לחץ חזק בחזה.

• פותח הנושא ilst
  • פורסם בתאריך

ilst

New member
לחץ חזק בחזה.

שלום. אני בן 48, בריא בד"כ, ללא עבר רפואי כלשהו למעט הוצאת טחול עקב חבלה בבטן. ל"ד שלי תמיד היה תקין בסביבות 120/80 גם בבדיקות אצל רופא כשהלכתי בערך פעם ב-3 שנים, וגם בתרומת דם, כפעם בשנה. בינואר תרמתי דם ול.ד. היה 130/80(מזכרון בלבד) וזכור לי שצינתי לי זאת. לפני כשבוע הייתי אצל רופא לקבל אישור רפואי כלשהו, ובבדיקת ל.ד. התוצאה היתה 144/90. הרופא די הופתע וחזר על הבדיקה כמה פעמים. הוא נתן לי לבצע בדיקות שונות והתוצאות היו בתחום הנורמלי למעט ldl-159, cholestrol-241, . hdl-61.4 ביום שבת האחרון, התעוררתי כרגיל בבוקר ובערך בשעה 10 התחלתי להרגיש מאוד לא טוב, הרגשה כללית רעה ולחץ בחזה כאילו מישהו לוחץ עם שתי ידיו על החזה שלי. לאחר זמן התחיל גם כאבי אוזניים לא חזקים תחילה באוזן ימין ואח"כ בשמאל. בתחילה לא ייחסתי לכך חשיבות אולם לאחר כשעה התייעצתי עם אישתי מה לעשות ותוך כדי שיחה הרגשתי יותר ויותר טוב עד שהלחץ חלף לגמרי בסביבות השעה 1300. הייתי שוב אצל הרופא והוא מייד עשה לי בדיקת א.ק.ג. ואמר שהכל תקין והפנה אותי לקרדיולוג לקבלת חוו"ד כללית. כמוכן גם נזכרתי כי כ-10 ימים לפני המקרה הזה היה לי מקרה דומה אולם הוא חלף כעבור כ-חצי שעה. הייתי מבקש לדעת אם אפשר יותר פרטים על מה שקרה לי, ואם יש טיפול או בדיקה מיוחדים שכדאי לי לבצע. תודה, אילן.

לחץ חזק בחזה.

לגבי מדידות לח"ד: כדי להגדיר מחלת יתר לח"ד יש צורך בשלוש מדידות שהערך שלהן מעל 135/75 (אפילו אחד משני המספרים) בזמנים שונים ובאותה יד (למרות שיש תמיד להשוות בין 2 הידיים). אם באמת יש לך הופעה של יתר לח"ד אז יש לך כבר 4 גורמי סיכון לפחות: גבר + גיל + יתר לח"ד + כולסטרול רע מאוד גבוה (צריך להיות 80 !!!). אני לא יודע מה מצב הסוכר שלך בצום, האם אתה מעשן, האם אתה מבצע פעילות גופנית והאם יש במשפחתך הקרובה מחלות לב מתחת לגיל 50 - כל הנ"ל הם גם גורמי סיכון. אבל, לפי תיאור הכאב שלך ולפי העובדה שיש לך לפחות 4 גורמי סיכון, נראה כי יש לבצע בירור נרחב בכל הנוגע לטרשת עורקים ולמחלת לב כלילית. עד לפגישתך עם הקרדיולוג תמנע ממאמצים, בכל הופעה של כאב חזה אנא פנה לביצוע אק"ג מיד (קופ"ח, מוקד, מיון...), ובצע בדיקות כמו אקו לב, עדיף במאמץ או מיפוי לב במאמץ. בכל מקרה יש צורך בינתיים בטיפול תרופתי שכולל אספירין וסטטין להורדת כולסטרול - פנה לרופא המשפחה שלך עבור הנ"ל. בהצלחה.

ilst

New member
תודה על התשובה.

אני חוזר עכשיו מבדיקה אצל קרדיולוג כולל בדיקת מאמץ ואקו לב. לפי ממצאיו הכל תקין אולם הוא שלח אותי לבדיקת אקו במאמץ. אני מבקש לדעת יותר על יתר לח"ד, אתה כותב שמעל 135/75 זהו יתר לח"ד, האם הגורם ליתר לח"ד הוא המסוכן, או שיתר לח"ד הוא הגורם המסוכן ומה הסכנה שבו, ומה גורם לו. התחלתי גם בדיאטה להורדת הכולסטרול, ומ15 ביצים לשבוע ירדתי ל-0, וגם סוגי מזון אחרים העשירים בשומנים אני כמעט ולא צורך. אם הכולסטרול הוא גורם ליתר לח"ד, איך הוא גורם לזה, והאם הפחתה בכולסטרול יכולה להוריד את לח"ד? לאחר כמה זמן יראו בבדיקות דם שינוי עקב הדיאטה? וד"א, אני לא מעשן, לא עוסק בפעילות ספורטיבית קבועה אם כי תמיד היה לי תרוץ שאני עובד עבודה פיזית. האם זה מספיק או שפעילות ספורטיבית נחוצה בכל מקרה. בקשר למחלות לב במשפחה, אין לי מספיק מידע אולם אפשר לברר. תודה וחתימה טובה,,,אילן.

תודה על התשובה.

ב -90% מהמקרים לא מוצאים את הסיבה ליתר לח"ד אך לעיתים יש סיבות מסוכנות. בכל מקרה לחץ הדם עצמו הוא מסוכן ללב ולכלי הדם ואם יש גורמי סיכון נוספים כמו השמנה ויתר שומני הדם זה אף מסוכן יותר. מתחילת שמירת דיאטה דלת כולסטרול נהוג לבדוק רמות שומנים בשנית כעבור 3 חודשים. יש לבצע פעילות ספורטיבית אאירובית בהמלצת רופא לפחות 4 פעמים בשבוע, חצי שעה כל פעם.

למעלה