לחץ בעבודה!

בריט23

New member
לחץ בעבודה!

אני מזה עצבנית וכועסת, אני עובדת בחנות בגדים כבר כמעט חודשיים והעבודה נעשית במשמרות: בוקר משעה 8:45 עד 15:30 וערב משעה 15:30 ועד הסגירה, כשכל החנות מסודרת, לפעמים זה יכול להיות 20:45 ואפילו 22:00 בלילה. וזה הסיפור: הבחורה שאמורה להחליף אותי כבר שבוע לא הגיעה לעבודה וכל הזמן הבוסים מתקשרים אלי ומבקשים ממני להקדים. עוד מילא להקדים אותי במקום לבוא ב-15:30 לבוא ב-14:00 אבל למשל, היום אני אמורה לעבוד ערב והיום על הבוקר הם התקשרו לבקש ממני להגיע בזה הרגע. להתארגן ולבוא. ובכן, אני עוד בבית. לא בא לי לבוא מוקדם אני עייפה הלכתי לישון אתמול ב-2 בלילה כי ידעתי שהיום אני מתחילה ב-15:30 ויש לי זמן לישון עד 12 בכל אופן נאלצתי להשקים קום בגללם ואני מזה עצבנית עליהם בא לי להכניס מכות למישהו! אני יודעת שעל כל שעה נוספת אני מרוויחה כסף אבל אני לא יכולה שזה יהיה על חשבון שעות המנוחה שלי, השלווה שלי יותר חשובה לי מהכסף! (עכשיו אני רק אוכלת אחרוחת בוק) חוצמזה אני אדישה, איטית ועייפה כל הזמן ועושה דברים באיזי, אין לי עצבים למהר בגללם ולהלחיץ את עצמי, הם בכלל צריכים להודות לי על זה שאני באה לפני הזמן. עכשיו שאני אבוא, אני יודעת שהם יעירו לי אבל אני מתכוונת להעמיד אותם במקום. וגם הבחורה הזאת שכיבכול "חולה" שבוע ולא באה בא לי לפרק לה ת'צורה בגללה נהרס לי כל השבוע! מצד אחד, אני צריכה ת'עבודה הזאת כדי להיות עסוקה וגם כסף לא מזיק, אבל אני מרגישה שהם מנצלים יותר מידי. כי למה תמיד מבקשים ממני להקדים ולא מבנות אחרות? ויש איזה אחת שעובדת איתי, היא בקופה וכל הזמן לחוצה מהאנשים ומעירה לי על האדישות שלי כל הזמן "בריט, תתעוררי! בריט איזה אדישה את! שעה את על המחלקת בנות!" (מסדרת ת'מחלקה יעני ובין לבין עוזרת לאנשים) נמאס לי ובא לי להרוג אותם ונמאס לי מההערות המעצבנות שלה על זה שאני אדישה כי היא לא קובעת שם אני באה לשם בלי חשק ועצבנית, אבא שלי אומר שזה לא יפה שאני עוד בבית ושהם מחכים לי שם, אני חושבת שזה לא בסדר שאני צריכה להקדים כל השבוע בגלל הבת זונה הזאת (תסלחו לי) אני עצבניתתתתת, מה עושים????.

elena20

New member
קודם כל הם לא "מנצלים " אותך

כי את לא באה לעבוד שם בחינם, את מקבלת על זה כסף, בכל מקרה אני מבינה שזה קצת מעצבן שאומרים לבוא לפני הזמן,אבל לא תמיד מקום עבודה הוא כייפי לבוא אליו, מעטים הם האנשים שאוהבים את הבוסים שלהם,וזאת שמעירה לך,נו מה לעשות תמיד יהיו אנשים כאלה,קחי את זה יותר בקלות. אני הייתי שמחה לעבוד יותר שעות.

voguemaster

New member
אומנם נכון

אבל יש מצבי ניצול. הניצול הוא לא שהיא עובדת לחינם - הניצול פה הוא לדרוש ממנה שתעבוד כמות שעות ששווה למשרה של שני אנשים. עם כל הכבוד למקום עבודה שלה (ובכלל) - צריך לדעת להגיד שאי אפשר או שלא מסכימים. מה לעשות, גם למקום עבודה צריך לדעת לשים את הגבול, כי יש בוסים שלא מתחשבים בעובדים בצורה ברורה ואם העובד לא יעמוד על שלו, מצבו יהיה בקאנטים..

