לחץ לחזור ....

• פותח הנושא felka
  • פורסם בתאריך

felka

New member
לחץ לחזור ....

כמה מכם עדיין סובלים מלחץ שסביבה מפעילה כלפיכם לחזור לX ואיך אתם מתמודדים עם זה? האם יש לכם פחד לשרוף גשר עם X על ידי קשר חדש ולמעשה להשאר בלי "אופציה" בכלל. האם אתם מקשרים בין אי וודעות בחיים ופרידה מX. למשל אמא שלי חשבה שנחזור עד שנודע לה שלXית יש חבר ... היא כזאת תמימה. הסברתי לה מזמן, שעזבתי אותה לא בגלל חבר אלה בגלל שוני מאוד גדול בינינו, אבל היא לא הקשיבה.

רק שיר

New member
לא לחץ אך

הוריי עוד איכשהו באמצע התהליך חשבו שזו סתם קפריזה שלי ויעבור לי עד שהבינו את הנחישות שלי עד תם. היו דברים לא פשוטים ביננו. אילו הייתי אומרת לו נבטל הכל ונחזור הוא היה חוזר אלי.

felka

New member
מעניין אם יש פה בן אדם אחד ש....

שני בני זוג לא רוצים לחזור בכלל.... חברי עם יד על הלב בבקשה (בכל ניקודת זמן מרגע הפרידה) אני יכול להגיד שXית שלי הייתה חוזרת אלי עכשיו וגם אני הייתי חוזר אליה לפני 8 חודשים רק שהבנתי מה אני רוצה ושאני לא רצוי.......

רומנteaת

New member
אני אומרת לך, בוודאות,

שלא אני ולא הגרוש שלי אפילו מהרהרים באופציה של לחזור אחד לשני. כל כך חיכינו לרגע שזה יהיה סופי ומוחלט, רק רצינו להיפטר מהעונש ההדדי הזה. אני יודעת שזה נשמע אכזרי, אבל יש מקרים שזה לא רק שהאהבה נגמרת, או שיש חוסר התאמה. יש מקרים שעושים כל כך הרבה רע אחד לשני, והמרחק והבדידות הופכים לזרות אחת גדולה. אם אני אפגוש אותו היום במקרה ברחוב או משהו, אני אפילו לא אביט עליו כדי להגיד שלום.

רומנteaת

New member
כן, אבל

למה הפרצוף העצוב..? לא היתה שם איזו אהבה גדולה שהלכה לאיבוד. פשוט שני אנשים שכנראה מלכתחילה לא היו אמורים להצטלב. הכל היה טעות אחת גדולה, ומטעויות לומדים. אני לא עצובה, ואל תהיה עצוב גם אתה, יקירי.

Bubble Girl 27

New member
צלנו שנינו לא רוצים

בהתחלה הוא רצה לחזור... אח"כ הבין שאין טעם והיום גם הוא לא רוצה...תודה לאל

אצלנו ההלם של רוב הסביבה היה מאוד גדול

בהתחלה שמעתי המון אמירות (בעיקר מאימא שלי). החל ב"את הורסת את החיים של הילדים שלך" (אני? הורסת? אני מצילה את החיים שלי ושלהם מחיים ארוכים מלאי טינה בבית), "איזה זכרונות יהיו לליאור (הצעיר) ממשפחה?" (זכרונות מהמשפחה של אימא-אייל-ליאור, זכרונות מהמשפחה המורחבת. ממילא הם לא ראו כמעט את אבא שלהם באופציות משפחתיות) ועד "אולי תחזרו?" (
אין תגובה). אני מבינה את ההלם שהם היו בו. אני גרה צמוד אליהם. הם מעולם לא שמעו מהבית שלי מריבות או ויכוחים. הם מעולם לא שמעו ממני תלונות על המצב (מכיון שגרנו כל כך קרוב, היה לי מאוד חשוב לא לשתף אותם ברגשות שלי לגבי האיש, כדי לא ליצור לו מצבים מביכים מולם). החינוך שההורים שלי קיבלו היה למשר את המשפחה בכל מחיר (טוב.. כמעט). ברור לי מאיפה באו האמירות האלה. ברור לי שהן לא היו ממקום של רצון להחליש אותי. יחד עם זאת - חתכתי מאוד מהר. אמרתי שאם אין לה(ם) משהו בונה להגיד - עדיף שלא יגידו. במקביל, כן שיתפתי אותם בקטנה בכל מני מקרים כאלה ואחרים, שהראו גם את הצד הפחות מוצלח של החתן שלהם. אני מבינה את המקום שבו אימא שלך נמצאת, אבל אולי שווה לקחת אותה לשיחה של הבהרה, שהאמירות האלה מיותרות ולא מחזקות, ולא מובילות לשום מקום. (מה גם שברור שעכשיו טוב לך יותר).

