לחם

רונה, אני תמיד מחכה לתגובות שלך ../images/Emo13.gif

את חמודה. אתמול בערב עליתי בחרדה למשקל. גם ערב, גם תקופה חודשית בה הגוף צובר נוזלים, גם כל השוקולדים והשטויות של פורים, גם לא עשיתי אירובי כמעט בכלל.... בקיצור- הכרחתי את עצמי לעלות כדי לקבל איזה מדד- לראות עד כמה חמור מצבי ואם עליתי שוב מעל ה-150 ק"ג (בעצם היה לי ברור שעליתי מעל 150, רק רציתי לבדוק בכמה.) הפלא ופלא- 148 ק"ג! זה אפילו פחות מהפעם האחרונה שנשקלתי! אז אם היה בוקר, ואם הייתי מקפידה יותר על אירובי (אתמול עשיתי!) ואם לא היתה התקופה בחודש.... אולי הייתי אפילו פחות...? שמח לי

אני דווקא לא מקיאה בכלל ../images/Emo13.gif

מיד אחרי סגירות לוקח לי קצת זמן להתרגל ואז בד"כ יש לי פליטות שלפעמים נגררות להקאות. אבל ב"ה ברגע שאני מסתגלת, אני ממש לא מקיאה בכלל! תודה על ההמלצה- מעולם לא טעמתי רוויון אבל כרגע מסתדרת בלעדיו. לך אני ממליצה להתחיל להכין מרקים. שתמיד יהיה לך איזה מרק במקרר- עובר בקלות ומשביע.

ליבי3617

New member
יקירתי

רפרפתי על השרשור וקראתי את התגובות אבל יש לי רק דבר אחד להגיד... את יודעת שאת מתנהלת לא נכון עם הטבעת וזה לא סוד. אבל אני חושבת שבמשקל שלך את חייבת לעשות עם זה משהו לכאן או לכאן. אם היית על 100 ק"ג ניחא. לא נעים אבל תוכלי להישאר שם אם תחליטי. אבל מותק, את במשקל שמסכן אותך ואוטוטו שנה לניתוח רק 10 ק"ג? זה כישלון לכל הדעות. אני יודעת שקשה לך ואין לך מעקב אבל בכל זאת בבקשה תנסי להיכנס לאיזושהי מסגרת. לא עסק להישאר ככה.. ובלי שום קשר למאכלים כאלה או אחרים. או שתנצלי את הכלי הזה או שתעברי לכלי אחר שיעזור לך. למרות שנוכחנו לדעת שמשורוולים ומעוקפים עדיין חייבים לשמור על מסגרת לאורך זמן ואני ממש לא מנסה "להמיר את דתך" מהטבעת. אז או שתעבדי איתה כמו שצריך או שתמצאי ניתוח שיעבוד לך. (הכוונה היא רק לטובה ובהרבה אהבה ודאגה אלייך).

עברו 8 חודשים מהניתוח

כשבכל החודשים הראשונים בכלל לא ירדתי. נראה לי שאפילו עליתי קצת. אני לא חושבת שההתנהלות שלי עם הטבעת לא נכונה, אני חושבת שהיא פשוט יותר איטית ממה שמקובל בד"כ. עובדה שכן יש ירידה.

ליבי3617

New member
זה לא משנה סוג הניתוח

קלינית כמו שאני יודעת, ירידה כזו תוך שמונה חודשים היא לא ממש הצלחה. שוב, אם תרצי לראות בזה "טבעת איטית" זו כמובן זכותך. ורק בגלל המשקל ורק בגלל שאני רוצה שתראי תוצאות ושיהיה לך טוב - כדאי ללכת למעקב ולראות מה אפשר לעשות. בעין כרם או הר הצופים אין דיאטנית שתוכלי לבוא אליה בלי עלות מטורפת?

