לחץ דם

אבי 122

New member
לחץ דם

אם וכאשר, לחץ הדם עולה, בגל סיטוציה מסויימת אליה
נכלאנו- מה כדאי לעשות ?

0 אור 0

New member
בארוע רגעי - עוצרים לנוח, נושמים עמוק, שותים

אם מדובר בעליה עקבית של לחץ הדם, חשוב להגיע למטפל וגם להיות במעקב של רופא המשפחה.
לא במקרה מכונה לחץ הדם "הרוצח השקט"

אבי 122

New member
"חיים ומוות בידי לשון"...

לא תמיד כדאי להשתמש ב"תואר" הרוצח השקט
כי לאנשים מסוימים- זה עלול להעלות את לחץ הדם...
אני מקווה שמטפלים מודעים לכך...

Kobienergy

New member
יפה כתבת

למילים יש כוח משלהם, ואני נתקלתי בכמה מטופלים שכל תחושה מינורית בגופם הם הולכים והופכים את האינטרנט מכל צד שלו ובהעדר מסננים הם שואבים מידע שחלקו לא קשור למה שהם חשים אך כתת מודע חכם שלא מבין "בדיחות" המחשבות הופכות למציאות...

אבי 122

New member
"כבדהו וחשדהו"

זאת המלצה ידועה של חז"ל.
לא רק האינטרנט מטעה...
יש מקורות רבים נוספים שטועים ומטעים...
וברשימת "הקורבנות" נכללים גם מטפלים.

Kobienergy

New member
לחץ דם גבוה

אם באופן כללי הבנאדם נמצא בקו הבריאות, וכפי שכתבת לחץ הדם עלה בגלל סיטואציה פתאומית שכנראה גרמה להתפרצות רגשית ממוקדת שהעלתה את קצב פעימות הלב וכן תופעות הנלוות ללחץ דם גבוהה, יש כמה דרכים להחזיר את לחץ הדם לרמתו התקינה, לדוגמה אפשר לבצע נשימה סרעפתית אשר ביכולתה להפחית תסמינים של מתח נפשי ולהשפיע על המערכת הפאראסימפטטית, בנוסף אפשר לשתות
חליטות של קמומיל שמטיב עם מערכת העצבים, הכי חשוב לא להיכנס למצב של מעגל קסמים שלילי ולהיות חרד מעליית לחץ הדם שעצם החרדה תשהה את לחץ הדם הגבוהה מעבר לרצוי

ראשית כדאי להמנע מסיטואציות מעלות לחץ דם

או במקביל - ללמוד איך לחיות איתן כדי שלא יעלו את לחץ הדם וכל שאר הערכים (אלו שלא מרגישים אבל עדיין עולים)

לנשום,
לשתות כוס מים בגמיעות
להיות במעקב ולא לחכות לרגע של מצוקה
ולתרגל EFT - יעיל ואפקטיבי !

אבל מעל הכל, להיבדק, להיות במעקב, לטפל נקודתית בלחץ הדם והשלכותיו ולא לחכות לרגע של מצוקה...

אבי 122

New member
אי.אף.טי

האם אפשר לדעת:
איזה ניסיון יש לך עם השיטה הזאת ?

EFT - שיטה מדהימה שאני מאוד אוהבת

בעיקר משום שהיא פשוטה, זמינה ובעיקר - משום שהיא יעילה, היא פועלת ונותנת תוצאות מפתיעות ומרחיקות לכת
אני משלבת את השיטה בסדנאות של שמירה על משקל, טיפול בסינדרום המטאבולי (יתר לחץ דם/כולסטרול/סוכר גבולי)
עבודה עם פחדים, חרדות, סדנאות ללימוד EFT
מוצאת שהשיטה יעילה מאוד בכל נדבך חיים שאני פוגשת הן בחיי האישיים (עם הילדים הפרטיים שלי: בחינות וכו') והן בתהליכים במסגרת הקליניקה.

אני אגב מוסמכת מטעם ה-AAMET הוא הארגון הבינל"א ל- EFT.

ladybug4NLP

Active member
אכן EFT לצורותיו-שיטה מדהימה ואפקטיבית

מי כמוני יודע, אחרי עבודה עם השיטה מזה 16 שנה

אבי 122

New member
אני מבין שהשיטה כוללת תיפוף במקומות מסוימים

בגוף.
האם תוכלי לשתף- מה עוד כוללת השיטה הזאת ?