מותק

ככה זה חנויות. אני עבדתי בחנות לבני נשים, הסגירה הייתה ב 22 ולפעמים היינו נשארות עד 12 או 1 בלילה. ככה זה כשיש עבודה. יצא לי לעבוד 10 ו-12 שעות, יצא לי לבוא מוקדם יותר כשהזעיקו אותי, יצא לי לטחון כשבנות היו חולות, יצא לי שהלחיצו אותי כשהיו אנשים. יצא שבתקופות מסויימות לא אישרו לנו חופשות. ככה זה. את לא מתנדבת שם. זו העבודה וזהו. נכון, זה קשה והבחורה הזו מגעילה אבל את לא עובדת באיזו חברת היי טק עם תנאים נפלאים. את עובדת בחנות (אין שמץ של זלזול, אני רק מציינת) וזה מה שנדרש. עכשיו, מה עושים? קודם כל, תזכרי שאת חודשיים שם. חודשיים זה לא ותק ואם תתמרדי יותר מדי את תלכי הבייתה. מה שכן, את לא צריכה לספוג הכל בשקט- תגידי להם שאולי הם יכולים לבקש גם מבנות אחרות, כי לא תמיד את יכולה לבוא מיד ולפעמים יש דברים שאת צריכה לעשות- תמצאי סיבות נורמליות לקשקש להם, רק תהיי מציאותית. אל תשכחי שאת לא יכולה לשנות סדרי עולם. את אחת מכמה- ככה זה היום, אפשר להחליף כל אחד והמנהלים מנצלים את זה- ואם תעשי להם הרבה בעיות ותתפנקי הם פשוט ימצאו מישהי אחרת.

בריט23

New member
תודה רבה לכולם :)

טוב, בסוף לא היה כזה "נורא" כשבאתי, הבוס לא אמר לי כלום, רק הבנות שעובדות איתי חייכו כזה ושאלו מה נהיה איתי, הסברתי להן שהלכתי לישון מאוחר ושחוץ מזה, הבוס שכח להודיע לי שהוא מעדיף שאעבוד היום בוקר. הם פשוט היו בלחץ שם כי היו רק 2 עובדות וזה לגיטימי, אני בעצם עשיתי להם טובה בכך שבאתי מוקדם יותר, הגעתי לשם בסביבות 13:00 ונשארתי עד הסגירה. ובקשר לבחורה המעצבנת הזאת שמעירה לי על האדישות החלטתי לא לשים לב אליה וזהו, אחרי הכל היא לא מחליטה שם. ולא דברתי על זה שהבוסים מנצלים התכוונתי לבנות שעובדות איתי בחנות ואין להן שום סמכות עלי. אתן לכם דוגמא: הבחורה שבקופה קוראים לה בטי (המעצבנת), אז היא שאלה אתמול אם בא לי לעזור לה ולהביא קפוצ'ונים מהמחסן, לשים להם קולבים ותלות אותם, אמרתי שבסדר. הקולבים נמצאים אצלנו בתוך ארגז מתחת לקופה, ואני בקשתי ממנה שתביא לי כמה קולבים(גם ככה היא עומדת שם) אז היא ענתה לי:"תביאי בעצמך אני עם אנשים כאן או שתלכי להביא מבחוץ" היא מזה חוצפנית, למה מה קרה שאני אצא לבחוץ בקור?? מה כ"כ קשה לה להמסור לי? הם נמצאים ממש מתחתיה! בסוף לקחתי בעצמי מתחת לקופה, חוצמזה, היא ממש לא מתאימה לדעתי לעבוד בקופה, שהיא בקופה הקופה הפוכה וזוועתית והכל מטונף שם, כבר כמה בנות(שגם הן עובדות בקופה) העירו לה על זה וכעסו עליה אנשים מביאים דברים להחזיר וזה נשאר תקוע מתחת לקופה, כי במקום להחזיר את זה היא מטילה על בנות אחרות להחזיר את זה כאילו גברת בטי בקופה אז היא לא חייבת לעשות חזרות!!! לשמחתי היום לא הייתי ביחד איתה במשמרת, בהתחלה היא ניראתה לי נחמדה אבל מאז שהיא הפכה לקופאית היא נהיתה לחוצה כזאת ונודניקית בטירוף! בכל מקרה, החלטתי לא להתייחס להערות שלה ואם יש צורך- אפילו להעמיד אותה במקום כשהיא לא צודקת, גם החלטתי בשביל עצמי להתחיל לעשות דברים ביותר זריזות, חוצמזה, אני אוהבת את העבודה וגם אוהבת לעזור לאנשים, אני תמיד עוזרת מכל הלב ובסבבה, יש לקוחות מסויימים שרגילים לבוא רק אלי ולא אוהבים ללכת לבנות אחרות שיעזרו להם, והבוס מאוד מעריך אותי, הוא אמר לי את זה שאני בחורה טובה ושקטה ומקסימה ובזכות זה הוא השאיר אותי לעבוד שם כי קצת לפני חודש הוא בדיוק פיטר את 3 הבנות שהגיעו אחרי ואחרי אווה (הבחורה שאיתי במשמרות) כי היו כבר יותר מדי עובדות ושאלתי מה עם אווה והבוס אמר לי שהיא חוזרת ביום ראשון אז יהיה בסדר ואני לא אצטרך להקדים עוד בגללה, פשוט מזה הייתי עצבנית בבוקר כי ככה זה שלא ישנים מספיק שעות בלילה ופתאום על הבוקר מזעיקים אותך עם הטלפון כשלקחת בחשבון ש'תה במילא עובד ערב ותוכל לישון עד מאוחר ולחגוג בלילה. טוב, זהו, תודה לכם :)

למעלה