שדין

New member
זאת שאלה לפרודים לא לגרושים דעתי

לא חוזר בשום מחיר (גרוש שנה) רק עכשיו התחלתי את חיי בגיל 31 למה לחזור לרע (לשני הצדדים) אני גרוש עני אך מאושר (לא הכל רציני לא עד כדיי כך עני)

felka

New member
בפורום הזה כל אחד עונה איפה שהוא רוצה

יש הרבה דוגמאות של גרושים שחוזרים י

האחיות שלי תמכו בי

מהרגע הראשון שהודעתי שאני רוצה להתגרש. הן ידעו שאני עושה את הצעד הנכון. כשהודעתי לגרוש שלי שאני רוצה להתגרש סגרתי את הדלת מאחורי. גם כיום כשחמותי לשעבר מספרת לי כמה שהוא השתנה, אין לי אפילו לא דגדוג קל שבקלים לחזור אליו. להורים שלי קשה. שמתי להם מראה מול העיניים לזוגיות שלהם. אמא שלי מפרגנת כמיטב יכולתה. אני לא משתפת אותה בקשרים שיש לי, אבל היא מקבלת דיווחים שוטפים מהאחיות שלי (שמפרגנות לי עד השמיים) והן דואגות ליחסי הציבור
את אבא שלי אמא שלי והאחיות שלי ממדרים כי קשה לו מאוד. אבל אני מכירה את אבא שלי טוב ויודעת שהוא יותר מכולם רוצה שאני אהיה מאושרת וברגע שהוא יבין שטוב לי הוא יהיה מאושר ורגוע. מהצד של הגרוש שלי יש התכחשות טוטאלית למצב (לדעתי עד היום חמי לשעבר לא יודע שאנחנו גרושים
). הם עושים כמיטב יכולתם כדי להחזיר אותי אל הגרוש וזה כבר עבר את גבול הפתאטיות. אני לא בטוחה שהם עושים את זה כי הם חושבים שאני מציאה כזו גדולה (ואני בהחלט מציאה
) אני חושבת שהם יודעים שיהיה קשה לו למצוא פראיירית כמו שהייתי במערכת היחסים
את הדלת סגרתי לפני 10 חודשים. את המפתח זרקתי רחוק ואין שום סיבה בעולם שאני אלך לחפש אחריו.

א פרסקי

New member
עכשיו אין לחץ

אבל בהתחלה עד לפני שהכל היה סופי אבא של ה Xית רצה שנחזור וגם ההורים שלי חשבו שזאת קפריזה אני עד חודש אחרי הפירוד היתי מוכן לחזור לאחר מכן התחלתי להבין ולעכל את המצב לבדוק מה היה טוב ומה דרש שינוי והבנתי שלא חוזר אליה יותר תם פרק ונגמר דלת אחת נסגרת ואחרת נפתחת

Rtitan

New member
felka, זו אחת הנקודות שלעולם לא תיסגר באמת...

