לחץ לחץ לחץ דם?

sinnerman

New member
לחץ לחץ לחץ דם?

אז בשבוע האחרון בדקו ומצאו לי 140 על 90 ומהפאניקה על פני הרופא הבנתי שמשהו לא קשורה (הוא חזר ובדק כל פעם) ואז באסרטיביות שאין לה מתחרים הסביר לי שזה לא נורמלי ודרוש עוד המון בדיקות אבל בנתיים בלי מלח בלי בשר עם פעילות ועוד שדים אחרים.. גילי הוא 22 עוד מעט בדיוק השתחררתי מהצבא והלכתי ל"בדיקה כללית" , הייתי שמח אם מישהו פחות לחוץ ועצבני (כמו הרופא) יוכל להסביר לי את הסביות / משמעויות / דרך טיפול במה שנחשב ללא נורמאלי (120/80) - בלחץ דמי. אני כעיקרון לא אוכל בשר, דגים בעיקר והמון ירקות ופירות אין ספק אני רוב היום זז ואנרגטי - משקלי תקין ואורך חיי "בריאים" , טאי צי כבר שנתיים , שחיה וזהו אם צריך עוד פרטים אשמח לכתוב. תודה רבה לכם - אחד הפורומים המעניינים ביותר.

SideKick

New member
אבא שלי...

בכל פעם שהיה הולך לרופא למדוד לחץ דם, הערכים היו קופצים לו לפחות ב-50 יחידות כלפי מעלה. רק מהלחץ של הבדיקה עצמה. ללחץ דם צריכים להיות ערניים וקשובים, אבל בטח לא להילחץ ממנו. לחץ, כמו שכבר הבנת בטח, הוא אחד מהגורמים המקפיצים לחץ דם. ויש עוד המון גורמים. דבר ראשון, לפני הכל, הייתי ממליצה לך לחזור על הבדיקה בתנאים יותר רגועים (אולי עם רופא אחר, פחות היסטרי?). ואם באמת יש לך לחץ דם גבוה, פנה למטפל טוב, שיעזור למצוא את הקשר בין אורח חייך לבין הלחץ דם. אין ספק שניתן לעזור לך. חבל על הלחץ. בהצלחה!

לחץ דם

שלום רב, מה שלא הבנתי הוא כמה פעמים מדדו לך את לחץ הדם? האם מדדו לך רק ביום אחד או במספר ימים שונים? האם עשית מעקב של לחץ דם במשך חודש שלם 3 פעמים ביום? האם נבדקת תמיד באותו המכשיר? מתי המכשיר נבדק בפעם האחרונה? ממתין למענה, שלומי זילברמן הומאופתיה קלאסית.

freearth10

New member
משהו מלחיץ

ואולי משהו שמלחיץ יותר מהמסגרת הברורה והלוחצת בה היית עד עכשיו. הכל היה ברור וידוע מראש. אם עשית א, ידעת ש-ב לא נעים מחכה לך. הכרת את המערכת טוב ןידעת גם למי לפנות ועכשיו אתה בפני דרך חדשה. כל מה שרצית בעצם יכול להתחיל להתגשם עכשיו. וזה מפחיד כי כל מה שתעשה או לא תעשה יקדם או יעצור אותך, או יוביל אותך אחורה, במקום קדימה. לא בטוחה שזו הסיבה היחידה ללחץ הדם. יתכן שגם הפעילות המסיבית בספורט מפעילה המון לחץ על המערכת הלבבית ואולי שווה לשקול הוספה של פעילות מרגיעה: מדיטציה, סתם "בזבוז זמן" על דברים אותם אתה אוהב לעשות, קצת פסק זמן. יתכן גם שבעיות רגשיות במשך שנים רבות הן הסיבה ללחץ הדם וכעת ניתנת לך האפשרות לבחור בשינוי. לבחור לשחרר את העבר כדי שתוכל להיות שליו בהווה. והנה תרגיל של דמיון מודרך שיכול מאוד לעזור. עשה אותו כל פעם שאתה מרגיש שוב לחוץ. שב על כורסה כשרגליך וידיך מקבילות. נשוף 3 פעמים. עצום את עיניך. דמיין את עצמך הולך אל המקרר ולוקח משם כמה קוביות קרח. הנח אותן על הראש והעבר אותן אל המצח, הפנים והצוואר. הרגש את הקרירות נכנסת אל גופך, עוברת מטה אל הגפיים התחתונות והחוצה דרך אצבעות ידיך ורגליך. דע שכאשר אתה רואה וחש את הקרירות הזאת היא מפשירה את כל הכעסים שבך - לחץ הדם שלך ירד ויתאזן. פקח את עיניך אמור לעצמך כמה פעמים: אני שליו. אמור זאת כמה פעמים ביום. בקלילות בשירה, בריקוד, בשחיה, בשטיפת כלים או בדרך לפגישה חשובה. וכל המרבה הרי זה משובח. מאיה

תשובה וקישור..

ראשית הייתי ממליצה לך , כמו שחלק מחברי כתבו , לגשת לבדיקה נוספת אתל רופא אחר ( וד"א יש גם בתי מרקחת שעושים בדיקת לחץ דם) שנית לא ציינת האם יש יש היסטוריה משפחתית של לחץ דם וכן לא כיצד אתה מרגיש.. ועפ"י בקשתך , הינה כתבה מתמצתת של מהו לחץ דם .. אם יש לך שאלות נוספות , אנחנו פה.. יעל

כשאחי הגיע לבדיקות רפואיות לקראת גי

גיוס, אי-אז בשנות השמונים של המאה הקודמת, נמצא אצלו לחץ-דם 210 על 190. הרופא הבודק, מעט בפאניקה, אמר לו לשכב 15 דקות, ואז מדד שוב וקיבל אותן תוצאות. הוא גירש את אחי מלשכת הגיוס (כנראה פחד שיקרה משהו במשמרת שלו...) והזמין אותו לעוד חודשיים. בפעם הבאה, בדק אותו רופא אחר, ואחי שמע אותו אומר לרופא אחר: "הוא (הרופא הראשון) כבר עשה את זה כמה פעמים..." מסקנה: היבדק עוד כמה פעמים, במצבים שונים, לפני שתתחיל להיכנס לפאניקה...

למעלה