לחסידי VirtualDub FrameServing...

Ven0m

New member
לחסידי VirtualDub FrameServing...

ת'רד מעניין שמצאתי http://forum.doom9.org/showthread.php?s=&threadid=45346&highlight=frameserving+virtualdub+avisynth what say you, Ncoder ? ...

Ven0m

New member
ויש גם את

זהAvisynth....is a video editor and frameserver similar to VirtualDub but without a GUI. That's why it is not very newbie friendly and unfortunately not that popular as it should be. It is by far the fastest frameserver when it comes to DVD to (S)VCD conversion, because it works with YUY2 colourspace as well, while VirtualDub and VFAPI work with RGB colours only. Avisynth is able to read every video file type, that you can play with windows media player or a dvd player, also it reads dvd2avi projects and VirtualDub signpost files. Avisynth comes with a whole lot of filters and plugins as you can use all VirtualDub filters. It is also used to connect Adobe premiere, FlaskMPEG, DVDx and similar tools with a standalone MPEG encoder, so you do not need a encoder plugin. Definitily my favorit.

MickName

New member
פרוש

הם לא ישתכנעו גם אם תוכיח שאתה צודק חוצמזה שיש למי שרשם את זה טעות כי הפריימסרבר הכי מהיר שיש זה DVD2AVI כי הוא לא עושה משהו מיוחד חוץ מלארגן את הוובים ולבדוק את הFILED ORDER ושטויות

Ncoder

New member
הכל נכון אבל צריך לתקן משהו קטן ...

אני לא חושב שהמרה מ-YUV ל-RGB יגרום לאיבוד איכות (הם כנראה התכוונו שמ-RGB ובחזרה ל-YUV12 יש איבוד מידע, כמו שממירים MP3 ל-WAV ובחזרה ל-MP3). כשאתה מבצע פריימסרבינג עם Full Processing (על מנת להוסיף פילטרים) אתה מעביר פריימים ללא דחיסה (RGB) וב-TMPGEnc למשל יש המרה מחדש ל-YUV . בעניין האיטיות הם צודקים כמובן (חלק ממנו נגרם מההמרה ל-RGB), ל-AviSynth יש יתרונות של מהירות ואיכות ואילו ל-VirtualDub יש יתרונות של נוחות ו-User Friendly . *אפשר להניח שבעתיד VirtualDub תשפר את סביבת העבודה שלה ו-AviSynth יהיה יותר ידידותי. בכל מקרה יש מקום לשני הכלים האלה במחשב של כל מקודד .

Ven0m

New member
אני חייב להודות שאני מופתע לטובה

אני שמח ששנינו רואים את התמונה האובייקטיבית באותה צורה נוחות ו-User Friendly הם אכן עניינים סובייקטיביים ואין לי כל כוונה להתווכח איתך בנוגע אליהם עכשיו אפשר להתחיל להתווכח על הדברים האחרים

Ncoder

New member
התכוונתי לנוחות ו-User Friendly ...

של VDub בהשוואה ל-AviSynth. כתיבת סקריפט ידנית עדיין עדיפה יותר מ-Gui שנותן לך אפשרויות מצומצמות בלבד (משתנה מ-Gui ל-Gui) כי ל-AviSynth יש אפשרות להחיל המון פילטרים שונים ומשונים וכנראה שקשה מאוד לייצר Gui שיכלול את כולם, תמיד יש פילטרים שצריך להוסיף ואין ב-Gui ולכן יש צורך לכתוב אותם ידנית - זה הדבר העיקרי שמונע מהרבה אנשים לעבוד איתו. ב-Vdub יש מערכת פילטרים יותר נוחה לשימוש עם אפשרויות ל-Preview בין השאר ... על מה אפשר להתווכח?

MickName

New member
Ncoder

בכל המרה של COLORSPACE יש איבוד איכות אפילו שעין רגילה לא יכולה להשים לב לאיבוד איכות הזה בקשר לAV VS. VDUB FILTERING אם לא שמת לב...הפיתוח של פילטרים לVDUB איטי מאוד ולכן VDUB לא יתקדם הרבה זה בטוח חוצמזה שיש כבר מספיק GUI'S לAVS אפשר גם לעשות PREVIEW עם AVS...אתה יכול לנגן אותו בMPC או לעשות PREVIEW עם איזה GUI שאתה משתמש

Ncoder

New member
זה מעניין שאתה מזכיר את העין ...

כי היא יכולה להבחין "רק" בין 1 ל-10 מליון צבעים בעוד ש-RGB מסוגל לייצג מתוך 3 צבעי היסוד כ-16 מליון צבעים . YUV פותח במטרה לייצג בדיוק את מה שהעין והמוח יכולים לפרש וזאת הסיבה שכולם משתמשים בו (כמובן לאחר המרה מ-RGB שהוא המקור), אפשר להניח שהוא מייצג עד 10 מליון צבעים וזאת הסיבה שמ-RGB ל-YUV יש איבוד אך מ-YUV ל-RGB אין איבוד . RGB נחשב גם ל-Color Space שמשתמשים בו בחלק גדול (אם לא כל) מפורמטי ה-Lossless Video Codec. ובקשר ל-Vdub והפילטרים כבר אמרתי שיש יתרונות וחסרונות ושיש מקום לשני הכלים על המחשב (לא חייבים לשים את שניהם אבל יש מקום ל-2) .

Ven0m

New member
על מה אפשר להתווכח ?