אצל שני הצדדים - גם אצל יוזם הפרידה, וגם אצל הצד השני. תמיד, לעולם, בעיקר אם יש ילדים - מדי פעם יצוץ לו שדון קטן שישאל "רגע... למה לא?..." כבר כתבתי מה היה הרקע לפרידה שלי מה-X-ית שלי בעבר, אבל רק בקיצור: היה לה רומן של שנה ו-8 חודשים, הרומן התגלה והם תכננו להפרד כל אחד מבני זוגו ולהתחתן... אנחנו נפרדנו באמת, וכל תחנוני (ואינני מעדן כלום - ממש התחננתי שהיא תחשוב עוד פעם...) נפלו על אזניים ערלות. המאהב שלה, עזב את ביתו ל-4 חודשים אבל חזר לשם... ה-Xית שלי המתינה לו... ואני, אני עוד המתנתי לה יותר משנה שתשנה את דעתה. כמעט שנה לאחר מכן, נסענו לטיול - ה-Xית שלי, הילדים ואני, והאמת? הייתי משוכנע שאנחנו חוזרים. הייתי מאושר עד למבואות גן העדן - אהבתי אותה מאד. הטיול היה נפלא, הכימיה היתה נהדרת ו... היתה הרגשה שזהו - המשבר בדרך לפתרון
. שבוע לאחר מכן, היא הפכה להיות קרה כמו קרח
. ולא הבנתי...
, והיחס הזה המשיך... ולא הבנתי...
לאחר כמה שבועות איכשהו, הבנתי שהמאהב שלה עשה סימנים של "אוטוטו אני חוזר אלייך..." ואז הבנתי שאני בעצם מריונטה לגחמותיו. הכנסתי חוטר לוורידים, ובניתוח לב פתוח הוצאתי אותה מתוכי. גירדתי כל דופן של תא, צרבתי כל תא עצב במוחי שאי פעם רצה אותה והזעתי אותה החוצה כמו חומצה. אין לי מילים מספיקות לתאר את הכאב שהיה שם - אבל אני מעריך שאינני היחידי בעולם שעבר את זה. לאחר שנתיים, מאז אותה תקופה... היא שאלה אם ארצה שננסה לחזור. רגלי כשלו, התיישבתי כאן על המדרגות בביתי ולא יכולתי לקום במשך שעה ארוכה. לא כי רציתי אותה - אלא כי הייתי מבולבל כמו שמעולם לא הייתי. מאז, היא שאלה עוד כמה פעמים, אבל למרות שאני עדיין מאד מעריך אותה, היא חברה מאד טובה שלי, היא עזרה לי לא מעט בשעות קשות ויש לה נקודה מיוחדת שלה בתוכי - אבל לא ארצה לשוב אליה. הכאב היה גדול מדי, והשער אל הלב שלי נסגר בפניה לתמיד. חברים שואלים - אולי... מנסים לרמוז שזה יכול להצליח מאד... אבל לא - בכל פעם שאני רק מהרהר בזה - ואחרי כל "שיחת מוטיבציה" כזו עם מישהו אני תוהה בנקוטדה הזו), התמונה שדימיינתי אותה עם מאהבה (מעולם לא ראיתי אותם במציאות יחד - אבל הדימיון - הוא יודע לעשות מטעמים...) חוזרת ושורפת את הלב מחדש. זה אבוד - זה מת ואינני רואה טעם להחיות את זה. לעולם האמון לא יחזור להיות תמים כפי שהיה כשענדתי לה את הטבעת, ביום שני, 6.8.90... בדיוק היום, בשעה הזו לפני 17 שנה...

../images/Emo24.gif

(לא מסכימה איתך לגבי השדון. אצלי הוא מעולם לא היה. הילדים שלי רק הרוויחו מהגירושים האלה).

ליבי איתך

ליבי איתך איש מדיע לך משהי טובה יותר שתדע להעריך ולאהוב את מה שאתה ויש בך המון לתת אני בטוחה שהרבה נשים היו רותות גבר כמוך לצידן אני מאמינה גם שתמצא את הבחורה שתאהב ותדע להעריך באמת

רק שיר

New member
צמרמורת

עברה בי כשקאתי אותך וביחוד בשל הגילוי החושפני ככ הזה.. אני מאד מעריכה את הכנות הזו שלך. נשמע שכאב לך לא מעט,

felka

New member
ידידי אם כל מה שמפריע לך זה כאב

שחביתה נראה לי שכדי שתשקול לחזור. אנשים נשארים בלי רגלים וידיים וממשיכים לחיות. אני חו"ח לא ממעיט בכאב שלך אבל את הכאב אפשר לעבור.... אם אנחנו מסוגלים להפרד מאנשים יקרים אנחנו מסוגלים להפרד גם מכאב שגרמו לנו אנשים יקרים.... דעה אישית....

Rtitan

New member
הכאב הוא קטן...

לעומת אובדן האמון - זו הסיבה שלעולם לא נחזור. מרגע שאבד האמון במערכת זוגית - הבסיס החשוב ביותר נשמט ממנה ואין לה שוםסיכוי שבעולם.

למעלה