לחץ..

לולי221

New member
לחץ..

נרשמתי השנה ללימודי משפטים בבינתחומי. ניסיתי להירשם לאונ' אבל הפסיכו' לא איפשר , ניסיתי לשפר כמה פעמים ולא הצלחתי להרים את הממוצע בצורה משמעותית. לבסוף הגעתי למסקנה שכנראה המבחן לא בשבילי , הבגרויות שלי בציונים מעולים , סיימתי מצטיינת שכבה ועדיין.. החלק של המתמטיקה במבחן לא צלח. בקיצור , החלטתי להתפשר על מכללה ,אבל המכללה הכי טובה באיזור , בעייני :) תמיד ידעתי שמשפטים זה תחום לחוץ , תחום עם הרבה תחרות , אבל לראשונה אני מתחילה לשמוע שאין עתיד בתחום, שלא מצליחים לסיים את החודש , שזה בזבוז זמן.. וכו'. קשה לי עם העובדה שאני אשקיע המון כסף המון יכולות וזמן ובסוף זה לא ישתלם לי. אני אדם פרקטי , אני אוהבת לדעת לאיזה כיוון אני הולכת בחיים וכמובן השאיפות המקצועיות שלי בהתאם , אין לי כוונה להיות עו"ד ממוצע.. אני שואפת לתארים שניים ואפילו אפילו לכהונה בתור שופטת. המון שאיפות אבל.. מלחיצה אותי ההתחלה.

למואל א

New member
עו"ד לא מצליחים לגמור את החודש?

עבדתי במקום שהרוב שם למדו משפטים בנתניה(30,000 ש"ח לשנה), ויש לי קרובי משפחה שלמדו משפטים, הם אמנם בתחילת הדרך, אבל לא נראה לי שהם במצב כ"כ גרוע, יש בעיה בישראל כמובן שיש כאן המון עו"ד כי זו מדינת ה"יהודים" וכולם אוהבים לתבוע אחד את השני, אם תעשי תואר שני במשפטים באנגליה אח"כ אז כשתחזרי תהיה לך יותר עבודה בארץ, הרבה שיכולים עושים את זה, החוקים בארץ בחלקם מומשכים מהמנדט הבריטי

ולפעמים ההתחלה נגמרת....

לולי יקרה, את מתארת פה סיטואציה מוכרת. כמעט כולם חווים אותה בשלב כלשהו בחייהם. צריכים לקבל החלטה. להחלטה יש השלכות על העתיד. להחלטה יש השלכות בהווה. זה מלחיץ. האם הבחירה נכונה לי ? מתאימה לי ? אני יכול לספר לך בסוד, שכשמתחילים ללמוד, ההתחלה נגמרת...ואז החשש נעלם ומגיעים חששות אחרים. מעבר לכך, אני רוצה להזמין אותך להסתכל על זה בצורה קצת שונה. אני מאמין ומקווה שהדרך הזאת, אולי תוריד את הלחץ... לקבל החלטות, זה בדיוק כמו ללכת. לומדים את זה לבד. אין לנו ברירה... תחשבי על התינוק שפתאום, בלי הסבר מתרומם על רגליו ומנסה לעמוד, ואחרי זה מתחיל ללכת. ונופל. ומנסה שוב...ושוב נופל. בסוף הוא יעמוד יציב ויידע ללכת. אותו דבר כשמקבלים החלטות.בהתחלה מנסים לבחור בדרך מסויימת. ונופלים. ומנסים שוב... לפי מה שכתבת, אני מניח שקיבלת כמה החלטות בחייך. ככה שלקבל החלטות, את יודעת. ולראייה - קיבלת החלטה ללמוד משפטים, קיבלת החלטה ללמוד באונ' ולעשות לשם כך את הפסיכומטרי. כתוצאה מתוצאות הפסיכומטרי, קיבלת החלטה ללמוד במכללה. בנוסף, קיבלת החלטה ללמוד במכללה הכי טובה בעינייך. אז לקבל החלטות, את כבר יודעת. כל שנותר עכשיו זה להיות מודע להשלכות של כל החלטה. ללמוד לבחור את ההחלטה הטובה ביותר בשבילך. כדי לקבל החלטה שטובה בשבילך, את צריכה לסמן את המטרה - לקבוע לאן את רוצה להגיע. האם המטרה זה להיות שופטת? האם המטרה זה ללמוד לשם הידע? האם יש מטרה אחרת? כשהמטרה של הלימודים שלך, תהיה ברורה בשבילך, יהיה לך קל יותר להתמקד בהשגתה. העיניים יהיו על המטרה ולא על החששות מהדרך. מעבר לכך, כשהמטרה תהיה ברורה, הדרייב להשיג אותה יהיה כל כך גדול, שהפחד מלנסות יצטמצם. השאלות ששאלתי, בנוגע לסימון המטרה, הן תחילת הדרך. שתהיה דרך מוצלחת :) שבת שלום, נועם

למעלה