לחם

לחם

כמה פרוסות לחם מומלץ ביום? אני אוכלת באיזור 8 פרוסות יום האם לחם מלא הוא מקור טוב ובריא\מועדף לפחמימות? אם לא, איזה כן מומלצים? לא אוהבת פסטה ואורז ופתיתים. היחידים שרגילה מהבית מהילדות זה דייסת קווקר וכוסמת. וקרקרים האם הרבה לחם יכול לגרום לעצירות? אוכלת לחם "חיטה טרום נבוטה". האם החלבון שבו גם נחשב בספירה?

ושאלה לגבי פירות

פרי שנאכל ללא קליפה, כמו תפוח, נחשב לחסר ערך תזונתי? (לא מתכוונת מבחינת קלוריות, אלא מבחינת מינרלים\ויטמינים) כלומר אם לא יכולה לאכול תפוח בקליפתו, אז הוא לא שווה כלום מבחינה בריאותית? אוכלת פירות ללא קליפה מלת ברירה(הקליפה גורמת לכאבי בטן)

האם יש

פירות אחרים שיותר מומלצים מתפוח? (שלא יקר בטירוף כמו פסיפלורה וקיווי וכל המיוחדים שמיובאים ובגידול מיוחד) אפרסק\נקטרינה אין לי בעיה לאכול בקליפה. הקליפה של תפוח\אגס עושה לי רע...ומלון דווקא נטול קליפה ולא בעייתי. האם פירות טריים עדיף על יבשים כמו תאנה מיובשת?

תאכלי אילו פירות שבא לך ושאת רוצה

זה באמת לא משנה. טריים אכן עדיפים על מיובשים.

לגבי לחם

אני לא חושב שיש מנה מומלצת. לחם שאור מקמח מלא הוא מוצר בריא ומזין המכיל תזונה זמינה לגוף האדם. לחם הוא די חשוב בתזונה נכונה. לא אוהבת פסטה ופתיתים - הרווחת ! יש עליהם מעט חילוקי דיעות בנוגע לחיוניותם. דייסת שיבולת שועל היא דבר נהדר. אני לא יודע על איזו ספירה את מדברת לגבי עצירות - אל תשאלי באוויר. את סובלת מעצירות ?

אם את סובלת קבוע מעצירות

את צריכה להיבדק ! אולי את רגישה למשהו ? אולי את לא שותה מספיק ? אולי את לא אוכלת די סיבים ? פירות ? אני שותה מיץ פירות (המון!!!!! ולא משמין!!!) אבטיח, גזר, תפוח....... שופה אפילו שתי כוסות אחת אחרי השניה כל יום. זה שולח אותי ישר לאסלה.

4 שנים

כבר היתי אצל גסטרו שהתייאשה ויש לי גם בעייה בספיגה אז לוקחת כדורים לזה ותפקודי כבד גבוהים (alt, ast, alp) באופן לא ברור לגבי רגישה אין לי מושג שותה מספיק. סיבים מספיק. גם פירות. בשבוע שבו נמנעת ממוצרים מסוימים פתאום אין. מוצרי חלב הפסקתי לגמרי.

הגסטרו התייאשה ?

ניסית ללכת לטיפול אלטרנט' ? לא אחת עצירות נובעת ממתח, משריר עצל או רגישות למזון.... האם את נתונה במתח ? האם התזונה שלך טובה ? או מכילה המון ג'אנק ?

לא ניסיתי

התזונה שלי בעקרון "טובה". יש לי גם פה ושם דברים לא הכי בריאים אבל זה לא העיקר. אוכלת פירות, ירקות, לחם מלא, קרקרים מקמח מלא, דייסת קווקר, ביצים, לעיתים חלב סויה. לא צורכת מוצרי חלב אלא אם אין לי ברירה באמת (למשל בעבודה או בחוץ, נגמר לי האוכל שהבאתי ורעבה וזה כל מה שיש). פה ושם לא בכמות גדולה ריבה, טחינה\חומוס מוכנים\מתוקים. עשיתי ניסיון חצי שנה טבעונות, וזה לא עזר. היתי בטוחה שזה יציל אותי אני כן במתח כל הזמם, לחוצה כל הזמן, אבל גם כשאני כל היום בבית, המצב לא שונה. הבטן פשוט מתנפחת בטירוף ושום דבר לא זז. יש גם לעיתים קרובות בחילה וכאבי ראש לאחר ארוחות ותחושה שקשה לתפקד וצורך לשכב לנוח בשל כבדות.

אולי רפואה אלטר' ?

אולי מעט שיטות הרפיה יסייעו לך ? לימדי איך להרגע..... ואולי זה יסייע כמובן הכל בלווי רופא .

אגב....

במשך כמה שנותי כאופה נתקלתי לא אחת באנשים שסיפרו כי לחם השאור "סידר" להם את הקיבה. את אוכלת לחם שאור ? אמיתי, לא כזה כאילו... לא עם כל מיני אחוזי קמח מלא אלא קמח מלא ?

Pלמוני

New member
אני,בשביל לשחרר מעצירות..

שותה כחצי ליטר חלב לפני השינה,ואם זה לא משפיע מיד-אז בבוקר זה משפיע. (הלקטוז עושה את עבודתו,לפעמים זה נעשה קיצוני לצד ההפוך,ז"א שלשול,אז אני לוקח 2 כדורי לקטאז+כדור נגד שלשול) חוץ מזה,אני אוכל הרבה פירות וירקות טריים. בימים האחרונים שמתי לב שהלחם מכביד על הקיבה-אז כדאי להפחית למינימום,אם בכלל.(כדאי לנסות פריכיות אורז) חוץ מזה,אני לוקח תוספים:פרוביוטיקה ואנזימי עיכול. נראה לי שהגלוטן שקיים בחיטה ובשיבולת שועל דומה לדבק הפועל באופן שלילי על הקיבה הרגישה (אצל אנשים מסוימים). הגלוטן נמצא ב-4 סוגי דגנים (גם בשעורה ושיפון)-לכן כדאי יותר כנראה לצרוך דגנים ללא גלוטן.

לחם.....

הינו פריט בסיסי ומומלץ בתפריט יומי. מומלץ איזה לחם שאת אוהבת- חשוב לאכול אוכל טעים. קווקר,כוסמת וקרקרים שייכים ל"קבוצת הלחם "- ומהווים תחליף.

למעלה