לחץ לחזור ....

• פותח הנושא felka
  • פורסם בתאריך

felka

New member
הבסיס לזוגיות הוא לא אמון, מצטער....

אני מאוד הייתי רוצה להאמין שאף אחד מאיתנו לא שיקר או בגד במחשבות אפילו פעם אחד.... אבל קשה לי
. ברגעי המשבר אנחנו מנסים להקל על העומס המנטאלי ולפעמים מעגלים פינות. אני לא יכול לדבר בעד כולם, אבל מניסיון עם אנשים שונים הבנתי שבדרך כלל רובינו באיזהו שלב .... משקרים ..... אני חושב שאי אפשר לדרוש מבת זוג משהו שאנחנו לא עושים בעצמינו ולא, אין וויכוח שיש שקר ויש שקר גדול מסריח אגויסטי פוגע וכו'. אמון מוערער הוא קודם כל בעיה שלנו: יתר ציפיות והתעלמות ממה שקורה בשטח. אני אישית עברתי משבר אמון מאוד גדול הרבה לפני תחילתה של הפרידה ואין וויכוח שהמשבר תרם לפרידה אבל לא היה הסיבה העיקרית. סינדרום של אימון יכול להשתוות לפרפקציוניזם. אנחנו חושבים שאם בן זוג הוא בן אדם אמין אז אנחנו מבוטחים מאי וודעות בקשר... אז לא אין ביטוח. במקרה שלך אני יכול לראות את מעשה של הXית דווקא כמעשה מאוד אמיץ. היא באה וסיפרה לך על בגידה כי חשבה שאתה אוהב אותה ותבין. שלי לא חשבה לספר אף פעם והסיבה היא פחד להיות שפוטה - קומפלקסים מהילדות. ככה ... אתה רואה ... חיים הם השווה אחד גדולה. ניתן לשקם אימון בין הצדדים אם התפתחות של שני בני הזוג היא דומה מבחינה רגשית. במקרה שלך, נראה לי אתה (נדמה לי אסטרו-פיזיקאי), צריך דוגמא מוחשית: קשר חדש שהוכיח לך שאין ביטוח לאימון. אני חושב שכנות היא תכונה מנצחת. גם אם בן אדם שיקר והוא/היא בא/ה ומספר את האמת יש לך זכות (פה אני בכוונה מערב את נושא "החופש") לבחור מה לעשות. שקר למעשה הוא נתילת חופש הבחירה ולא יותר מזה ....... אני בעצמי לא בטוח שאני אשאר עם בת זוג ששיקרה לי, אבל אני בטוח שבן אדם תמיד השאר אצלי כידיד טוב, כי לכנות אין תחליף.

רק שיר

New member
../images/Emo127.gif בהחלט הבסיס היא כנות

אם אקח את המושג צעד קדימה אני מכנה את זה גם חשיפה אל מול בן הזוג לעתים גם הקצנה של כנות ולומר כל מה שיש לנו...לעתים גם הורסת

Rtitan

New member
אתה לוקח את זה לקיצוניות שאינה אנושית...

אין אדם שלא שיקר, גם אני
, כמו כל אחד אחר. אבל השאלה היא מה גודל השקר ומה עומק הקרע שנבקע בגללו. ללכת לומר לבת הזוג שלי שהיא היפה ביותר בעולם - הוא אולי שקר, כי סביר שהיכן שהוא יש יפה ממנה, אבל זהו שקר שבא דווקא מתוך אמת פנימית שלי "אין יפה ממך בעולם בשבילי". אפילו אם אני רואה מישהי ברחוב שמושכת את תשומת ליבי ואני "מפשיט אותה בעיני" אינו שקר או בגידה באמון - להיפך, כי עמדתי בפיתוי ודבקתי בזוגתי. אבל כשהאמון שהיא תהיה איתי גם כשיקרו על דרכה פיתויים והסטות נפש כאלו ואחרות, או כשיחסינו עולים על שרטון כלשהו, או כל משבר אחר נבגד - זוהי בגידה באמון וממנה אין בעיני דרך חזרה. לו ה-Xית שלי היתה אומרת לי "היה לי רומן, טעיתי, אני רוצה שננסה יחד לפתור את הבעיה" - סביר שהייתי חוזר אליה ומנסה להבין מה קרה כדי לבנות זוגיות אחרת, ולדעתי אחת שהיתה טובה מהקודמת בהרבה. אבל מרגע שנפל האסימון והבנתי שאני "פרס ניחומים" - זו בגידה קשה במיוחד מאחר והבעיה לא נפתרה. היא בגדה בי, כמו גם במשבר שהוביל אותה לרומן בחוץ. וכאן - האמון שהיא תרצה לתקן איתי את המשברים בינינו - זה האמון שנפגע ומרגע שהאמון הזה, ביכולת שלה להיות איתי צוות, נפגע - אין דרך חזרה. מותר לטעות, אבל צריך לסמוך על "השני שאיתך" שיתאמץ כמוך למען המטרה המשותפת. אם הוא לא מתאמץ, או שאינו רואה בזה מטרה כמוך - אין בסיס להמשך - וכאן שברתי הצידה ומצאתי את עצמי על דרך אחרת - הלאה ממנה.

