לחנהר וכל השאר

אספרסו2

New member
לחנהר וכל השאר

רצה הגורל וקרה היום משהו שברצוני לספר לאור הדיונים האחרונים.

רוב לקוחותי לא יודעים את מוצאי,שמי גרמני,נראה מקומי ,דובר גרמנית רהוטה עם מבטא הולנדי כובש לבבות

אחד מהם,עיראקי,בשנות השלושים לחייו,תאב שיחה ומנסה להיכנס לפרטיות שאינה מקובלת במקומותינו,
סיפר לי כבר שהוא נוצרי,הגיע לגרמניה,כנראה כפליט,שירת בצבא העיראקי,שלוש וחצי שנים,בקומנדו,לדבריו,
אני מחריש,לא מסגיר כלום,עם הזמן הכרתי גם את אישתו,מאותו מוצא שלו,לפני שבעה חודשים נולדה תינוקת,
האב הגאה הגיע,זורח מאושר,הראה לי את יורשת העצר,מאז הם מגיעים תמיד בהרכב משפחתי והשמחה שלו באבהותו הטריה
נגעה לי ללב ומאחר שאני יודע שמצבו הכלכלי לא מזהיר,החלטתי להעביר אליו,ללא תמורה ,אביזרים לתינוקת החייכנית.
חזון אחרית הימים?האומנם נשנה את המציאות המפעפעת במזרח התיכון?
היום הם הגיעו,סיפר לי שעברו לדירה יותר גדולה,הגיע שוב לספר על עיראק ואמר שהשפה שהנוצרים שם מדברים דומה לארמית,
ארמית,אמר לי ,זה מה היתה שפת התנ"ך,של היהודים,הוסיף ,ואתה יודע מי רצח את ישו,היהודים.
ואז בא היטלר וגמר אותם,קרן מאושר ואישתו אומרת לו חלאס,חלאס,אתה בגרמניה.
יעני,שמור על הפה ואל תגיד מה אתה חושב.
כנראה שלא נשנה מציאות,אני בכל זאת לא מתחרט על העזרה לתינוקת.

חנהר

New member
כן זה מה שאבי חושש תמיד

הוא מזכיר לי כל פעם לא לספר שאני יהודיה ולא לספר שאני מישראל, שמא יבוא מוסלמי ויאיים על חיי או על מהותי.

חנהר

New member
למרות שכבר הכרזתי על היותי אתאיסטית

אך אני גאה לומר שאני ישראלית.

numkimhi

New member
כנ"ל

סיפור מאוד חזק, אבל לדעתי ולצערי עליך נפל בחור שהדעות שלו מאוד קיצוניות, ואני בטוחה שאם תגיד לו שאתה יהודי אז הוא לא ממש יוכל לאמר המון מכיוון שאתה זה שעזרת לו בשעת צרה, וזה לא שאני אומרת לך להתרברב בעזרה שלך אלא לא להתחבא ממי שאתה ולא לפחד לומר את הזהות שלך, עכשיו אני אומרת את זה בהנחה שלא סיפרת לו,אבל אם כן סיפרת לו והוא בכל זאת ירק את המילים האלו אז הוא כנראה טיפש, בכל מקרה לי יש כמה חברות מהבית ספר שהכרתי חלקן ממרוקו וחלקן מסעודיה, ועוד כמה מקומות שלא ממש אוהבים את ישראל, וששאלו אותי בבית ספר מאיפה אני אמרתי בחיוך גדול שאני מישראל
וכשהן שאלו אותי מה דעתי על מה שקורה אז אמרתי שאני לא מצדדת בשום צד ושאני גרה עכשיו בהולנד וזוהי המדינה שלי עכשיו ואין לי שום שינאה כלפי אף אחד, אז הם חייכו והוקל להן כי הן פחדו שאני ישנא אותם...אז יש כאלו וכאלו, ורצה הגורל שאני יתחבר עם המרוקאית שבאה לבית הספר מכוסה כנהוג אבל כשהלכתי לבקר אותה בביתה היא היתה יותר ליברלית מהמון אנשים שאני מכירה, והיא סיפרה לי בצער כמה היא עצובה שהיא רואה את כל השינאה בין כל העמים והיא אמרה שההורים שלה במרוקו הם שכנים של יהודים וחברים טובים מאוד, אז זה גורם לי לתהות...הרי גם אצלנו וגם באיסלם אין מה שנקרא מושלם, ואנחנו צריכים ללמוד להיסתדר ביננו ולא לפחד לומר מאיפה אנחנו באים ולאיפה אנחנו הולכים.

