לחץ (ט')

לחץ (ט')

היום עברו חודשיים בדיוק מיום האשפוז. חודשיים שעברו כל כך לאט, אבל כל כך מהר.
ביום שלישי אני משתחררת.
ואני מפחדת. כל כך כל כך מפחדת.
הכל עמוס ולחוץ ומבלבל.
מצד אחד השגתי הרבה האשפוז הזה. המון.
חודשיים של אכילה שפויה, בלי שום צמצומים, גם בבית. ומעבר לזה- סוף סוף הרשתי לעצמי להישמע. לריב, לצעוק, לבכות. סוף סוף הצלחתי לראות אותי כמו שאני, לא דרך הראייה המעוותת של ההפרעה. בתחילת השבוע דיברתי בקבוצה על איך שמוזר לי כל מה שקרה בחודשיים האלה. לכמה רגעים כבר פחדתי שההפרעה נעלמה. היא הרי לא יכולה פשוט להיעלם אחרי ששנים היא תקועה לי בראש.
וצדקתי היא לא נעלמה. ברגע שמפלס הלחץ עלה- הכל חזר בבום. כל המחשבות החולות . זה כל כך מפחיד אותי כמה שהכל שברירי. איך שברגע אחד הכל יכול להימחק.
אני יודעת שמצפה לי אתגר רציני עכשיו. תקופה עמוסה מאוד של לימודים. מה אם אני לא אצליח להתמודד? מה אם שוב לא יהיה לי כוח להתמודד עם היומיום?
אני כל כך רוצה להצליח... ההצצה הקטנטנה לחיים "נורמליים" השאירה לי חשק לעוד
אני לא רוצה להיות חולה יותר, לא רוצה לשנוא את עצמי יותר, לא. די.
אבל.. מה אם לא אצליח?

קולדון

New member
הרצון שלך בשפיות ובבריאות חזק, ואמיתי

וזה מאוד בולט מכל ההודעות האחרונות שלך.
לגבי המחלה, נעלמה או לא נעלמה- לדעתי מה שנעלם או לא נעלם זו זו לא המחלה אלא האחיזה שלך בה.
ומהבחינה הזו, מאוד השתנית והתחזקת. נתנה לך ההזדמנות לא לקחת כמובן מאליו את זה שאת חולה, אלא להאבק בזה ולראות שאפשר גם אחרת. בדיוק כמו שכתבת- לתת לעצמך להשמע, לבטא בדרכים אחרות את מה שקשה, להוציא החוצה ולא להשאר עם הכעסים בפנים, מה שבסוף הופך אותם לשנאה עצמית קשה כל כך.

אז... השתנה המון. השתנתה זווית הראייה שלך. נהייתה לך תקווה למ'הו אחר בשביל עצמך, ואמונה שזה אשכרה יכול לקרות.
ונכון שזה שברירי, וזו דרך ארוכה.. ויש טריגרים. אבל אני מאמינה שאת תדעי להתמודד איתם. כי מהנקודה שבה את נמצאת מבחינת תובנות קשה מאוד לזרוק הכל ולחזור לתמימות ולאמונה בדרך של הפרעות אכילה. אז לא יהיה קל אולי, אבל תדעי לעצור ולבקש עזרה ותמיכה מקצועית. ואל תשארי לבד כשאת יוצאת מהאישפוז, אני מניחה שמחכה לך תמיכה ש טיפול מקצועי גם בחוץ, לא?

אל תוותרי, עשית דרך מדהימה בחודשיים האלו!

כתבת משפט מדהים, דניאל

"לגבי המחלה, נעלמה או לא נעלמה- לדעתי מה שנעלם או לא נעלם זו זו לא המחלה אלא האחיזה שלך בה."

ממש גזור ושמור. תודה.

קולדון

New member
בהשראת גרניום...!

