לחם

SHLOROZ

New member
תודה WIKI ברור לי שבאיזה שהוא

שלב אני אתגעגע ללחם ולבשר . כרגע פשוט לא נעים לי לאכול אותם וכל הנסיונות המעטים שעשיתי נגמרו בתקיעה . פשוט לקחתי החלטה מודעת שכרגע אני מתנזר . אני לא מחזיק את עצמי כמובן שאני לא סובל ואינני חושב שאני גורם לעצמי נזק כלשהו . רעייתי צמחוני מגיל 18 ואומר רק שזה כבר מעל 30 שנה (כדי לא להסתבך) והיא בריאה לחלוטין . כך שאני בתחושה שכל יום שאני עובר ללא לחם ובשר הוא רווח נטו מבחינתי . כשיבוא לי לטעום לא אמנע מכך .

לחם

הי 11 יום אחרי הניתוח כלכלה רכה והכל עובר בקלות כאילו כלום... מתי ניתן לאכול לחם? בנתיים אוכלת רק פתית או פרכיות (וגם זה מנסה מעט בגלל הקלוריות) ועוד שאלה אם הטבעת פתוחה אז למה מעשה צריך לאכול בהדרגה? בגלל טראומה? אני ממש מרגישה מצויין ונכון שאני מאוד שומרת על עצמי אבל נראה לי שכעיקרון אני יכולה לאכול הכל ולא ארגיש שום דבר האם אני טועה? תודה

שאלה ל SHLOROZ

מה הכוונה הרגשה לא נעימה או תקיעה אצלי קורה לי שאם אני אוכלת מהר מידי או בולעת מהר מידי יש לי הרגשה של כאב מהחזה עד הכתף הרגשה מוזרה של חולשה ולחץ בו זמנית האם זאת הרגשת התקיעה שאתה מדבר עליה? אני מנסה להכיר את הגוף שלי והתגובות שלו ולא ממש יודעת להבחין בין הדברים אני 12 יום אחרי הניתוח כך שהכל פתוח אצלי עכשיו תודה

SHLOROZ

New member
לשאלתך - רוצה להיות רזה 10

כמוך אני עדיין בתהליך למידה של המערכת החדשה והתגובות שהיא יוצרת בגופי . כשניסיתי לבלוע לחם או בשר , גם לאחר לעיסה ארוכה שיתכן שהיא עדיין לא ארוכה מספיק הרגשתי ממש איך המנה הנלעסת , לאחר שנבלעה נתקעת בבית החזה , אני מניח שבאזור שמעל לטבעת תוך תחושה של כאב שנמשך כ10-20 דקות ועליה של נוזל שקוף , ליחתי וקצפי בכמות שמלאה מעל חצי כוס מאג גדולה ( רציתי לבדוק את הכמות הנפלטת ) כשבסוף התהליך נפלטת חלק מהכמות בהקאה קטנה ( סליחה על התאורים הפלסטיים ) היה לי קל מאד להחליט שבשלב הזה אני מוותר על שני " מנעמי החיים " הנ"ל ואני עושה לעצמי סוג של מדרוג למידה . בבוא העת אם ממש ממש יחסרו לי הנ"ל אתמודד עם הסיטואציה בצורה אחרת . בינתיים אני רק מרויח מזה בירידה במשקל . אני לא יכול להמליץ לך איך לנהוג . אני מאמין שהכל בראש ובאיזה רמת מוכנות כל אחד מגיע לסיטואציה . 52 שנים אני אוכל בשר ולחם וכמו שכתבתי קודם אני בטוח שהם הגורמים העיקריים למשקל אליו הגעתי . אני אחראי למצב בו אני נמצא ואני אחראי לשנות אותו . זו לדעתי תמצית התהליך אותו אני עובר . אני מאחל לך בהצלחה ומקווה שתרמתי במשהו .

אופירA

New member
מנהל
הדרך להתמודד עם אכילת בשר ולחם

היא ע"י שתיית כמה כוסות מים לפני האכילה, ואכילתם בקצב של ביס, ולחכות שהביס יעבור, ואז עוד ביס, עד שהביסים עוברים יותר בקלות. בסה"כ אוכלים מעט מאוד מהמאכלים הללו בארוחה. אוכלים אותם אך ורק בשעות שבהם עוברים מוצקים יותר בקלות (אצל רוב המנותחים - שעות הערב). אפשר בהחלט להתנזר ולהשיג בכך את ההימנעות ממאכלים שגרמו לך לעלייה במשקל. אבל לגבר הייתי ממליצה לאכול עוף. אולי רק פעמיים בשבוע. עוף מבושל רך מאוד עשוי להיאכל טוב בטכניקה שתיארתי. (במאמר מוסגר וברמיזה, אומר שיש להביא בחשבון שאין להשליך מבריאותה של אשה כתוצאה משנים של צמחונות על בריאותו של גבר. בד"כ גברים זקוקים לבשר יותר מאשר נשים. יש קשר בין צמחונות לבין קשיים מסוימים, והגבר עלול לסבול ולא להיות מודע לקשר בין הדברים). ואגב, בעוד מאמר מוסגר, שיטת התזונה של שטראוס (קינגסטון) מעודדת צמחונות או אכילת בשר רק פעמיים בשבוע, ועוד עקרונות בריאותיים מאלפים, אלא שקשה ליישמם באורח חיים של המאה ה-21. אפשר ליישם חלק מהעקרונות, כגון הקפדה על אכילת מאכלים אורגניים, חלבוני ביצים וגבינה, וירקות ופירות כעיקר המזון. אבל אסור ליישם את העיקרון של שתייה מועטת, ללא יישום מוחלט של כל שאר העקרונות. שתיית מים מרובה (כ-2 ליטר) נחוצה כדי לשרוף שומנים וכדי לסנן את כל החומרים הכימיים בתזונה שלנו, ולטפל באיזון חילוף החומרים. אם לא ישנים כמו בשיטת שטראוס ולא אוכלים בדיוק לפי עקרונות השתייה, אסור לקחת משם את הרעיון של מיעוט שתייה.

