לחץ וסדר

לחץ וסדר ../images/Emo178.gif

מצטערת ששוב אני נעדרת, לחוץ קצת במקומותינו. בכל אופן, בשבועות הקרובים אני סוף סוף נפטרת מכמה מועקות שליוו אותי לא מעט זמן, עניינים שפשוט צריך לשבת ולטפל בהם ולסיים אותם. זה דורש הרבה סדר במחשבה, וריכוז - שני דברים שבחום הזה ממש ממש לא באים לי באופן טבעי. עכשיו, הבית אצלנו די מבולגן. הייתי יכולה לנקוט בגישה הקלה ולומר שהוא מבולגן בגלל החום (ברור, הכל בגלל החום
) - אבל האמת היא שהוא סתם מבולגן כי זה דורש מאיתנו תעצומות נפש לסדר אותו - אז אנחנו מעדיפים ללכת לישון. דה עקא, קשה לי להתרכז כשיש בלאגן מסביבי. זה לא שהוא זז כי שי ג'וקים רוחשים מתחת, סתם שזה גורם לי להרגיש חנוקה, ואז גם קשה לי להתקדם במה שאמור להעסיק אותי. אז חלק מהבוקר הועבר בסידור של הבית - אך ורק כדי שאפשר יהיה להתרכז . לא בגלל אורחים, לא בגלל שזה באמת בלתי נסבל (כי זה לא עד כדי כך נורא
) - פשוט כי זה פשוט רובץ שם, ומפריע בזוויות העין. (זה = בקבוקים ריקים, כלים שלא פונו, ספרים פזורים, ניירות וכיוצא בזאת. מן דברים שסתם תופסים מקום.) אז תהיתי אם זה רק פאק שלי או שגם אצלכם זה ככה: אתם מסוגלים להתרכז כשיש מסביב בלאגן - או שאתם חייבים שיהיה מסודר כדי לחשוב
(אולי בעצם בכולנו יש ניצוצות של מחנה האור
)

chenchi

New member
אני די אוהבת בלגן

זה עושה לי תחושה של חיים. מצד שני אני אלרגית לליכלוך ובעיקר לכלים בכיור, הבנזוג בדיוק ההפך,לא יכול להרדם אם יש בלגן בבית, אז הוא מפנה את כל הכוסות מהסלון ומניח אותן בסדר מופתי (אני רצינית- הוא מסדר את הכלים המלוכלים) בתוך הכיור, ואני קמה בבוקר מתעצבנת על הכלים ושוטפת. סוג של חלוקת עבודה, נראה לי.

מותר לי

New member
אני מסוגלת לבלאגן

זה חלק ממני. כשיש יותר מידי סדר זה יכול להטריף אותי! אם יש כלים בכיור זה לא נורא, אבל אם נשפך משהו על הריצפה והיא דביקית מעצבנת- אני כן אנקה אותה... בלאגן in לכלוך out

kkarinn

New member
תלוי עד כמה מבולגן...

האמת, שרוב השנה, השולחן לימודים שלי היה ממש מבולגן (יש לי שולחן ממש גדול), ככה שהיו עליו מלא דברים, אבל בתכלס היה לי ריבוע בגודל של דפדפת ללמוד... עד שיום אחד התעצבנתי והתלבשתי על זה... תאמיני לי, אין כח להתחיל לסדר, אבל ברגע שמתחילים זה שווה אח"כ את המאמץ.... אולי אפילו תסדרו כל יום קצת...

אני בנאדם די מסודר...

לא בקנה מידה של האמא חולת הניקיון שלי
, אבל קיבלתי אישור מחברות ומהחבר החדש שהחדר מסודר בהחלט
אני חייבת שיהיה מסודר סביבי, למשל לא מסוגלת ללמוד אם השולחן לא מסודר כי יש לי בלאגן בעיניים ובראש ולא מתרכזת. בגלל זה לא חושבת שאוכל לגור עם שותפה מבולגנת.

למעלה