לחץ .

ToMmY27

New member
לחץ .

זמן רב שאני מחפש אחר פורום שיוכל לעזור לי מקווה שהגעתי למקום הנכון ושמח/אודה לכל עזרה/עצה באשר היא.
נותרה לי עוד כשנה לשירות ואין יום שלא עובר ואני בהתלבטות מה לעשות עם גורלי.
הצלחתי עוד בתקופת האזרחות + השירות הצבאי לחסוך סכום כסף מכובד ביותר שעתיד לשרת אותי עם השחרור. כמו כן יש לי האופציה לחתום קבע לשנה נוספת (שגם באותה שנה מציעים סכום כסף גבוה ) אם כי במידה ואחתום קבע אשתחרר קרוב לגיל 23.. ואני מרגיש תחושה כזאת של "אני כבר מבוגר מדי וכולם כבר הספיקו לעשות דברים וזה"
קיצור סליחה על החפירה אבל אני פשוט לא יודע מה לעשות נגיד ובמידה ולא אחתום קבע וזה אני מעדיף לטייל אבל באמת טיול קצר לא ארוך מדי ואז לגשת כמובן לתחום לימודי
העניין הוא שאני לא מבין בזה כלוםםםם
אני לא יודע אילו תחומי לימודים יש מה ההבדל הבסיסי בין אוניברסיטה למכללה איך מתנהל יום לימודים ( האם זה כמו ביס יום יום? ) וכמובן איזה תחום
בגדול אני דובר מספר שפות אז מושך אותי בגדול נושא שפות אולי אפילו שגרירויות/יחסים בינלאומיים .. האם התחום רווחי?
מנהל עסקים נראה לי בסיסי מדי.. אפשר לשלב עם עוד תחום ?
ולשאלתי העיקרית האם כדאי לי לנצל את העובדה שנותרה לי עוד שנה לשירות ולהתחיל ללמוד לפסיכומטרי ? (על אף הידיעה שאני עדיין לא ידוע מה אני רוצה ללמוד ?)

אני יודע שחפרתי ושאלתי הרבה אבל אשמח אם תוכלו להתייחס לחלק מהשאלות.. תודה רבה ויום טוב

yairsvet

New member
לא חפרת בכלל

הי, שאלת שאלות סופר חשובות,אתה דואג לעתיד שלך ובצדק
אבל עזוב רגע את הלימודים.
קח לך כמהימי חופש ותישב אתה לבד עם עצמך בלי רעש בלי הפרעות ותחשוב מה אתה באמת רוצה לעשות , מה אתה אוהב?
דמיין איך היית רוצה שהיום שלך יראה בעוד 5, 10 שנים?
מה אותו תחום העיסוק שילהיב אותך ויגרום לך לקפוץ כל בוקר מהמיטה בהתרגשות?

אלו שאלות הכי חשובות

כשתדע את זה , כל השאר יגיע כי יהיה לך כיוון. ואז תוכל לצמצם אפשרויות כי תדע מה אתה צריך ללמוד כדי לעסוק במה שאתה באמת רוצה
לדעתי לא כדאי להמשיך צבא, תתחיל לבנות את חייך, כמה שיותר מהר, יותר טוב.

ולגבי שאלותייך על לימודים, כל מסלול לומדים היקף שעות שונה, יש סטודנטים שאין להם חיים חוץ מהלימודים
ויש כאלו שמצליחים לשלב עבודה ו לימודים ביחד בלי בעיה

למעלה