מצטער מראש על תוכן התגובה שלי

אבל יש הבדל בין נסיון שיקום, שזה מה שעשית בהתחלה, לבין איבוד הכבוד העצמי-ולפי מה שכתבת היית על הסף... אם הייתם חוזרים לחיות ביחד, התלות שלך בה היתה מוחלטת והיית משמש לה כמריונטה.

Rtitan

New member
אין לך מה להצטער ../images/Emo13.gif

אתה צודק בהחלט, בדיוק ככה הרגשתי, והלכתי לשם ביודעין. ידעתי שאני הולך עד הקצה שאני יכול בלי לאבד את עצמי - מהרגע שהגעתי לשם - נטשתי. הנטישה, שלמה וממנה - באמת אין דרך חזרה באופן מוחלט למרות הנשמות הטובות שמנסות מדי פעם. אני מאד מודה לך על הכנות

אני 27

New member
מסכים עם ווינסטון ...

יש המון הבדל בין השנים ... אם היתה בגידה חד פעמית ולאחריה נסיון שיקום ... עוד מובן ויש מה לנסות לסדר .. ( לדעתי .. ) אבל מה שמתואר כאן זו מערכת יחסים שלמה , שבה הבעל משמש כ "גלגל הצלה " ( וסליחה על הביטוי ) כל נסיון חזרה מצידו היה מתפרש כחולשה ... ואכן , היה משמש כמריונטה .. הכי טוב שיכול להגיד לך זה שעשית את המעשה הנכון , תהיה חזק ... מישהי מתאימה יותר תגיע .

Rtitan

New member
תודה על כל האמפטיה ../images/Emo13.gif...

חשוב מאד ומרגש מאד לקבל אותה

../images/Emo24.gifקבל חיבוק ענק

התכווץ לי הלב , אייזה סיפוררררררררר, כמה כוחות צריך....

tunalover

New member
רובם כבר התייאשו חוץ מ...

ה-X עצמו. רק היום הוא אמר לי "מתי תתאשתי על עצמך ונחזור להיות ביחד?" אמרתי לו "טוב, השיחה הזאת נגמרה ואני הולכת עכשיו" אז הוא אמר "טוב, טוב..." וסגרנו כמה דברים שהיינו אמורים לדבר עליהם. אנחנו כבר שנה ביחד ובהתחלה זה הפריע לי יותר. עכשיו אני במגמת התעלמות והעמדה במקום במידת הצורך. כמו שמישהו אמר לי לא מזמן "אני לא שואלת שאלות והוא לא מקבל תשובות"

כל הגשרים נשרפו...

לא היה לחץ מצד המשפחה שלי- לא כי לא רצו שנחזור אלא כי מכירים אותי ויודעים שחוץ מלעצבן אותי לא ישיגו דבר. לפני כמה ימים אמא אמרה שהיא הפנימה שלעולם לא נחזור (זה אומר ששנה וחצי לא הספיק לה כדי לקלוט את זה). עם המשפחה שלו אני לא בקשר מאז הפרידה, אין לי מושג מה קורה בצד השני, ולא מעניין אותי במיוחד. האופציה הזאת למעשה לא אופציה מבחינתי, מצטערת. לגביו...לא יודעת. כרגע ברור שהוא לא היה רוצה לחזור, אבל כ"אופציה"...לפעמים יש לי תחושה שכן.

שחR

New member
לחזור ל X בדרך כלל מתברר כטעות

כנראה שעוד לא התגברת ממש מהפרידה הכואבת. ברוב המקרים חשוב לשים סוף פסוק לפרקים מהעבר. תוכלו להישאר ידידים, אבל הכמיהה הזאת לאיזו אידיליה שתפרוץ מחדש בדרך כלל מכה בנו אחר אחר כך. שים לב שאני מסייג את דברי. חסרים המון פרטים כדי לענות לך, ולכן אני לא נחרץ, אם כי דעתי נוטה ברירור להמשיך הלאה ולהביט על העבר כזכרון נטו.

עברנו את נקודת ה "אל חזור"

נגמר......הסיבות: 1. רק אחרי שעזב אותי הבנתי שהוא לא בשבילי, פתאום יכלתי להיות אובייקטיבית (יחסית) ולראות שלא ליקקתי דבש בזוגיות הזו. 2. מי שקם ועוזב בפתאומיות פעם אחת יכול מבחינתי לעשות זאת שוב.....לא מתאים לי לחיות בפחד עדיף לבד ולא ככה. זה בגדול... ואגב הוא ביום הגט שאל אם אני "עוד אוהבת אותו"...עניתי "לא".

love u11

New member
אונחנו עדין קוראים אחד שלני בשמות חיבה

ואפילו אהבה שלי ונשמה שלי אבל זה מתוך הרגל. לחזור? עולה לי לראש מס פעמים ביום אך מעדיף שלא. לחזור זה לחזור אחורה. מילה קשה לי ולא בא לי לעבור שוב את מה שאני עובר היום ואם נחזור גם הפרידה תחזור מתי שהו. התאריך שלנו לגט הוא בעוד חודש פחות יום-- זה לא הסוף אלה רק ההתחלה של חיים חדשים לשנינו...

למעלה