לחץ אוויר

baderm

New member
לחץ אוויר

שלום לככככולם בחיפושית המגניבה שלי תמיד מנופח בגלגלים 19 גלגל קדמי 27 אחורי (לפי הוראות יצרן הרשומות על גבי מדבקה של דלת תא כפפות) ההגה הולך די קשה , אולי מאוד קשה. מישהו המליץ לי לנפח 25 בגלגלים הקדמיים ובכך אקבל היגוי הרבה יותר קל וחלק , ניסיתי וזה ממש עבד אבל אני מפחד שאחיזת כביש תהייה גרוע יותר ובכלל איזה השפע יש לזה על הרכב אשמח לקבל התיחסות הצהובה

EranR

New member
לחץ אויר- צמיגים

אהלן Badram תריץ חיפוש על "לחץ אויר"/"צמיגים" בפורום. כל התשובות בנושא לחצי אויר מומלצים כבר נכתבו, מס' פעמים. מיקוד לתשובות - בגדול, ככלל שלחץ האויר בצמיג גבוה יותר כך הפרופיל שלו הופך "עגול יותר" - כך שיש פחות שטח מגע של הגומי עם הכביש וכמובן שהצמיג הופך קשיח יותר. מכאן נסיק: 1. בעד - עליית לחץ האויר בצמיגים הקידמיים - היגוי קל יותר. 2. נגד - עליית לחץ האויר בצמיגים הקידמיים - שיכוך זעזועים קטן יותר (צמיג קשיח יותר). 3. בעד - עליית לחץ אויר בצמיגים (בכלל) - הקטנת חיכוך, הורדת טמפרטורת עבודה, הקטנת צריכת דלק. 4. נגד - עליית לחץ אויר בצמיגים (בכלל) - מגדילה את רגישות הצמיג למכות חיצוניות. 5. לכל צמיג וצמיג יש מגבלות בטיחות בנושא לחץ מילוי אויר מומלץ - יש להשאר בתחום המומלץ ע"י היצרן, התחום מאפשר "משחק" מסויים והתאמה לעומסי העבודה המשתנים ע"פ סוג הרכב ופרופיל השימוש שנעשה ברכב. 6. אתה יכול "לשחק" עם לחץ האויר כרצונך - כל זמן שאתה נשאר בתחום הבטיחותי המצויין. * תחום הלחצים המצויין על הצמיג הוא המפרט הבטיחותי היחיד. ** במידה וקיימת סטייה/סתירה בין ההמלצות על הצמיג לאילו של ספר הרכב - המצויין על הצמיג הוא המחייב. סע בזהירות ערן.

למעלה