לחמניות

לחמניות

שלום! יש לכם כאן פורום מקסים!!! אני מחפשת מתכון ללחמניות שאוכל להכין ביחד עם בני בן השנה וחצי. בכל המתכונים שמצאתי כאן נכתב שנוצר בצק דביק שיש לעבד אותו על משטח מקומח. אני לא מבינה בכלל
באפיית לחמניות ורציתי לדעת אם יש איזשהו מתכון שלא נוצר ממנו בצק דביק מאד שאפשר לתת לילד ללוש. ועוד שאלה קטנה. באיזה יחס צריך להוסיף סילאן לתערובת כדי להפוך את הלחמניות למתוקות?

pirge

New member
לחמניות ג'מבו נפלאות -פירגה

09:26 | 16/07/05 לחמניות ג'מבו מתוקות נפלאות -פירגהו pirge ו יצאו נהדרות - ע נ ק י ו ת לחמניות צימוקים\שוקולד צ'יפס\שוקולד חתיכות של פירגה 6 כוסות קמח רגיל 5 כפות סוכר קורט מלח 2 כפות שמרים יבשים כוס צימוקים בהירים וכהים מעורבבים או חתיכות קוביות שוקולד או שוקולד צ'יפס את כל אלו לערבב בתוך קערה ג ד ו ל ה. בכד קטן שמים: 100 גרם מרגרינה רכה - אפשר תחליף חמאה כוס מים רותחים מערבבים עד להמסת המרגרינה ומוסיפים: עוד כוס וחצי מים מהברז 3 כפות סילאן תמרים מערבבים ויוצקים לקערה מערבבים בכף גדולה - עד למיזוג החומרים - ועוד קצת. סוגרים את הקערה בניילונית. מכסים במגבת. משאירים לפחות שעתיים לתפיחה (תשובה של פירגה להתפחה - תפיחה אחת להכפלת נפח, אגרוף והתפחה נוספת) שמים על השיש 1/4 כוס קמח רגיל ומורידים על השיש את הבצק. ליצור בעזרת מעט מאד קמח - הבצק דביק - לא הרבה קמח – זה חשוב נקניק ארוך מאד ושמן מאד - באורך של 80 ס"מ. חתכתי ל-13 פרוסות שוות. מכל פרוסה הכנתי לחמניה אובלית שמנה והנחתי על ניר אפיה בתבנית. עם המספריים שחותכות עוף –כי הן חדות מאד וגדולות-- עשיתי מכל צד 2 חתכים . הכנתי בצלוחית קטנה ביצה טרופה שהוספתי אליה כף שמן - ועם מברשת מרחתי על פני הלחמניות. שמתי ליד התנור החם לתפיחה נוספת. התנור חם - אז זה לקח 10 דקות. הכנסתי את הלחמניות ל- 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.. הוצאתי וזרזפתי מעט מים על הלחמניות אפיתי עוד 2 דקות. הוצאתי אותם על רשת לצינון. כשהתקררו הקפאתי. שמתי 6 בתבנית גדולה של התנור והן תפחו ומילאו את התבנית. אפשר להכין כל צורה, רק לקחת בחשבון שהן תופחות מאד. יש להשאיר מרווחים. תהנו.

pirge

New member
../images/Emo51.gif אפוש . גם אצלי. הן כל כך רכו

רכות ועדינות, כמו חלות קטנות וטעימות של יום שישי. חן חן

pirge

New member
פרעצלים או לחמניות - מהיר.

אם מכינים שרוכים אבל ש מ נ י ם -עבים --תקבלו לחמניות נהדרות כמו בתמונה הזו. מקור:פירגה 4 כוסות קמח לבן כוס קמח קראנצ'י לאפית לחם של סוגת 3 כפות סילאן 2 כפות סוכר לבן כף וחצי שמרים יבשים 2 כוסות מים חמימים כף חמאה מומסת כפית מלח לשים בקערה את החומרים היבשים. לצקת לאמצע הקערה את הרטובים וללוש היטב. אני את השלב הזה מכינה באופה הלחם שלי. הלישה אורכת 5 דקות. בודקים שהבצק לא דליל מדי ואם כן—אז מוסיפים כף קמח או לפי הצורך. מוציאה ושמה בקערה מכוסה בניילונית . מכניסה למ ק ר ר -מינימום 8 שעות או יותר. מוציאים ומפשירים לטמפרטורת החדר. בערך כשעה. עושים נקניק ארוך ושמן באורך של 60 ס"מ . חותכים לאורך 12 יחידות של 5 ס"מ כ"א. מכל יחידה עושים שרוך צר וארוך באורך 50 ס"מ או 52 ס"מ מכינים צורת הספרה 8 ומהדקים באמצע השמונה. או בצורת הפרעצל המקורי: מגלגלים את השרוך ב ל י ק מ ח – על גבי השיש –מהשרוך הארוך-יוצרים צורה של האות U הפוכה. מצליבים את 2 הצדדים אחד על השני ומקפלים אחד למעלה ואחד מתחת. ומהדקים. מניחים על תבנית מצופה בניר אפיה לא משומן. רצוי להניח קרוב לתנור חם כדי שיתפחו . התפחה כפול מגודלם. מברישים בביצה טרופה-- מהולה בכף יין יבש אדום או לבן. אפשר למהול בכף סילאן או חלב. מפזרים שומשום או מלח עבה\קצח. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מכניסים לאפיה של לא יותר מ-15 דקות. בהצלחה,מפירגה.

pirge

New member
פרעצלים

אם מכינים שרוכים דקיקים מאד - מקבלים ממש פרעצלים, כמו בתמונה. תהנו.

pirge

New member
אבל האמת, כל בצק שמרים,כיף

כריפוי בעיסוק . אפשר ליצור ולהכין מגוון גדול של צורות וטעמים. שיהיה העיקר, בהצלחה.
וערב נפלא לכולם

pirge

New member
בבצק הפרעצל אפשר לוותר על הקראנצ'י

ולשים עוד כוס קמח רגיל כלומר, ס"ה 5 כוסות קמח רגיל. וכאן מצאתי עוד תמונה , אז בבקשה.

chli

New member
פריגוש שאלה מתוקה

מה זה קמח קראנצי....מעניין אם זה מוכר פה. והאם זה חייב או שניתן להחליף במשהו אחר..... תודה לך

pirge

New member
שלי, קראנצי=קמח מלא, כמובן שלא חובה

ואפשר להכין הכל מקמח לבן . יוצא גם כך וגם כך מעולה. בבקשה.

פירגה יקרה../images/Emo140.gifעכשיו הכנתי את הבצק

ללחמניות אומנם ללא סילאן כי אין לי שמתי יותר סוכר ותמצית וניל - אוהבים ונילו חמאה במקום מרגרינה וחצי מיים וחצי חלב -לא יודעת למה אבל אני אוהבת לעשות לשינויים חלביים במתכונים של בצק שמרים כבר תופח יפה אדווח בהמשך ואם אקבל את המצלמה עוד היום אצלם תודה פירגה הלחמניות שלך נראות מאוד טעימות ויפות

pirge

New member
חלב וחמאה רק ישבחו את המאפים.

בהצלחה חמודה. תודה רבה וכמובן אשמח לעידכון.

למעלה