הבסיס לזוגיות הוא לא אמון, מצטער....
אני מאוד הייתי רוצה להאמין שאף אחד מאיתנו לא שיקר או בגד במחשבות אפילו פעם אחד.... אבל קשה לי
. ברגעי המשבר אנחנו מנסים להקל על העומס המנטאלי ולפעמים מעגלים פינות. אני לא יכול לדבר בעד כולם, אבל מניסיון עם אנשים שונים הבנתי שבדרך כלל רובינו באיזהו שלב .... משקרים ..... אני חושב שאי אפשר לדרוש מבת זוג משהו שאנחנו לא עושים בעצמינו ולא, אין וויכוח שיש שקר ויש שקר גדול מסריח אגויסטי פוגע וכו'. אמון מוערער הוא קודם כל בעיה שלנו: יתר ציפיות והתעלמות ממה שקורה בשטח. אני אישית עברתי משבר אמון מאוד גדול הרבה לפני תחילתה של הפרידה ואין וויכוח שהמשבר תרם לפרידה אבל לא היה הסיבה העיקרית. סינדרום של אימון יכול להשתוות לפרפקציוניזם. אנחנו חושבים שאם בן זוג הוא בן אדם אמין אז אנחנו מבוטחים מאי וודעות בקשר... אז לא אין ביטוח. במקרה שלך אני יכול לראות את מעשה של הXית דווקא כמעשה מאוד אמיץ. היא באה וסיפרה לך על בגידה כי חשבה שאתה אוהב אותה ותבין. שלי לא חשבה לספר אף פעם והסיבה היא פחד להיות שפוטה - קומפלקסים מהילדות. ככה ... אתה רואה ... חיים הם השווה אחד גדולה. ניתן לשקם אימון בין הצדדים אם התפתחות של שני בני הזוג היא דומה מבחינה רגשית. במקרה שלך, נראה לי אתה (נדמה לי אסטרו-פיזיקאי), צריך דוגמא מוחשית: קשר חדש שהוכיח לך שאין ביטוח לאימון. אני חושב שכנות היא תכונה מנצחת. גם אם בן אדם שיקר והוא/היא בא/ה ומספר את האמת יש לך זכות (פה אני בכוונה מערב את נושא "החופש") לבחור מה לעשות. שקר למעשה הוא נתילת חופש הבחירה ולא יותר מזה ....... אני בעצמי לא בטוח שאני אשאר עם בת זוג ששיקרה לי, אבל אני בטוח שבן אדם תמיד השאר אצלי כידיד טוב, כי לכנות אין תחליף.
אני מאוד הייתי רוצה להאמין שאף אחד מאיתנו לא שיקר או בגד במחשבות אפילו פעם אחד.... אבל קשה לי