לחץ

גלייהו

New member
לחץ

בנות יקרות, אני קוראת רבות כי ההמלצה לא להיות בלחץ חשובה ביותר. מדוע לחץ מזיק לקליטת ההריון? האם הוא מזיק לביצית עצמה, כלומר גורם לנו לא לבייץ? האם הוא הורס את מפגש הביצית עם הזרע? ולמה הכוונה לחץ? אם אני נמצאת כל יום בחץ האם סיכויי להכנס להריום פחותים מאד או שעם הזמן אני אצליח להכנס להריון? אודה על תשובתיכן.

קייצית

New member
גלייהו יקרה

אין לי תשובה מלומדת ומעבדתית איך הלחץ משפיע על ביציותינו וכו´. אני חושבת שלחץ משפיע אל גופינו ונפשותינו בדרכים רבות, ולאו דווקה חיוביות, גם אני טיפוס די לחוץ ויודעת שפעמים רבות זה פוגע בי. אני לא חושבת שהיותי לחוצה יותר משפיע על חוסר יכולתי להרות, ביכלל הסיבות אצלנו מראות על כיוונים אחרים לחלוטין שכביכול אשמים בזאת, אני שתמיד נוטה להרגיש אחראית לכל מצב תמיד חשבתי שאני אחראית לחוסר יכולתנו להרות, עובדה שלתדהמתי התבררה כלא נכונה בעליל (בעיית זרע די חמורה). השאלה איך אנו מתעלות את הלחץ, פעילות גופנית, מדיטציה, למצוא עם מי לדבר, לדעת להקשיב לאחרים כל אלה מאוד עוזרים לדעתי. צעקות, היסטריה לא מבוקרת, עישון, שימוש באלכוהול ובאוכל לויסות לחץ מזיקים. לדעתי ניתן בהחלט לנהל אורח חיים בריא ולחוץ וכן, בהחלט ניתן גם להיכנס להירון. שלך קייצית

venus13

New member
לחץ בוודאי לא עוזר לכלום ../images/Emo4.gif

מחד, קיימים גם מחקרים שמראים כי עלייה בלחץ יכולה להשפיע עלה הפריון- שכן הוא גורם לשינויים הורמונליים בגוף - מאחר והגוף מקבל מסרים להתגונן נגד מצב מצוקה. דרך אגב זה יכול להשפיע על כל מערכות הגוף - מאחר ולחץ מחליש בסופו של דבר את המערכת החיסונית של הגוף היו גם מחקרים שהראו שמטופלי פוריות שלקחו חלק בקבוצות תמיכה (בתל השומר) הרו בשיעור רב יותר מאלה שלא טופלו. בלחץ אפשר לטפל באמצעות תרופות (רסקיו רמדי למשל), טיפול נפשי, קבוצת תמיכה, קריאת ספרים רלוונטית, פעילות גופנית, יוגה מדיטציה, עבודה פחותה ופחות מלחיצה, שינוי באורח חיים וכו´ מאידך, לא ניתן לתרץ כל חוסר פוריות בלחץ ויכולות להיות המון סיבות אחרות - ידועות ולא ידועות - ולכן אל תאכלי את עצמך אם אינך מצליחה להפחית לחץ - יש הרבה לחוצות שניכנסות בכל זאת להריון. בכל מיקרה - כדאי מאוד להפחית לחצים - מכל הסיבות שבעולם שיהיה בהצלחה ונוס

גלייהו

New member
בדיקות זרע

ושוב, בוקר טוב אנחנו כאמור מנסים להכנס להריון ואני רוצה שבעלי יעבור בדיקת זרע. האם כל אחד יכול לעבור בדיקת זרע או רק מי שמנסה שנה ויותר? האם עושים את הבדיקות דרך קופ"ח או פרטי? אם כן האם צריך להביא טופס מהרופא (-רופא נשים או אורולוג) או שפשוט ניגשים לעשות את הבדיקה? היכן מבוצעת הבדיקה (-בבתי חולים או בקופ"ח)? מה צריך להביא לבדיקה? תוך כמה זמן מקבלים תוצאות? אשמח לשמוע כל הרחבה בנושא. תודה רבה.

venus13

New member
בדיקות זרע

קודם כל - הייתי מציעה לא לחכות יותר מדי עם בדיקת זרע - זו בדיקה פשוטה, לא כואבת ויכולה להבהיר מה והאם יש בעיה מיוחדת לא כתבת כמה זמן אתם מנסים ובני כמה אתם - זו גם פונקציה שיכולה להשפיע על העיתוי אם אתם צעירים ומנסים חודש למשל - אז בהחלט אפשר וכדאי לחכות - לפני שניכנסים ללחצים של בדיקות מיותרות. את הבדיקה עושים דרך קופ"ח -שמפנה לבי"ח כלשהו בו תינתן הבדיקה - יש צורך בהפניה של רופא (נשים או אורולוג) הרופא שיפנה אותך יאמר לך לאן לפנות - ותוכלי לשאול אותו או את המכון אליו נשלחתם את כל השאלות. בעיקרון - אפשר לבצע את הבדיקה במכון - אוננות לתוך כוסית או להביא מהבית זרע טרי - יש להצטייד לפני כן במיכל סטרילי מכל קופ"ח. תוצאות מגיעות בד"כ תוך שבוע שיהיה בהצלחה ונוס

נועם@בת

New member
לשרשר יקירתי, לשרשר ../images/Emo3.gif

כדי שלא יגמרו לנו הדפים מהר מידי, אנחנו מעדיפות לשרשר הודעות. כל אחד יכול לעשות בדיקה, צריך הפניה של רופא. אם את מטופלת אצל רופא, בקשי ממנו הפניה. במידה ובעלך שייך לקופת חולים אחרת, שיגש לאורולוג בקופה, ויבקש. פרטים נוספים כתבתי כאן לדניאלפ. בהצלחה נועם

למה לא להיות לחוצה...

