לחץ אויר

momi r

New member
לחץ אויר

כמו שאתם בטח יודעים לחץ האויר בגלגלים חשוב מאוד... איפה ניתן למצוא טבלת יחס מילוי אויר לרכב דו גלגלי ?

Elmer fudd28

New member
על האופונע עצמו

בדרך כלל על הזרוע האחורית בהצלחה

momi r

New member
אין בשום מקום...

ונניח... שהצמיג הוחלף וגם הגודל שלו השתנה טיפה מה עושים איך מוצאים מה הלחץ המתאים ?

shayvilk

New member
לא יודע לגבי טבלאות, אבל על איזה כלי אתה רוכב

פרסם וכך נוכל לתת לך המלצה

momi r

New member
אני רוכב על DRZ400SM

ומשום מה אני מחפש מה הלחץ האופטימלי לרכב בכביש ואני לא מוצא בשום מקום...

../images/Emo207.gif

אני מעוניינת לרכוש מד לחץ אוויר. יש המלצות או שכולם מזייפים באותה המידה?

C O L T

New member
אצלי יש תופעה מוזרה, של מכשירים מדוייקים

לא ברור לי ההסבר הפיזיקלי המלא, אבל יצא לי בעקביות, למדוד ולקבל תוצאה אחידה במשאבת הלחץ של התחנה ובשני מכשירי מדידה פשוטים למדי, אחד של 20 ש"ח אולי מאייס, כזה עם חוגה וכפתור שחרור אדום והשני "עיפרון" מתכת שכזה. לפעמים אני אפילו מחבר משאבה של אופניים, מהסוג האיכותי, הכוללת מדיד נוסף, כדי לגלות שגם היא מציגה אותו מספר. אז נראה לי, קל יותר לזייף בלחץ האוויר כאשר ממלאים בצמיג חם, או בשעות החמות של היום, מאשר בגלל חוסר דיוק של מיכשור, במיוחד שלהרבה תחנות יש כבר מודדים דיגיטליים. כמובן מי שלא יודע למדוד לא יקבל תוצאה אחידה. לגבי המכשירים עצמם, היקרים יותר הרבה פעמים מגלים עמידות משופרת ונוחות עדיפה בהפעלתם, זה הכל.

רומן ט

New member
../images/Emo45.gif בינתיים בתחנות עם מודדים דיגיטליים

התוצאות היו מדויקות וזהות לזה שבמדיד שלי. אבל בעבר היו הרבה מקרים בהם המד של התחנה זייף בגדול. ואולי היתרון של המכשירים היקרים הם רק בעמידות ונוחות, אבל הנוחות העדיפה שווה לדעתי כל סנט, כי לדחוף את היד והמדיד איכשהו בין הדיסק(ים) זה תמיד מעצבן, ותמיד אני מצליח להתלכלך, וגם לא תמיד אני מצליח למדוד כמו שצריך ואז צריך למדוד שוב... בדיוק בשביל זה יש מכשירים עם צינור.

Elmer fudd28

New member
לי יש מד אלקטרוני של מישלין

מדוייק לגמרי. אין לי מושג כמה הוא עולה, כי קיבלתי אותו מתנה, אבל מאמין שהוא קצת יותר יקר מה- 25 ש"ח של אייס. מה שכן, אחלה מוצר.

wavelet

New member
בעד מדי עפרון

ראיתי פעם כתבה מפורטת על מדי לחץ בMotorcycle Consumer News. מבין המדים המכניים, סוג העפרון יותר אמין ועמיד מסוג החוגה (הקפיץ הסלילי בפנים נוטה להתעוות לאורך זמן, ויותר קשה לכיול ראשוני בייצור), למרות שהוא יותר זול. אין יתרון למדים האלקטרוניים -- דיוק של יותר מ1PSI לא מוסיף כלום באופנועים, הסוללה עלולה להיגמר בדיוק כשצריך אותה, וכיון שהוא יקר יותר, חבל לאנשים להחזיק מד באופן קבוע על האופנוע. המדים בתחנות מדוייקים כשהם מכויילים, אבל אין דרך לדעת מראש מתי זה קרה פעם אחרונה ולכן קשה לסמוך עליהם (ראיתי כאלה שהיו שונים ב4-5PSI מהמד האישי וממדי תחנות אחרות). הכי חשוב זה לבדוק צמיג קר -- בקיץ זה אומר לפחות כשעה שהאופנוע עומד, ורצוי בצל.

למעלה