אספרסו2

New member
אם זה היה

מישהו שאני פוגש אצל הסורי מהפאלאפל,תאמיני לי שזה היה נראה אחרת,
אבל זה לקוח ואני מנהל עסק,לכן מוצאי ומוצאו לא רלוונטיים אלא טובת העסק.
כך נהגתי גם בהולנד,עם לקוחות מרוקאיים ,חלקם אפילו אנשי דת.
הוא צחק מלוא הפה כשהזכיר את היטלר ולי נעתקו המילים

אני אמשיך לעבוד גם עם הלב וזה לא ישנה אותי.

Free Smile

New member
see? in NL the iraqis are cool

this is a bewildering story dude

the only thing that ever happened to me that was near to this was in a train from DE to Swiss: we were a bunch of Israelis going to the airport and a bunch of either Germans or SwissGermans next to us asked us where we're from.
23 year old naive optimistic i was
and said from Israel
and one of them - and for their "defense"I think they were a bit drunk and somewhat village-kind people - said with an ANACHA: Äwhh... you killed Jesus!

At that moment, i was shocked. nothing in life ever prepares u to an accusation u thought passed away 60 years ago, if not a few centuries ago.

some people... are not the kind Jesus died for.

חנהר

New member
אני הייתי עונה לבחור שכן

ולא רק זה המצות שלנו מכילות דם של ילדים נוצרים!

Etnozam

New member
במקום העבודה שלי יש טורקי אחד

בחור בן 30 פלוס שמגיע כל יום מגרמניה, סטריאוטיפ למוסלמי הפונדמנטליסט שונא ישראל המצוי.
ביום הראשון שהוא גילה שאני מגיע מישראל, הוא שאל YOU JEWISH?
עניתי כן, ומעבר לשנאה הבוערת שעלתה בעיניו התחילה להתפתח שיחה.
מאותו רגע בכל הפסקה הוא מתישב לידי, ביום הראשון הוא התחיל להרצות לי בשיחה סמי-ידידותית כמובן את כל הדברים שדורשים במסגדים.
אנחנו כולנו עבדים במערכת יהודית.
כל העולם נשלט על ידי היהודים.
גם בטורקיה המצב לא קל למה? כי יושב יהודי בצמרת שמחזיק את כל הכסף. שאלתי בחיוך של אין מענה, ארדואן? מסתבר ש_גם_.
הוא לא שונא יהודים אבל שונא ציונים ואת המערכת הציונית.
קונספירציות למינהן: הבונים החופשיים-יהודים, אילומינטי-יהודים, אסון התאומים-יהודים. ואוף טופיק: אם הופכים בקבוק בירה הייניקן הלוגו מסמל את סמל השטן, הלוגו של וודא-פון זה צלב קרס, הסמל של סיגריות מלבורו מסמל את ה-KKK באמריקה ועוד.
יום ועוד יום, מידי פעם הוא מבקש סיגריה ממני ואני נותן לו בכיף פשוט כי אני יודע איזה באסה זה להתקע בלי.
מתחילים לדבר על כל מיני נושאים שיותר קשורים למציאות מאשר לדמיון.
היום הוא ביקש ממני ללמד אותו מילים בעברית, ומספר לי כל מיני דרשות של רבנים באנגלית שהוא ראה ביו טיוב והפירוש של הקוראן לדברים דומים.
אני דובר קצת ערבית, שאלתי אותו אתה מדבר ערבית? הוא ענה לא. אמרתי לו איך אתה יכול להיות מוסלמי אמיתי בלי לדעת את שפת הנביא שלך? ואני הכופר מבין כל מילה בקוראן ואפילו חקרתי אותו. הוא ענה בנימה של עצבות אישית על כך שהוא לא יודע ערבית, אני לומד קניתי ספר אבל זאת שפה קשה.
ראיתי שיש לו קעקוע, שאלתי אותו איך הוא יכול לעשות קעקוע זה נגד דברי אללה. איך זה הוא שאל? הסברתי לו.
עכשיו,
YOU ARE A WISE MAN
כך הוא אמר לי.
מכיוון שהוא הטורקי היחיד בעבודה, הוא מרגיש קרבה תרבותית כל שהיא ושפה משותפת איתי כך שהכי נוח לו לשבת איתי וזה מה שהוא עושה כל הפסקה.
אחרי הכל, גם הסברתי לו את המציאות. עכשיו אני ואתה יושבים כאן ומדברים, ויש זרים אחרים (הפולנים) שהם הרוב שמסתכלים עלינו ואומרים "תראו את היהודי והמוסלמי יושבים ביחד באים לכאן לקחת את הכסף והעבודה שלנו". ופעם הבאה שהאירופאים יאבדו את השפיות לרגע, אין יותר יהודים באירופה, אבל יש הרבה מוסלמים.
נושא לחשוב עליו.... כל הפרמטרים הנחוצים כבר קיימים ומתחזקים.