תודה

שיטת ה- EFT אכן כוללת טיפוף או טפיחות

בכמה מסלולים בגוף.

מעבר לטיפוף עצמו, מתלווה גם דיבור אל המקצב, הדיבור עצמו מאפשר פתיחה של דברים ששקעו ומהווים מחסום לזרימת השוטפת של אנרגיה/דם/מערכת חיסון/לימפה וכו'
ככל שהדיבור מדוייק יותר, נכון יותר לנושא עליו טופחים, כך יש אפשרות גדולה יותר לפתוח את הנושא המעיק ובכך לפתור לא מעט בעיות
אם מדובר בכאב פיזי, מועקה רגשית, טיפול בטראומות, בעיות שינה, התמכרויות, טיפול נקודתי במחלות מסויימות

במילים אחרות, נכחתי לדעת ששיטה זו, גם אם היא נראית מוזרה, היא מאוד יעילה.

אחת המבריאות שאני מלווה שבקליניקה הגיעה אלי אחרי טראומה קשה של מחלת ג'יליאן בארה
אם תחפש קצת ברחבי הרשת תלמד שמדובר בוירוס שיודע לגרום לשיתוק נרחב וזה בדיוק מה שקרה לה
אחרי כשנה של שיקום בבית לוינשטיין, היא נשארה עם אזורים פריפריאליים משותקים - רדומים - כאלו שהיא לא מרגישה
ואחרי כמה מחזורים של טיפול ב- EFT, האזורים הללו התעוררו לחיים ומאז התחושה והתיפקוד חזרו לחיים ואין מאושרת ממנה.
כך שגם אם השיטה נראית מוזרה, היא מאוד יעילה.

תוכל למצוא ב-YOUTUBE כמה סרטונים של Nick Orthner שיעזרו להבין את מהות השיטה ויכולותיה.
בהצלחה.

תודה אבי 122 על הסרטון,

אתמול פגשתי אישה חביבה שלפני כחצי שנה עשתה אצלי בקליניקה סדנאת EFT
היא אמנם הגיעה בעניין אחד אך לקראת סוף היום, עסקנו בהתמכרויות והיא זו שהרימה את היד כששאלתי - מי מכור לשוקולד...
אתמול כשנפגשנו אמרה, ב ג ל ל ך !!! חצי שנה אני לא יכולה להריח שוקולד, פעם הייתי מחסלת חבילות לפני כל מבחן ובכל הזדמנות - היום אני כבר לא יכולה להריח...

E F T שיטה מעניינית, עושה עבודה מרשימה בהחלט !

טאוֹ

New member
לגבי "לא יכולה להריח שוקולד"

האם כל גמילה מהתמכרות בשיטה זו פועלת כך, שמי שהיה מכור לדבר מסוים, דוחה אותו לאחר הגמילה מכל וכל?

EFT והתמכרויות

יש כמה דרכים לעבודה עם התמכרויות באמצעות שיטת EFT
כל מטופל מגיב באופן שונה, אצל אחד הדרך ארוכה ולאחריה יש גם גועל
אצל האחר יש גמילה שצריך לתחזק..
כך או אחרת, זו שיטה מעניינת לעבודה עם התמכרויות בכל תחום.

טאוֹ

New member
התכוונתי לשאול על משהו מאד ספציפי

וכנראה לא הייתי ברור מספיק: הדגש שלי הוא יותר על הכוונה של הטיפול.
האם הטיפול מכוון לכך - או אמור להסתיים בכך - שהמטופל חש דחייה מוחלטת כלפי מה שהיה לפני-כן מושא ההתמכרות שלו?

תשובה ספציפית להתמכרויות EFT

הטיפול מכוון לשחרור הרגשי - זו המהות של Emotional Freedom Technique
הרעיון הוא לטפל בתלוּת שבהתמכרות באשר היא ולא לגרום לדחייה
חלק מהמטופלים מגיבים בדחיה כאמור ואחרים בשבירת התלות באופן כזה שדורש תיגבור מתמיד.
התגובה מאוד אינדבדואלית

למעלה