אופירA

New member
מנהל
דעתי היא

שאין סיבה להתנזר ממאכלים בסיסיים, אבל בהחלט כדאי ללמוד לוותר לחלוטין על מאכלים משמינים חסרי ערך תזונתי (משום שהם אינם מאכלים בסיסיים כלל וכלל). אדם עם השמנת יתר מורבידית מאוד, צריך לשאוף לתודעה של צריכת אוכל דל קלורי יחסית, ומאוזן. כמובן שהוא לא צריך לוותר על אוכל לנפש, שיש בו יותר קלוריות ופחות ערך תזונתי, אבל בהחלט הוא צריך להבין שאי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. ולכן אם רוצים לרזות במשקל הרבה עשרות ק"ג, אי אפשר לנהל חיים של אכילת כל דבר בלי חשבון. אם אדם זקוק לפיצה או לשוקולד (ודומיהם), הוא צריך לדעת לצרוך אותו בכמות קטנה, לעיתים רחוקות, ולכלול אותו בחשבון תפריט מחושב קלורית. אם אפשר, כדאי להעדיף את מוצר הדיאט של המצרך הזה.

WiKi

New member
הבעיה לא קשורה בכלל לבריאות

היא קשורה לתשוקות, תאוות והרגלים ישנים ולמחלת ההשמנה וחוסר שליטה מול האוכל. כשמתנזרים ממשהו שאוהבים, זה בד"כ עניין של זמן עד שנופלים.

רוייקו

New member
לחם, אורז, פסטה, ירקות שורשיים ומיני מזונות

שיכולים להתקע עדיף להשאיר לשלב מאוחר יותר, כחודש והלאה מהניתוח

שלום לך ../images/Emo13.gif

קודם כל, לא נראה לי שיש לך המון מה לדאוג לבי קלוריות כשאת רק בשלב של כלכלה רכה... האכילה בהדרגה היא אכן בגלל הטראומה של הניתוח- צריך לתת לקיבה זמן להחלים. אפילו שלא חתכו את הקיבה עצמה כמו בניתוחים אחרים, היא בכל זאת עברה משהו לא טבעי וצריכה להתרגל. יכול להיות (סביר להניח) שגם אם תאכלי כל דבר בשלב הזה, לא תרגישי דבר. ובכל זאת- להקפיד על כללי התזונה! זה ממש חשוב! את יכולה לגרום לעצמך נזק גם אם נראה לך שהכל עובר בקלות! אני יודעת כמה זה מתסכל כשרעבים או שסתם ממש בא לאכול ואי אפשר... אבל את קרובה- תחזיקי מעמד!
לגבי הלחם- אם אני לא טועה, זה רק בשלב הסופי והאחרון- בשבוע הרביעי אחרי שעברת את שלב הטחונים. מקווה שעוד אנשים יענו לך כדי שלא אטעה אותך. בהצלחה רבה ותמשיכי לעדכן!

אופירA

New member
מנהל
את בשבוע השני לניתוח הטבעת

בינתיים אוכלים פתית ופריכיות. לחם זה הדבר האחרון שאוכלים - לחם, שניצל וסטייק. אוכלים אותו רק בסוף השבוע הרביעי, לאחר שאכלת את כל המאכלים האחרים וכולם עברו בלי בעיה. אוכלים לחם בזהירות ורואים באיזו מידה הוא עובר בקלות/בקושי. הוא מדד ללמידת ההגבלה הקיימת. למה צריך הכל לאכול בהדרגה? כי אי אפשר לנחש מה מצב ההגבלה, אז לומדים אותה בהדרגה ע"י אכילת מאכלים לפי הסדר, כל מאכל בנפרד. אמנם הטבעת פתוחה, אבל בכל זאת היא מקיפה את הקיבה ויצרה ממנה צורה של שעון חול, ואי אפשר לדעת מה רוחב המעבר בלי לנסות לראות מה ואיך עובר שם. וכן נותנים זמן להחלמה של הגוף לאחר ההרדמה המלאה והשינוי שעברה הקיבה. וכן נותנים זמן לטבעת להתמקם על הקיבה, כי כל עוד היא לא התמקמה, אולי יעבור סטייק עסיסי במעבר בקלות, אבל יזיז את הטבעת על הדרך... יתכן שאת יכולה לאכול הכל ולא תרגישי שום דבר, וייתכן שאת לא יכולה. לכן את צריכה ללמוד מאכל מאכל בזהירות ולפי הכללים. זה כמו כביש סואן ורמזור אדום. יתכן שאת יכולה לעבור ולא יקרה לך שום דבר, ויתכן שמכונית אחת תיסע יותר מהר ותדרוס אותך. איך תדעי אם את יכולה לעבור או שתהיה תקלה? תפעלי לפי הכללים ותדעי בביטחון שאת יכולה לעבור. את רוצה לקחת סיכון?

