לחץ דם נמוך

לחץ דם נמוך

לשיטתכם- מה זה אומר? מה הייתם בודקים? איך, בכללי, הייתם מטפלים? הערות, דגשים, והמילון המלא

אסתר884

New member
היי

כל עוד זה לחץ דם שאפשר לעמוד על הרגליים ולא נופלים ממנו .. זה עדיף מגבוה. אממה הרבה פעמים זה מתהפך והופך ללחץ דם גבוה. לחץ הדם זה הראי של האנרגיה והפיזור שלה...החוסר שלה והעודף שלה. לילה טוב אסתר

freearth10

New member
איך הוא בא לידי ביטוי בחייך?

שואלת את המטופל/אותך איך הוא בא לידי ביטוי בחייך/ו, מה הסימפטומים שלו, איך הוא מפריע בחיים, מה הוא מונע? ובתשובה כבר נמצאת מהות כל הטיפול. מה הייתי בודקת? את הידיים
מאיה

hal767

New member
כמה נמוך?

האם נמדד בשעות שונות במשך בימים שונים? האם ישנן בעיות רפואיות אחרות. האם המטופל צורך או צרך תרופות (כולל אלטרנטיביות) ותוספי מזון? כמה זמן הבעיה קיימת?

0 אור 0

New member
תלוי במקור ובהשפעה

במקרים רבים, לחץ דם נמוך הוא גורם מפריע לחיים (רק צריך להזהר לא לקום מהר). ולכן השאלה היא אם הוא חלק מחוסר איזון כללי, או סוג של מאפיין לא מזיק כמו העובדה שצבע העור שלך כזה או אחר. במקרים בהם יש בעיית של חולשה או חליוף חומרים נמוך, או חוסר איזון מאד בעייתי, אני חושבת שהיום אני אשלב צמחים ותזונה (מחזקים ומממריצים ומאזני לחץ דם)- האמת שיצא לי לטפל בנושא לפני שהיו לרשותי הכלים האלו, רק ברפלקסולוגיה ובדרך כלל זה הספיק. כמובן, הכלי העיקרי הוא רפלקסולוגיה, ויתרונו הגדול שאני לא מטפלת בכלל בסימפטום כזה או אחר, אלא מנסה לאזן, מערכות, אלמנטים, צ'אקרות - שדרך האיזון שלהם הגופנפש מתרפא ומגיע לאיזון האידיאלי שלו. השיטה במיוחד יעילה לכל מיני מצבים שבהם יש התחלה של הדרדרות לאיזשהו כיוון שמוצגת על ידי סימפטום כלשהו (למשל לחץ דם נמוך או גבוה, אצל נשים - אי סדירות במחזור, PMS, כאבי ראש וכד') , ואזעם החזרה לאיזון נטת גם בעיית הסימפטום שהתריע על הבעיה.

מוסיפה למה שכתבה אור

מהרפלקסולוגיה- כאשר אני נפגשת עם מטופל בין השאלות הראשונות- מה לחץ הדם שלך? מאוד חשוב כיוון שאני עובדת לפי העקרון: "חוסר" או "עודף". לחץ דם גבוה- משוייך לעודף לחץ דם נמוך- לחוסר. על פי עקרון זה , אני מטפלת בשוקיים. לחץ דם גבוה- כיוון הטיפול יהיה מהברך לאצבעות, זרימת דם עורקי.חשובה הכוונה- עודף החוצה לחץ דם נמוך- כיוון הטיפול יהיה מהאצבעות לברך, זרימת דם ורידי.חשובה הכוונה- חוסר, כלפי פנים. על מה נעבוד? כמובן -על מערכת הדם והלב , כליות,דרכי ניקוז והובלה...

יעל ND

New member
לשלומלומי

לחץ דם נמוך כמו לחץ דם גבוה - זהו לחץ דם לא מאוזן. לא סתם הוא במוקדם או במאוחר הופך ללחץ דם גבוה. ולגבי הטיפול - הטיפול הוא באיזון.

