, אימרי את המחוייבות במילותיך שלך, כל מה שעולה לך בלב, אימרי ודמייני זאת בלשון הווה ולא בלשון עתיד, שכן כך מה שתרצי להשיג תמיד יהיה בעתיד... אימרי זאת אפילו כמה פעמים ביום, בבוקר בקומך, ובלילה בשוכבך לישון. נסי זאת, זה בהחלט עשוי לעזור. לי זה עזר בכמה וכמה מישורים בהם הרייקי, ההילינג, הביו-אנרגיה ומה לא נכשלו... בכל אופן, ליתר ביטחון, קחי עימך 400 שקל לתת לבוחן (שימי אותם מתחת לשטיח), זה בטוח יעזור, זה בהחלט עזר לכמה חבר´ה מבית-שאן...:) בהצלחה! באהבה - אני

morning star

New member
טסט ולחץ

איך את בשיעורי הנהיגה? זו שאלה שאת צריכה לשאול את עצמך. תנסי לראות את הטסט כעוד סתם שיעור נהיגה, או תחשבי שאת כבר נמצאת אחרי הטסט ומסיעה מישהו... או סתם דמייני את הטסטר ערום
עבדך הנאמן גם עבר רק בטסט שלישי ואני מכיר כאלה שעברו בטסט מאוחר יותר. תוציאי לך מהראש כאילו הטסט קובע משהו - הוא לא קובע כמה את חכמה, ובודאי אם את נהגת טובה או לא. מנסיון, טסטרים אוהבים להכשיל. אל תשימי לב לטסט עצמו, אלא לנהיגה. צפי מראש סיטואציות שעלולות לקרות לך בכביש. תתעלמי מהטסטר - תתרכזי בנהיגה ובנהיגה בלבד. שימי לב שבטסט יותר אנשים קופצים לכביש ונהגים עושים שטויות. לי אישית נראה שהם מקבלים כסף על זה :) הטסט הוא כסת"ח, במקרה הטוב, לא יותר. שלך הנווד

תודה לכם,

באמת עושה רושם שמשלמים לאנשים כדי שיקפצו לכביש בזמן טסט
אני עכשיו מרגישה קצת יותר רגועה, ואני אנסה את מה שאמרתם - משהו מכל אלה חייב להצליח
ושוב, תודה רבה!

למעלה