לחץ

shir3001

New member
תודה

אני אמורה לדאוג לשלום הילד שלי, להקשיב לו ולמצוקה.
אבל מי יקשיב למצוקה שלי?
מי הקשיב למצוקה שלי?
&nbsp
עולה לי כל הזמן איזה דימוי של אמא שלא רוצה לשמוע את הבכי של הילדה שלה... שלא רוצה לראות ולשים לב...
אמא שהתינוקת שלה בוכה והיא מתעלמת...
&nbsp
זאת האמא שחוויתי.
וזה שובר בי משהו. ואני רוצה רק לבכות כל היום...
&nbsp
ואני לא יודעת איך לדבר את זה, איך להסביר את המקום שאני נמצאת בו...את מה שעולה ומכאיב לי כל כך מאי אלו תהומות...

shir3001

New member
לחץ

אני בלחץ מההורות המתקרבת. לצערי לא מרגישה שמחה.
יושב עלי חזק החוויה בה אני גדלתי, שזה היה עול כבד לאמא שלי לגדל אותנו, שהכבדתי עליה, ומתוך זה הרגשת דחייה.
אני חוששת שכך גם אני ארגיש כלפי התינוק שלי. שלא אהיה שם בשבילו, שלא אהיה נוכחת, שהעול יהיה כל כך כבד, שאיך אדאג גם לעצמי גם לו ולפרנסתינו...
בייחוד כשאני במצב דיכאוני.
ואז האשמה מסבכת את זה עוד יותר.
ואז אני כועסת על עצמי וחושבת, מה חשבת לעצמך כשנכנסת להריון? אולי זו היתה טעות... אולי את לא מסוגלת בכלל להורות...
אולי לא מספיק רציתי להיות אמא. כל הספקות האלה היו ברקע כל הזמן. לקח לי כמה שנים של התלבטות.

גם את הקולות האלה שמעתי תמיד בבית כשרציתי דברים לעצמי. מי את חושבת שאת? זה לא ילך לך וכן הלאה.

אני עייפה מהרגשות והמחשבות האלה.

DOCTOR W H O

Member
מנהל
היי שירוש

זה לגמרי נכון, אני אתן לך דוגמא. אבא שלי קיבל יחס מנוכר מאביו, אבל גדל להיות האבא הכי מדהים בעולם הכי תומך הכי שותף בחיים שלי.
תמיד יש מחשבות ופחדים לפני שהילד באמת מגיע לעולם, וזה לגמרי ברור שנשווה את עצמנו להורים שלנו ולאיך אנחנו גדלנו. אני מבטיחה לך שברגע שהוא יוולד כל המחשבות האלו יעלמו.

למעלה