לחץ וחרדות

vanilla85

New member
לחץ וחרדות

אני עומדת בפני טיול של חודש וחצי- חודשיים, בעוד כחודש ובעיקר בגלל זה נמצאת כבר די הרבה זמן בלחץ וסטרס, ומעט חרדות. זאת בעקבות תקופה די רעה שעברה עליי בחצי שנה האחרונה. בשלושת הימים האחרונים יש לי כאבי ראש, אולי אפשר לקרוא לזה מיגרנה, אני חושבת שזה כתוצאה מהלחץ... פסיכולוג ודיבורים במשך חודש לא יעזרו לי הרבה,רק יעשו מזה יותר אישו וילחיצו אותי יותר, לכן חשבתי לכיוון הרפואה המשלימה. האם לדעתכם אוכל לקבל עזרה עם רפואה משלימה בנושא הזה? להוריד את מפלס הלחץ והחרדה..? ובאילו מהשיטות? תודה.

freearth10

New member
הגעת למקום הנכון ../images/Emo24.gif

היי vanilla85, וואו איזה כיף לך! טיול לסיומה של תקופה! לדעתי המטרה של הרפואה ההוליסטית היא לשחרר לחצים וכשזה קורה הגופנפש כבר ימצא את הדרך שלו להבראה ומימוש. ובאילו שיטות? בכל שיטה אליה את מתחברת ובעיקר לכל מטפל אליו את מתחברת. מאיה

vanilla85

New member
היי

הטיול הוא לא לסיומה של תקופה, למרות שהלוואי שיהיה אלא הלחץ והסטרס הגיע בעקבות תקופה לא טובה אני רוצה ללכת דרך מכבי טבעי משיקולים כלכליים שם אין לי את האופציה לבחור מטפל ( או שאני טועה?) ויש כל כך הרבה שיטות, שאני לא יודעת איזה מהן תוכל להתאים לי ולמצבי הנוכחי בהתחשב בזה שהזמן שלי מאוד מאוד מוגבל - חודש מה את מציעה לעשות? תודה

יעל ND

New member
אני מציעה

ללכת ליועץ חד-פעמי פרטי למישהו, שמטפל בתמציות קריסטלים, שיתאימו לך טיפות. לפי מה שאתה מספר, מספיק בהכנה אחת. דרך אגב, אם תבחר בדרך הזו, אני ממליצה לך לסיים את הבקבוק, שתקבל, למרות שלא תחוש שום צורך בטיפות כבר אחרי יומיים-שלושה. דרך נוספת, ואולי טובה יותר, היא לפנות לפסיכולוג קוגניטיבי (אם אתה בצפון אני יכולה אף להמליץ לך על כמה טובים). השיטה הקוגניטיבית - לעומת שאר שיטות פסיכולוגיות - גם יעילה וגם מהירה, 3-4 מפגשים. היתרון שלה בכך, שאתה לומד להתמודד עם כל מצב של מתח וחרדה שיהיו לך בעתד (וכמובן, יהיו, כי ככה זה בחיים...) ולא תהייה תלוי באף אחד ולא תקבל טיפול נקודתי לבעיה של היום. ברור, שמבחינה כלכלית הכי זול לך ללכת ליעוץ חד פעמי.

freearth10

New member
טיול לסיומה של תקופה

היי vanilla85, לא בטוח ששיקולים כלכליים מובילים אל מכבי טבעי. יתכן שתמצאי מטפל שיעשה לך קצת פחות טיפולים הרבה יותר יעילים. מה שקורה בקופות החולים זה שהם מפצלים את הטיפול לכמה שיטות שונות (לדעתי לפי מי שפנוי כרגע
) כך שהיעילות מכל טיפול היא ממש לא אפקטיבית. והסכום הנמוך שהם גובים הופך לגבוהה מאחר שהם מחייבים אותך במספר מסויים של טיפולים. חודש זה לפחות 4 טיפולים ולדעתי בתקופה הזאת תוכלי כבר לחוש בשינוי, כמובן אם את מוכנה לקבל אותו, כי לפעמים, כמה שזה נשמע מצחיק, יש לנו עוד מה להרוויח מהמצב הקשה בו אנו כרגע נמצאים. ומה שאני מציעה לך לעשות זה לשנות את החשיבה. לראות בטיול את תחילתה של תקופה חדשה בחייך.
ולבחור לך גם מטפל גם דרך טיפול שאליה את מתחברת. מאיה

ינוקא1

New member
../images/Emo45.gif

גם אני לא ממליץ במקרה כזה על טיפול בקופות החולים. טיפול נפשי דורש בדרך כלל התיחסות רב תחומית - גם שיחות וגם שיטות טיפול אחרות (מגע , תמציות , דיקור וכו' וכו') לכן כדאי ללכת למטפלים שמשלבים כמה שיטות. אין בנושא הזה כללים ברורים , יש צורך לבדוק מטפל ועוד מטפל עד שמוצאים מישהו או מישהי שאת מרגישה איתם "קליק".

hal767

New member
אני חושב שכדאי לטפל בדרך של שיחות

הכוונה לשיחות שיסייעו לך לסדר את צורת החשיבה שלך ויתנו לך כלים להתמודד עם הבעיה. ישנם פסיכולוגים שמתמחים בזאת, אבל לא רק הם.

עידית87

New member
מה דעתך להתחיל ללכת?

הליכה לפעמים יכולה לשחרר ולעשות הרגשה נפלאה וההשקעה לא גדולה יחסית (נעליים טובות וזמן) שווה לפנות לזה זמן אפילו שעה בשבוע והכי חשוב לקחת הכל בקלות בהצלחה עידית

למעלה