שזה אחד מהמשפטים החכמים שהיא כתבה לי בתגובה להודעה הראשונה (!) שלי כאן מלפני די הרבה שנים...

[בהחלט שמור אצלי]

lital172

New member
כמובן שאני מצטרפת למילים החכמות

של קולדון. עשית ואת ממשיכה לעשות דרך מדהימה. מרגש שפתחת לך פתח להסתכל בחיים האלה ואת ממש מתחילה לטעום אותם ולגעת. זה תמיד מפחיד להכשל אבל הפחד הזה זה גם שבסופו של דבר מניע אותנו להצלחה. וגם אם יהיו חששות וקושי. תזכרי בהצצה הזו שנתנה לל כל כך הרבה חיים בתוכך , תקווה וחיוכים שמזמן שכחת שיש בך זה יתן לך כוח להילחם עליך אני בטוחה. גאים בך פה ממש!!!!

מרגש לקרוא אותך.

מרגש לקרוא שאת מרגישה שנפתח לך צוהר לחיים בלי הפרעות אכילה,
ואני כל כך מקווה שתתעקשי בכל הכח להשיג לך אותם, לתמיד.

באמת מחכה לך התמודדות גדולה. עצומה. האשפוז הוא מן "בוסט" של כוחות וכלים וכללים ועזרה, ואח"כ חוזרים לאותה המציאות, לרב באותו הבית, ובאותם המתחים... את אמורה להיות שונה, אבל גם השוני הזה עוד לא הוטמע מספיק...
אני בטוחה שיש לך שם כל מיני מקומות לחשוב בהם איך את מכינה את עצמך לחזרה לחיים בחוץ,
ובכל זאת אולי שווה לחשוב איך את מפחיתה את הלחצים עלייך כמה שיותר, ומאפשרת לעצמך חזרה הדרגתית לכל המשימות הרגילות.
בנוסף, אולי יש אופציה לא לחזור לגור בבית?

את גיבורה. ואני מאמינה שאת יכולה לעשות את זה.

חושבת ומתכוננת הרבה.
הגעתי להרבה הבנות כאן שאני מאמינה שיעזרו לי.
ולא.. אין אפשרות לא לחזור הבייתה כרגע. דר' גור מאוד דחף לכיוון בית שיקומי אבל אני לא רוצה.
התכנון הוא לצאת מהבית כמה שיותר מהר .
מחכה לראותך במפגש פסח

מחזיקה אצבעות

תדברי הרבה, תכעסי כשצריך, אל תוותרי לאחרים, ותהיי רכה כלפי עצמך...

את יכולה

levshavur

New member
לחלומות של אחרים

שלום לךהוסטלח
אני מאוד מבינה אותך , זה מתחבר לי לזמן שאצטרך לעזוב את ההוסטל יש ארוחות מסודרות ואם יש נפילה יש מדריכות שאפשר לדבר אתן.זה דרך ביטוח לאומי לקבל הוסטל זה בירוקרטיה ולוקח זמן לכן שווה להתחיל ממש עכשיו עם השחרור.שמעתי שקיים בית שיקומי.לה"א אבל גם זה בטח דרך ביטוח לאומי...
לבינתיים האם יש מישהי שתוכל לעזור לך לשמור על מה שהשגת...? לתמוך?
אם את לומדת באוניברסיטה (לפחות באוניברסיטה העברית זה ככה) אפשר לבקש חונכת להתמודד עם הקשים והלחץ של הלימודים היא גם עוזרת בעניינים הטכניים של הלימודים . רק צריך לבקש (טוב להביא את המכתב שחרור...נותנים את זה לאנשים עם קשיים נפשיים ולדעתי יכולים לתת לך) ויש גם הקלות למבחנים ועבודות...שווה לנסות לברר...
לבשה.

Hilla1987

New member
אני רק רוצה

לחבק ולתמוך

מצטערת שאין לי מילים...
מקשיבה ואיתך,
הילה.

למעלה