חנהר

New member
תשמע סיפור מעניין ומרתק!

לגבי הערבית, שאפו. אני בינתיים אני מנסה ללמוד ערבית עירקאית, כי זו האופציה הקרובה אליי. הייתי מאוד רוצה למצוא שוב זמן ללמוד שפה חדשה, אך זאת אעשה ברגע שכמה פרמטרים בחיי ישבו במקום. וגם לאחר שאשלוט לחלוטין בשפה הגלנדית.

Free Smile

New member
יהודים שולטים בטורקיה - הצד השני של המטבע

טורקי שפגשתי אמש במסיבה אמר לי שברגע שהיהודים פרשו מטורקיה והלכו לארץ ישראל היה משבר, או היתה קריסה כלכלית כי הם היו מי שהחזיקו בכלכלה ולקח זמן לטורקים להתאושש מעזבונם. (יתכן עכשיו שאני חושב על זה זה יכול להיות קשור יותר למלחמה עצמה). בכל מקרה הוא היה בעד יהודים בגלל אותה סיבה שהבחור שלך התנגד ליהודים - כי הם שולטים בכלכלה
מישהו צריך להזרים את העבודה...

Etnozam

New member
הוא שטוף מוח ומכוון חיצונית

אדם מן השורה, לא משכיל במיוחד אבל יש מקום לתמרון.
הוא חי חיים קשיי יום כמו רוב בני האדם וכשאין לך כסף להשכיח את המחשבה מהצרות אתה מתחיל לחפש את הסיבות לצרות אצל אלה שנדמה לך שהם הבעייה.
אני משווה אותו להרבה ישראלים שאני מכיר שהם שטופי מוח מדרשות למינהן כמו של אמנון יצחק וזה שכתב את הספרים כמו הצופן התנכי וכל מיני רבנים קיצוניים וכו'
גם איתם אין הרבה מקום לדיון כי האמונה וההבנה שלהם על החיים כל כך קטנה שכל דבר שתשים בפנים ויכול להשמע הגיוני בתוך מחסור עצום של השכלה ועובדות המציאות יצייר תמונה של אמת מסויימת. הוא כמו הרבה יהודים ישראלים שמאמינים שהמשיח צריך להגיע ושכל הסימנים של התקופה מעידים על כך.
אדם עם הבנה של המציאות הווה ועבר מבין שהעולם תמיד העולם וכל דור רואה את עצמו כ_ה_דור.

מה שמצחיק זה שיש עוד בחור צעיר אחד שהמוצא שלו הוא אירני אבל הוא גדל מילדות בהולנד, והוא שומע את הדברים האלה ובא אליי אחרי ההפסקה ואומר לי "לבחור הזה יש רעיונות מוזרים, נראה לי הוא ראה יותר מידי סרטי קונספירציה". הוא גם תמיד היה יושב איתי בהפסקות וסתם מדברים על דברים יום יומיים כמו עישונים ובילויים ומידי פעם אני מנחית עליו שיחות פילוסופיות חח. אבל עכשיו הוא הולך לשבת במקום אחר כי הטורקי יושב איתי וזה טיפה מתיש וכבד לשמוע כל מיני דברים מוזרים כאלה שאין להם שום מענה הגיוני ושפוי.