חיפשתי סיעור מוחות

פחות להתעמק במקרים ספציפיים, או להבין שמדובר בחוסר איזון- אחרת לא היינו פה :) היו לי כמה מטופלות שסובלות מזה, ואין שום קשר רלוונטי בינהן, אז ניסיתי למצוא דגשים, או קו מנחה, וגם טיפים טיפוליים אולי...

Besomet

New member
סיעור מוחות

התפקיד העיקרי של הכליות הוא ויסות לחץ הדם. במטופל/ת שסובל מלחץ דם לא מאוזן, הייתי בודק אפשרות של חוסר איזון כלייתי. זוית נוספת היא המבנה הרגשי של האדם. מנסיוני אנשים שסובלים מלחץ דם נמוך כל חייהם מהווים תמונת מראה לאנשים שסובלים מלחץ דם גבוה באופן כרוני. כלומר, הם לא יקחו את הלחץ למקום של היפר, אלא למקום של הדחקה ודיכוי הרגש. עיסויים נמרצים, עם תמציות ארומטיות כמו רוזמרין, יכולים לעזור באופן נקודתי, אך כדי לטפל באופן עמוק יותר הייתי מאזן את יסודות האש והמים אצל המטופל/ת.

עוז46

New member
לסיעור מוחות ../images/Emo268.gif

שמת לב לנשימה שלהם/הן? האם נשימה מלאה או חסרה, נכונה או שיטחית, אפשר להבחן גם לפי עומק הדיבור וההד, לא יודע אבל זה המבט הראשוני לפני הכול. מצב בית החזה ,כלוב הצלעות, צוואר וורידי הצוואר, נשימה ביטנית או מהסערפת. אפשר להקשיב גם לצחוק, שמספר את כל הסיפור, אם מתאפשר כמובן. דרך אגב הרעיון עלה ממד"א, דרך חשיבה לחיים, הנשימה חשובה מהדם , וראשונה ההכרה. אז בא נראה מי מאיתנו נושם באמת ומודע לנשימה, פשוט לנשום

ינוקא1

New member
יש מכשיר "רספירייט"

דווקא להורדה של לח"ד , והוא מתבסס על העיקרון שנשימה איטית יותר מורידה לח"ד.

עוז46

New member
הקשים

הדילמה תמיד מאיפה להתחיל את הטיפול. שיווקית צריך להתמקד במה שנותן תוצאה מהירה כמו הכאב שבגללו הגיע, ולא תמיד לפתור את הבעיה, שימשיך לבוא. אני בדרך כלל מתחיל בנשימה.כי ברגע שהגוף פנוי ממאמץ או אילוץ נשימה ,ואפילו לא מודעת, הוא ,הגוף ,מתפנה לטפל בבעיות אחרות כמו חילוף חומרים איטי. עצבנות וחוסר שקט בעבודה, פותח מודעות עצמית לגופנו אנו, שרובנו מתעלמים ממנו. אומנם רק לאחר ימים מספר או טיפולים מספר המודעות לתוצאות מציפה אותך, וההשלחות ,רק אתה יכול לאן להגיע. וכמה שינוי בדרך חיים לקחת. אז מתי נפגשים במכון הכושר? לאחר שמפסיקים לעשן או ביחד?

היה לי פעם לחץ דם נמוך

הרופא רק אמר לי לשתות הרבה מים. אחר כך זה התאזן ולחץ הדם שלי נעשה תקין. לא יודעת איך, אם בגלל השתיה או משהו אחר. לא עשיתי משהו מיוחד בשביל זה.

עוז46

New member
האם יש קשר

לניקוז לימפתי וחילוף חומרים? ל"ד נמוך? שמתי לב שהרבה פעמים שיש השפעות חזקות . יוצא לי לשכנע את המטופל לקבל עיסוי לימפתי ולא את מה שהוא רצה (כמו רקמות עמוק), התוצאות תמיד מפתיהות את המטופל בעוצמתן. בכל מקרא של בצקות מומלץ ללא קשר לעודף או חוסר, גבוה או נמוך.

למעלה