יש רופאים שטוענים (אף פעם לא נמצאו הוכחות למיטב ידיעתי) שבמצבי לחץ יש הורמון שמופרש מהמוח והוא משפיע לרעה על כניסה להריון. זאת כנראה הסיבה שגורמת לחוסר פריון ראשוני אצל זוגות ללא סיבה ברורה שאחרי ילד ראשון או אימוץ נקלטים ללא בעיה. כמובן שצריך לזכור שיש סיבות רבות לחוסר פריון ולא רק הורמון הלחץ. אני לא מכירה את הסיפור שלך, אבל עם הבעיה היא בעיית זרע או חסימה בחצוצרות וכדו´ תהי בטוחה שעם תרגעי זה לא מה שיפתור את הבעיה. יש הרבה סיפורים בפורום על בנות שנקלטו דוקא בחודש הכי לחוץ מבחינתם. אם זאת לחץ תמיד משפיע לרעה על מצב הרוח ודברים נוספים, והכי כדאי שתהי רגועה ואופטימית, זה עוזר גם למצב הרוח וגם למהלך הטיפול. בהצלחה.

נועם@בת

New member
אם יש משהו שממש, אבל ממש מכניס ללחץ

זה שבאים ואומרים לך- אל תהיי בלחץ והכל יסתדר
אז בואי נעשה סדר בבלאגן. כשמדברים על עובדות מדעיות ועל הקשר בין לחץ לאי פוריות- לא מתכוונים ללחץ במושגים שלנו. לא על זה שאנחנו יושבות ולחוצות למה אנחנו לא בהריון. מדברים על מצבי סטרס. על מצבים קשים בהם בנאדם קרוב לרדת מהפסים. על משברים, מתחים, קריזות. מצבי סטרס כאלה אכן גורמים להפרשת הורמונים שיכולים לשבש את ההפרשה ההורמונלית ולמנוע ביוץ. ובהקשר הזה מישהי ציטטה פה פעם את הרופא שלה שאמר שאולי לחץ משפיע אבל הפרגונל משפיע הרבה יותר. ומצד שני- נסתכל על הכיוון של הרפואה ההוליסטית. מנקודת מבט הוליסטית למחשבות שלנו, לרצונות שלנו, לתקוות שלנו ולפחדים שלנו יש השפעה על הגוף ועל החיים. לפי אותה גישה הלחץ, הפחדים החששות גורמים לחסימות בגוף שלנו ומשפיעים על יכולתנו להרות. איך מתגברים על זה- בטח לא על ידי מלחמה בלחץ, שהרי זה בלתי אפשרי. אם נאשים את עצמנו על שהלחץ והמתח שלנו פוגעים בנו- נוסיף לסל הבעיות גם תסכול ורגשי אשמה. מה שכדאי לעשות, לוקח זמן ללמוד את זה- זה לחשוב חיובי. למרות שאת לחוצה, למרות שאת מודאגת, למרות שבראש רצים לך כל התסריטים הכי נוראיים שבעולם- תרגילי את עצמך להגיד שיהיה בסדר. תדמייני לך שאת בהריון, שאת מצליחה, שאת אמא, שהבעיות נפתרות. אל תפחדי לקוות ולתאכזב. תלמדי לאהוב את עצמך ואת הגוף שלך, ולהאמין בו שלמרות כל הקשיים הוא ידע ליצור עובר ולקלוט אותו. גם כשנורא מפחיד ומבאס תשנני לעצמך שיהיה טוב ושהכל יסתדר. מנסיוני זה הופך להרגל. המחשבות החיוביות השתלטו אצלי על החרדות והפחדים. הגישה שלי אומרת שהלחץ פוגע באיכות החיים. בלי קשר לתרומתו לפוריות. אם אהיה בלחץ אסבול יותר ממה שאני סובלת כרגע, וגם יצאו לי חצ´קונים ושערות לבנות
ורק סיפור לקינוח. הצצתי השבוע בפורום הישן של IOL, וגם בפורום הורים. קראתי הודעות ישנות של אחת הבנות שהיתה סמל ודוגמא ללחץ היסטריה ופינוק
. זה ממש לא מנע ממנה להרות וללדת, וזה לא מונע ממנה לכתוב בדיוק באותו טון של לחץ וקיטורים בפורום הורים
ואני- שיא השלוה והאמונה- עדיין חותרת כאן
אז קודם קודם אל תאשימי את עצמך, ואל תחפשי איפה פשעת בלחץ
אבל תשתדלי לחשוב חיובי, ולו רק בשביל להרגיש טוב יותר
נועם

למעלה