ש VD+TMPG מת, והמעבר ל D2S ודומותיו (AVI2DVD, FILM MACHINE) נעשה ממזמן את הטיעונים שלי לכך שטחתי כבר הרבה פעמים, אבל בהתחשב ב"ויכוחים" שהיו פה בעבר, אני עדיין קצת מהסס

חח אתה מצחיק

אפשר להתווכח על זה, אבל תשובה בחיים לא תהיה ולא צריך לקבוע שהוא מת ובקשר ל D2S יש חיסרון אחד בקרוב יהיו המון DVD Divx ואי אפשר להמיר איתו AVI2AVI כדי להוסיף כתוביות אלה אם יש לך פתרון גם לזה...חח

Y. Welis

New member
תלוי עבור מי, והנה רעיון להודעה

לטאגליינז - אילו תוכנות המרה מתאימות למתחילים שלא יודעים שום דבר כמעט; אילו מתאימות לבינוניים (כמוני...) שמוכנים להשקיע וללמוד כמה את ההגדרות, ואילו ל-הארדקור, המקודדים הכבדים, שיעשו גם 6-PASS.

MickName

New member
מאיירס

יש לך הוכחה שזה עדיין יעיל ושזה עדיין בפיתוח? עד אז זה מת...כי לנו יש הוכחות וזה D2S...אתה לא אמור לצפות שזה יעשה לך גם XVID אם אתה רוצה XVID עם HARDSUBBED SUBTITLES אז תיצור AVS ידנית ותקודד לXVID אפילו שאתה תרצח את האיכות אני עושה את זה הרבה...בתור אתגר... אתה לא צריך את D2S Y. Welis:אני לא מחשיב את עצמי מקודד הארדקור ובכל זאת אני עושה 10 PASS משהו מוזר בתגובה שלך....

Ven0m

New member
יש רק בעיה אחת עם זה

אני מאמין ש D2S הכי טובה לכל הרמות ניסיתי פעם לנהל כאן ויכוח אוביקטיבי בנושא, אבל זה לא עלה יפה בלשון המעטה מצד שני, גם ככה כולם עוברים לקידוד DVD ואני רואה אנשים עובדים לפי המאמר של PRO KILLER, וזו התחלה טובה (כשכל הפורום ישתמש ב D2SROBA אני אהיה מרוצה
) בכל אופן, מאיירס, בנוגע לקידוד XVID אתה יכול לעשות את מה שהציע mickname או להשתמש ב VD אבל בכל מקרה זה די מיותר לדעתי. נגן DIVX לא שווה את הפלסטיק שהוא מיוצר ממנו אם הוא לא יכול לנגן קבצי כתוביות נפרדים, ובמקרה זה גם המרה אחת לא נדרשת. ועד שנראה (אם בכלל) נגנים איכותיים כאלה, עם אפשרויות רציניות לעדכון ותמיכה רחבה במגוון פורמטים במחיר סביר אני אשאר עם DVD...

MickName

New member
Y. Welis

אני?אולטרא הארד-קור? ממש לא!...זה רק שהרמה פה לא גבוהה Ven0m:אני באצת יתן מבט על D2S ויתן לך את התרשמותי אף פעם לא הייתי צריך להמיר לSVCD אז לא יצא לי להשתמש בזה.... (אני מקודד בשביל כיף ובגלל שאני אוהב איכות לא כדי שאני יוכל לראות את הסרטים...זאת גם הסיבה שאני לא רואה אף אחד פה...אני עושה את זה בגלל שאני מטורף)

Ncoder

New member
למה מת ? ...

אתה מכיר עוד תוכנה חינמית שעושה VCD באיכות טובה?

MickName

New member
D2S

אפשר שם גם לערוך(בערך) סקריפטים(לפחות ככה הבנתי) אבל זה עדיין אף פעם לא יהיה כמו עבודה ביד עם כל מיני פילטרים ופרמטרים שונים ומשונים בכל מקרה בכל מה שנוגע לVCDS SVCDS או קידוד לMPEG2 אני יודע רק דברים בסיסים כי אני חושב חושב שהמרה ל MPEG2 זה בכלל שטויות כי אני בכיף יכול ליצור משהו יותר טוב מהXVID\AVI שקידדתי ממנו וSVCD וVCD לא נחוצים לי....הם במילא פורמטים ישנים מאוד שאין בהם אפשרויות וגם אני לא צריך את זה כי אין לי נגן DVD בסלון ןאם אני יצטרך לקודד לפורמטים האלו אני ירשום סקריפט ויקודד אותו עם CCE(לפי מה שהבנתי זה מקודד איכותי ביותר)

Ncoder

New member
אבל ב-D2S גם ככה יש את TMPGEnc ...

ועוד 2 מקודדים לא חינמיים . בכל מקרה גם אני לא מקודד יותר ל-S\VCD ומעדיף רק XviD או DVD בינתיים .

MickName

New member
סוף סוף אתה צודק במשהו!

חחחח...סתם כן....XVID או ווב זה פתרונות טובים....אפילו שאין לי ממש הערכה לוובים כי כל הוובים שיש בדי וי דים היום נראים קקי והם ענקיים (יחסית) עכשיו יש לי קליפ של 400 מגה של 15 שניות(PROGRESSIVE MASTER) אז אני ינסה עליו גם לVOB וגם לXVID ונראה מה יצא בכל מקרה זה כיף כי אני לא יצטרך לעשות לא IVTC ולא DE-INTERLACING *רוקד*

Ven0m

New member
כמובן יש שם את TMPG

לא אמרתי שום דבר רע על TMPG, אמרתי שלהשתמש בו דרך FRAMESERVER של VD זה לא יעיל. ויש גם את QUENC שבא בחינם, למען הדיוק

למעלה