לחמניות

מאיה 72

New member
וכמה תמונות של העיצוב - כדורי הבצק

נחו מעט ומוכנים לעבודה

מאיה 72

New member
ללחמניות בצורת שמינות מגלגלים

לרוחב לקבלת רצועה ארוה וצרה

satr

New member
מאיה איך הגעת משלב 1 לשלב 2 ?

אשמח להסבר.וכמובן למתכון. תודה מראש ורד

pirge

New member
תודה על הסבר הקליעה. יפות שבא

לטרוףףףףףףףףמהמסך.

מאיה 72

New member
הסבר לקליעה

חפשתי דרך לעצב שמיניות בצורה מהירה והגעתי לזה... לאחר יצירת הרצועה שמים קצה אחד על הקצה השני מסובבים את הבצק באופן הבא: את הצד שבו קצה הרצועה כלפי מטה מסובבים נגד כיוון השעון את הצד שבו קצה הרצועה כלפי מעלה מסובבים עם כיוון השעון עד כאן זה מה שרואים בשלב הראשון בהמשך את הקצה העליון משחילים לרווח מלמטה כלפי מעלה ואת הקצה התחתון משחילים לרווח מלמעלה כלפי מטה. יש עוד דרך לקליעת שמיניות, אני אנסה לחפש את התמונה שמדגימה זאת

מאיה 72

New member
מתכון: לחמניות

לבצק: 2 וחצי כוסות קמח מלא 2 וחצי כוסות קמח לבן 1 ביצה 1 חלמון (את החלבון לשמור בקופסא במקרר להברשת הלחמניות) כף מלח 2 כפות סוכר (הפעם שמתי סוכר דמררה) כף גדושה שמרים יבשים 1+1/3 כוסות מים 3 כפות שמן מעבר לחמרי הבצק: 3 כפות שמן חלבון שומשום/פרג/קוואקר מערבבים קמח לבן וקמח מלא עם המלח. יוצרים גומה ומוסיפים את שאר חמרי הבצק, לשים כ-10 דקות. הבצק צריך להיות רך, אם הבצק דביק מדי מוסיפים מעט קמח (בדר"כ אין צורך). שמים את הבצק בקערה מכוסה להכפלת נפח, מוציאים אוויר ל 10-12 כדורים. שמים את הבצק מכוסה למנוחה של כרבע שעה כדי שיהיה נוח לעבוד איתו. מרדדים כל כדור למלבן, מברישים במעט שמן ומעצבים את הלחמניה. מסדרים את הלחניות בתבניות, מברישים בחלבון ומפזרים שומשום. מתפיחים עד שהן כמעט מכפילות את נפחן ואופים כ-20 דקות בתנור מחומם ל-180 מע'.

איזה יופי!!! הלחמניות נראות מהממות

מגרות ממש.. אני חייבת לציין שאני בשוק מזה שמרדדים את הבצק ואז מגלגלים.. כשאני עשיתי לחמניה ארוכה פשוט עשיתי מין "נחש" כזה ארוך וזהו..
יופי ששמת תמונות- הנה למדתי עוד משהו!

מאיה 72

New member
שמתי לב שאת הלחמניות במאפיה

מכינים ככה, ניסיתי והלחמניות באמת יוצאות הרבה יותר אווריריות.

satr

New member
מאיה תודה על ההסבר והמתכון../images/Emo140.gif

הלחמניות נראות ממש סוף הדרך ורד

דנייאלה

New member
מאיה הלחמניות שלך משו משו

הארוכות באמת נראות כמו אלו שקונים, למדתי על גילגול ללחמניה
רבה! הבצק נראה פשוט- אני בטוחה שינוסה

למעלה