לחץ דם

haimsiv

New member
לחץ דם

שלום, שמי חיים, אני בחור בן 29, והיום בצעתי בדיקת לחץ דם ודופק עם מכשיר ביתי של אבי, הנתונים הראו - 85 - 128 ודופק 74, אני מעשן חפיסת סגריות ביום, עובד לא פיזי, גובהי 1.87 מטר ומשקל 85, האים הנתונים תקינים ? ? ?

yamit23

New member
ערכי לחץ דם ודופק תקינים

לאדם מבוגר (כלומר - לא ילד): דופק: בין 60 ל-80. לחץ דם סיסטולי (הגבוה, בזמן התכווצות הלב) בין 90 ל-140. לחץ דם דיאסטולי (הנמוך, בזמן התרפות הלב) בין 60 ל-90. ככה שהערכים שמדדת הם בטווח התקין. מה שמשנה זה למה מדדת? יש משהו שמפריע לך? אם זה בגלל הסיגריות, המשקל והעדר פעילות גופנית, דע שזו השקעה לטווח ארוך. עכשיו אתה "צעיר ובריא" (אני מקווה). השאלה מה יהיה עוד 10 - 15 - 20 שנה (והלאה). עודף משקל, סיגריות והעדר פעילות גופנית מעלים את הסיכון לפתח מחלת לב ןושלל מחלות אחרות בעתיד. עישון כבד ועודף משקל יכולים לגרום לך כבר היום לתחושה שאתה מתעייף מהר, וקשה לך לבצע פעילות גופנית. אלה סימני אזהרה שהגוף מאותת לך לשנות את דרכיך. ולזה כדאי להתייחס בלי קשר לתוצאות. כמובן, כל מה שכתבתי היה בגדר ירייה באפלה, לפי מה שכתבת. אם יש סיבה אחרת לשאלה - אתה מוזמן לדייק. אגב, חשוב לדעת, על מנת לקבל תוצאות מדוייקות ואמינות, יש לבצע מדידת לחץ דם בישיבה, לאחר כ-20 דק' מנוחה במצב זה.

מצטרף לדאגה העתידית

חיים שלום! הנתונים אינם מדאיגים ,אלא אם כן אתה חש בבעיה כלשהיא. 3 המלצות בדאגה לעתיד בריא: הפסקת עישון,כניסה למסגרת של פעילות גופית קבועה,ושמירת משקל. בהצלחה בכל! ערן

0 אור 0

New member
להתייחס בזהירות

אמנם כפי שימית כתבה, אתה עדיין בגדר הנורמה, אבל היום כבר משנים את הנורמה כלפי מטה, ואם באמת לחץ הדם שלך לפני גיל 30 כבר מעל ה 120/80 הסטנדרטי אז זה סימן אזהרה חשוב להתחיל לשנות אורח חיים ולהיות במעקב. ולמה "אם באמת" - המכשירים הביתיים בדרך כלל לא יותר מדי מדוייקים, כדאי להגיע למרפאה לבדיקה, ואולי עדיף לתרום דם כל חצי שנה - כך גם תעזור למי שנזקק וגם תקבל אינדיקציה טובה על לחץ הדם שלך. מצטרפת להמלצות להפסיק לעשן, להתחיל בפעילות גופנית ולבחון את התזונה - אם יש מקום לשפר אותה לכיוון הבריא יותר.

נשאלת השאלה

מה עשית לפני הבדיקה? אם שתית כוס קפה לפני הבדיקה למשל - הייתי ממליץ לך לבצע שוב את הבדיקה לפני שאתה נלחץ....

harduf9

New member
לאור העובדה שרב האנשים, גם הסובלים מלח"ד

לא יודעים למדוד לח"ד נכון, לא הייתי מודאג. אלא אם אתה כן יודע את כל הכללים למדידת לח"ד נכונה. בכל מקרה, מדאיג יותר הסגריות, זה בטוח מזיק. בריאות שלמה גיא הרדוף

למעלה