expodor

New member
אופירה יקרה

האם ניתן לאכול מג'דרה רכה בשבוע השני? קראתי את החוברת, ובכל זאת חשוב לי לשמוע מידיעתך וניסיונך. רב תודות

אופירA

New member
מנהל
מג'דרה זה אורז עם קטניות

לא מתאים לשבוע השני. מתאים לשבוע השלישי, בתנאי שמבושל מאוד מאוד רך. בשבוע השני מותר לאכול דייסת אורז - אורז מבושל בהרבה מים ו/או חלב. דייסת קוואקר, דייסת סולת, דייסת קורפלור. וכמובן הרבה פירה תפוחי אדמה, וירקות מבושלים וחיים. קטניות זה עדיין לא הזמן.

SHLOROZ

New member
חודש אחרי

ירדתי לגמרי מלחם (בצקים בכלל) ובשר . הם פשוט נתקעו לי והחלטתי להתנזר . כאחד שהיה "טורף" משניהם בעבר , אני יכול לומר שהיום חודש לאחר הטיבוע ( 2 למרץ ) ועדיין לפני סגירה ראשונה אני מרגיש מצויין ללא שני הגורמים שלעניות דעתי היוו בעבר את הגורמים העיקריים לאובדן השליטה על משקלי . היום כאמור חודש אחרי עם תזונה המבוססת על ירקות בצורות שונות מעט פירות ומוצרי חלב עם פריכיות אורז,חיטה,תירס,קינואה וכו' נשקלתי היום בבוקר (עוד לא הצלחתי להפטר מההרגל המגונה הזה ) , 119.8 (מ 134). איזה יופי . אני מרגיש הרבה יותר חיוני , לא נוטה להרדם בצהריים , לא נוחר בלילה ואפילו לחץ הדם שלי החל לנטות מטה בגרף . בקיצור הכל נראה טוב ...... בינתיים !!!, אני מקווה שימשך כך גם לאחר הסגירה המיועדת ל 27 באפריל .

WiKi

New member
בינתיים....

אני אישית לא מאמינה שבנאדם יכול להתנזר כל החיים ממאכלים שהוא אוהב. זה יחזיק תקופה מסוימת ובסוף יתפוצץ. בייחוד אם מדובר על מאכלים בסיסיים כ"כ כמו לחם ובשר, שמקנים תחושת שובע ונמצאים בכל מקום. החוכמה זה לאט לאט להוסיף אותם וללמוד לאכול מהם במידה, יחד עם תהליך ההרזייה והעזרה מהטבעת. סחטיין על הירידה

קובי d1

New member
לחם

אני אוכל רק לחם בצורת צנימים , או 1/2 פיתה בטוסטר ,או את החלק הקשה של הלחם, החלק הרך בלחם או הפיתות לא יורדות האמת שלא מפריע לי , לפני הניתוח הייתי אוכל 2 לאפות ממולאות בשווארמה וסלטים ,בלי להניד עפעף השתנו הזמנים....... קובי

דר איל

New member
נכון כל כך נכון

המטרה היא לסגל הרגלי אכילה נורמלים,גם אני כמו קובי לפני הטבעת אחרי 2 לאפות הייתי שואל את עצמי למה הטבח בשביתה? מצחיק עד עצוב מאד,לכן הגיע הטבעת כי השמן בראש הוא החלק הקשה ביותר בכל ההתמודות ולא הטבעת שהיא מחסום מכאני נשלט. האכילה הבריאה המתונה המאוזנת היא הדרך שאנו צריכים לסגל וכל כך קשה לנו,עד לא מזמן במקרר החדש שלי המגירה של הירקות היתה סגורה עם הניילונים והקלקר מעולם לא השתמשתי בה

למעלה