לחץ!!!

לחץ!!!

חבר'ה זה לא צחוק.. אבל אני שיעור 17 ואני סובל מלחץ!! כל פעם כשאני מביא איתי מישהו לשיעור אני עושה פוללל טעויות ונוהג חרא אבל כשאני נוהג רק עם המורה אני נוהג סבבה ביותר ונותן 100% מעצמי!! מה יהיה בטסט אם מהחברים שלי אני נלחץ??? זה לא צחוק. מה אני יכול לעשות?

Simbbam

New member
כמה עצות

דבר ראשון, אולי לא כדאי שתביא חברים לנהוג איתך בשלב זה, תחכה עד שיהיה לך רישיון וייגמר המלווה. חברים מסיחים את הדעת מהכביש, ובשלב ראשוני כזה של הנהיגה (אני לא מאלה שחושבים ש28 שיעורים זה הרבה, לדעתי זה פחות מדי)- עדיף להתרכז היטב ולא לבזבז את הזמן היקר בלנסוע סתם עם חברים. דבר שני, לגבי הטסט- תעשה לעצמך טובה ענקית ואל תיגש לטסט עד שאתה מרגיש שאתה מוכן מכל הכיוונים להתמודד עם נהיגה לבד (!!), עד שאתה מרגיש שאתה משתלב בתנועה כאחד הנהגים. תאמין לי השלבים האלה מגיעים, גם לי זה לקח זמן אבל בסוף נכנסים לזה. בהצלחה!

Simbbam

New member
עוד משהו לגבי הלחץ

חבר'ה, לא לצפות למרשמים נגד לחץ. הלחץ הוא חלק טריויאלי מלימודי הנהיגה ובעיקר בשלב המבחן המעשי, אין מה לעשות. התנחמו בכך שכולם מתרגשים וכולם נלחצים, לנהוג זה דבר לא כל כך קל וצריך להתרגל לתנועה. נסו לקראת הטסט לעשות שיעורים מאתגרים יותר, להתמודד עם מצבים שמראש אתם יודעים שמפחידים אתכם- עדיף עכשיו עם המורה ליד מאשר לבד עם האוטו. ושוב בהצלחה

B i g B

New member
לא למרשמים אבל...

צריך לדעת ללמוד להרגיע את עצמך, כגון מחשבות חיוביות, ניקוי התודעה ממחשבות מדאיגות וכד', אפשר להגיד סוג של מדיטטציה עצמית (בלי כל הבולשיט ה-"המממממ....הההמממממ.....המממממ.... " D-: ) מי שמעוניין ללמוד עוד פרטים מוזמן לקרוא בכייף את - "הנזיר שמכר את הפרארי שלו" /רובין ס' שארמה.

merrrr

New member
כמה שאלות חבר'ה...

הורדה משני לראשון : הבנתי שזה נושא קריטי לטסט.. איך אפשר לעשות את זה בצורה הכי בטוחה והכי יעילה? מהרגע שהטסטר אומר לפנות ומתקרבים לתמרור, ברקס - הורדת מהירות משמעותית - קלאץ' ראשון - לעזוב את הברקס (אלא אם כן יש צורך להאיט עוד את המהירות) ולגלוש באיטיות פנימה? 2. גלישה בעלייה. באחד השיעורים האחרונים הרגשתי שקצת שכחתי את הנושא הזה, היה תמרור עצור בעלייה עם שיפוע לא קטן ומשם צריך להתקדם באיטיות. ממצב של קלאץ' + ברקס לפני קו העצירה, לשחרר קצת קלאץ' עד נק' חיכוך ומשם ישר לעזוב ברקס ולתת גז קבוע, אח"כ ללחוץ את הקלאץ' בחזרה עוד קצת ? ובכלל, מעצבן אותי שהאוטו רועד קצת בשיחרורים בהעברות הילוכים. מצד אחד אני מנסה לשחרר כמה שיותר לאט, מצד שני זה מעקב תנועה קצת. מה הדרך הכי יעילה?

B i g B

New member
תשובות

אם הכוונה היא בהתקרבות לתמרור "עצור" או "תן זכות קדימה", מה שאמרת זה נכון לרוב המצבים, חוץ מכאשר יש שדה ראייה גדול מאוד ואתה רואה טוב מרחוק שאין מכוניות בסביבה אתה לא חייב לרדת לראשון, אפשר להמשיך בשני. אם אתה פונה וזכות הקדימה היא שלך אתה לא חייב לרדת לראשון, אלא לפי תנאי הדרך (שדה ראייה, עומס התנועה וכו'). הזינוק בעלייה שלך נכון (בתיאוריה). אם האוטו רועד לך כשאתה מתחיל נסיעה תן טיפה יותר גז בנק' החיכוך.

gold ayelet

New member
תגיד למורה שלך שיעשה לך החלפות

מורים - הכוונה לנהוג אם מורים אחרים (אם עדיין לא עשו לך את זה) וככה אתה מתרגל לנהוג עם אדם זר.

למעלה