לחץ חברתי בישיבות

לחץ חברתי בישיבות

הייתי מאד רוצה לשמוע עיצה מה לעשות כאשר מצד אחד אני נמצא בישיבה שחורה שיש שם לחץ חברתי גדול מאד ללמוד ואני לא מוצא שום טעם בלימוד הזה. ומצד שני אני לא יכול לעזוב שם כי לא יהיה לי איפה להיות להיכן ללכת. מה אני אמור לעשות?

תלמד.

כולם לומדים. זה לא כל כך קשה. אז תלמד. נו... אין לא יכול. יש לא רוצה. אז תלמד. נו תלמד... המצב קשה. ירידת הדורות. העם זקוק ללימוד שלך. תתגבר ותלמד. אז תלמד. נו... * סתם אני צוחק. ההודעה שלך הזכירה לי איזה מערכון דומה שראיתי. האמת, אני מזדהה אתך ושולח לך את תנחומי
כדי לייעץ לך אולי תכתוב קצת פרטים, האם אתה רוצה להשאר דתי, בן כמה אתה, האם זו ישיבה חסידית או ליטאית, מה העמדה של הוריך. אולי תנסה לשלב עבודה בחלק משעות היום. יש בחורי ישיבות שנוהגים כך.

boten d

New member
החמישיה הקאמרית

גדולים למרות שזה מערכון מוזר.

זה המערכון עם השטיפת מוח

להתגייסות לא? מערכון ענק. אהבתי. אוהבת מאוד את ההומור המטורף שלהם. פעם ידעו לכתוב..

boten d

New member
דווקא את המערכון הזה לא כל כך אהבתי

בכל השאר יש להם הומור אדיר.

uri80

New member
לא רק שיפה, אפילו מומלץ.

איפה היה ההומור הישראלי בלי בדיחות על הצבא?

uri80

New member
זה לא אני אומר. זה גבעת חלפון ומבצע

סבתא שאומרים.

uri80

New member
לצחוק עם/לצחוק על + להעביר ביקורת

חריפה רצוי בהחלט. לא רוצה לחיות במדינה שבה אי אפשר לעשות את הדברים הללו.

uri80

New member
כולם היו בני...

יאללה התחלתי לקשקש שוב. לילה טוב.

admor

New member
אסור לצחוק על הצבא

כרגע יורט מהמבזקים של תפוז: 06/06/2006 23:24:00 רס"ב שמעון - האיש והאגדה רס"ב שמעון - זהו שמו של הגיבור בסיפורי אינטרנט באתר מחתרתי והומוריסטי, שהפך ל"פולחן" בקרב רבים ששרתו בצה"ל והכירו את הצבא מבפנים על יתרונותיו ומגרעותיו. המחבר היה "יעד מבוקש" על-ידי דובר צה"ל, שראה בסיפורים "פגיעה בתדמית הצבא" ועבירה על הפקודות האוסרות על כתיבה כולל באינטרנט ללא אישור מראש קיבלת אישור לכתוב כאן רוסי פורק עול?

uri80

New member
אתר ענק! ענק! ../images/Emo6.gif

כל מילה אמת אני אומר לכם. מומלץ בחום לשעות של הנאה ללא סוף. אין, אין על רס"ב שמעון.

מתלבט13

New member
אם הלימוד מפריע לך

אתה צריך למצוא את הדרך למסגרת פחות מלחיצה. יש ישיבות שהם יותר סבבה. או שתלך לעבוד. בקשר ללחץ החברתי וכו' אתה צריך למצוא מישהו בצוות הישיבה או במשפחה או במקום אחר שמבין עניין. זה יכול לעזור לך למצוא את הדרך לעבוד בלי להסתכסך עם כל העולם. אבל הגעת לפורום יוצאים בשאלה. מה שאולי רומז שיש לך מחשבות על להיות לא דתי. זה נכון? או שלא מצאת מישהו חרדי שיענה על שאלותיך?

אל תאבד תקווה

אם תמצוץ הרבה זמן בסוף תמצא טעם. ככה זה בסוכריות של "אטלס". אולי אתן לך עיצה שאתה נתת קודם "ברגע שתעזוב את זה לטובת חיים חופשיים ללא כל תועלת תרגיש חוסר סיפוק ענק בתוכך גם אם כלפי חוץ תרגיש בחברה.! ברגע שתתגבר על מכשול אחד כל השאר יבוא לך הרבה יותר בקלות.. מנסיון אישי.. בהצלחה." תתחמש בנסיונך האישי ותמצא את מקומך. מה שבטוח גיחות לשרותים לגלישה בסלולרי רק יסיטו אותך מדרך הישר. (איפה הימים שהשאבניקים הצחינו את העולם רק בקרן הרחובות חזון-איש ורבי עקיבא)

למעלה