והינה הבנה, בעוד שהטורקי מתלונן על חיוו הקשים שנשלטים ע"י יהודים ושהוא צריך על הכל לשלם ואפילו שיש לו בית הוא צריך לשלם עליו וזה לא צריך להיות ככה ושתמיד הממשלה והשיטה הציונית רוצה לקחת ממנו את כל הכסף ובלה בלה בלה,
הוא נוסע על מרצדס קופה S שנת 2006 :\
הוא הראה לי תמונות של הבית שלו ותאמינו לי זה לא רע בכלל לטעמי, בקרוב אצלי בע"ה חחח.
יש לו יותר ממה שלרוב האנשים בישראל יש על אחת כמה וכמה כאלה שעובדים בעבודות נמוכות.

אבל זה הקטע, שלדעתי, הוא קנה את כל הדברים האלה עם הלוואות כאלה ואחרות כי זה התרבות שלו, כמו ישראלים הם אוהבים "שופוני" והאגו משחק חזק. ועכשיו הוא פשוט תקוע ל20 שנה הבאות בהחזרים שחונקים אותו כל חודש והוא מרגיש שהמערכת שיעבדה אותו ושאין לו חיים חוץ מלממן את כל הרכוש הזה. ואלה בדיוק התחושות שהם הקרקע הכי טובה בשביל כל מיני אימאמים וקיצוניים דתיים להשתמש בהם כדי לנווט אותו אל השקפות העולם שלהם, לא רק אותו אלה כל אדם כזה. גם לפני 70 שנה בגרמניה זה היה המצב ודרך המצב הזה והתחושות היום יומיות של הקשיים ותחושת השיעבוד מנווטים את האנשים.

Etnozam

New member
מה גם FALSEFLAT

אני מבין שאתה עדיין לא בהולנד
אני חושב שכשתגיע ויצא לך להכיר כמה כאלה בפאן אישי יותר אתה כבר לא תקרא להם ככה.

בשבילי לפגוש את האדם הזה היה חוויה ראשונה. אני לא חושב שאפשר לפגוש אותם ממש מתוך טיולים אלה רק בתוך חיי יום יום.
בארץ יש לי מלא חברים בדואים וגם פלסטינאים ממזרח ים, אנשים שעבדתי איתם ביקרתי אצלם אכלתי אצלם ואפילו ישנתי אצלם. מוסלמים לא צריך לציין.
אבל המוסלמי שונא ישראל הארופאי זה דבר אחר לגמרי, זה נטו בורות. אם תשווה אותו לפלסטינאי עם החשיבה שונאת ישראל פלסטינאית זה שתי עולמות שונים.

הפלסטינאים למשל אולי חלקם שונאים אותנו אבל רוב השנאה היום נובעת מסכסוכים פוליטים. הם כבר עברו את השלב של היהודי עם הקרניים מוצץ הדם, נכון שאפשר למצוא את זה בכל מקום אבל כל פלסטינאי מן הישוב כבר יש לו חיבור מסויים לשכן היהודי והם עובדים בארץ והכל אז זה יותר מן שנאה על רקע פוליטי.
המוסלמי הארופאי בחיים לא ראה יהודי חוץ מיו טיוב או סרטי תעמולה מוסלמים.
הטורקי היה בשוק כשהוא שמע שאני מישראל, אני נראה הולנדי לחלוטין אבל גם אצלי השם מסגיר אותי וישר מעלה שאלות על מוצאי ואני גאה בו. זה כאילו שבפעמים הראשונות שהוא ישב איתי הוא חיפש למצוא את הקרניים, את כל הדברים הרעים שאני אמור לעשות לו או לאמר לו, כל מיני כאלה. ובנתיים הוא רק טוחן ממני סיגריות ואני נותן לו בכיף וגם לי אין שום חיבור לפולנים אז זה סבבה שלפחות יש מישהו לדבר איתו על בקלאווה וכנפה וללמד אותו קצת ערבית שהוא ממש מבסוט מזה.
אני חושב שהיום הוא רגוע יותר לקונספציה של היהודי. הוא כאילו רואה שזה לא באמת כמו שהוא חשב אבל עדיין מתקשה להאמין....

למעלה