SHLOROZ

New member
אורגני

תודה לך על תשובתך הפורטת . ותודה שנגעת גם בנושא האורגני . כלומר לא רק כמה אנחנו אוכלים , אלא גם באיזה איכות . אני גיליתי את המזון האורגני והטרי . לדעתי חשוב מאד לאכול ירקות ופירות אורגניים , טריים ( לא בקירור או כל טיפול אחר ) להתנזר ככל האפשר ממזון אינסטנט כמו מנה חמה , אבקת מרק למיניה , שימורים . לצערי אני אוכל טונה משומרת כי אין תחליף . לגבי חומוס כדאי לדעת שרוב קופסאות החומוס שנמכרות היום מכילות אחוז נמוך מאד של חומוס . הרוב זה מרגרינה וכל מיני מרעיו בישין . כנל גבינות צהובות של המחלבות הגדולות , שהמרחק בינן ובין חלב הוא כרחוק מזרח ממערב . חטיפים רבים מכילים כמויות אדירות של מלח וחומרים משמרים ( מלוחים ) או סוכר ( מתוקים ) כדאי מאד לבדוק מה אנחנו מכניסים לגוף ולא רק את הערך הקלורי , כי אם כבר עשינו את הצעד כדאי לעשות אותו חכם .

תחושה מוכרת..

אני עם טבעת בסגירה של 4. כאשר אני אוכל יותר מדיי מהר, או לא מרוכז באוכל... אני מרגיש כאילו איזה מישהו נותן לי אגרופים במפתח הלב, עם לחצים בכתפיים. זה כואב ברמות שאין להסביר, ולכן, כדי להמנע מהכאב, אני מאד משתדל להמנע מאכילה לא מרוכזת/מהירה/בליעה מהירה. הדרך להקל על הכאב שאני מצאתי זה להמתח אחורנית עם הראש לתקרה. בשום פנים ואופן לא לכופף את הבטן כלפי פנים, ולהכניס כמה שיותר אוויר לריאות וככה לחסוך את הנשימות המיותרות בשניות המסוכנות האלו. ושלא יבהלו כאן אנשים, זה קרה לי רק 3 פעמים.. אני חייב לציין שהם שלוש פעמים הפעמים החריגות ביותר שהיו לי. אבל הסקתי מהם מסקנות. לגבי הגעגוע ללחם ובשר : למזלי הכרתי את הפורום לפני היכרות עם הטבעת, ומקריאה הבנתי שצריך להתנזר ממנו... ואכן, מאז הטבעת אין לחם/בורקסים/פיצות/טוסטים וכל מאפה כזה או אחר של בצק. אני חייב לציין שיש לי געגוע עז למוצרי הבצק, ואני גם יודע שאני אחזור לאכול אותם, אבל בעקבות העובדה שהם בעייתיים עם הטבעת ומשמינים מאד, עד שאגיע למשקל הרצוי לא אנסה לגעת בהם.. כי ברגע שאני אדע שעובר לי לחם בקלות, אני לא אפסיק לאכול ממנו, וככל הנראה לא ארד במשקל. בשר לא היה חברי הטוב מעולם, אני מעדיף עופות ודגים, והם עוברים בקלות.

אני לא ממש מבינה אותכם, אנשים....

אני סגורה על 7 וחצי. בהחלט מרגישה הגבלה אך המעבר לא מאד סגור ולכן אני מסוגלת לאכול גם כמות גדולה יחסית בארוחה אחת אם אני מחכה מספיק זמן. תוך כדי כתיבה אני אוכלת עכשיו פרוסה עבה של פיצה. שתיתי לפני כן ואני אוכלת ביסים קטנים ולועסת הרבה. לא רואה סיבה (וגם לא ממש רואה איך אפשר) להתנזר מדברים כמו לחם. בורקס עובר בקלות בד"כ אז אם נמנעים זה רק מטעמים קלוריים. גם בשר עובר בסדר גמור אבל אני צריכה ללעוס הרבה- יותר מאשר דברים אחרים. מהסיבה הזו התחלתי לאחרונה לאכול פחות סטייקים ויותר פרגיות. סתם כי זה פחות עבודה... אבל להתנזר? אני מבינה שכל אדם הוא שונה ואני חלילה לא באה בביקורת- סתם תוהה אם באמת כדאי להגיע למצב של להתנזר ממאכלים בסיסיים....

כמה זמן יש לך את הטבעת

וכמה ירדת עד כה? לדעתי ההתנהלות שלך מול הטבעת היא לא נכונה.. הטבעת היא לא מטה קסמים שמוריד אנשים במשקל, התפקיד של הטבעת זה להפחית את כמויות האוכל שאנחנו החזירונים היינו נוהגים לאכול.. לכתוב לי שאת בזמן ההודעה טורפת לך פיצה ועוד עבה (בטח האט) ולטעון שבורקסים נכנסים בקלות... זה לא חוכמה.. בורקס הוא לא מאכל גם לאנשים רזים, זה רעל של בצק ומרגרינה מול הגבינות והמילויים שבו... עצם הניסיון של אכילת בורקס, מוכיח על חוסר רצון לרדת במשקל.. (לדעתי!!!) אז למה הטבעת?! גם אם צריך ללעוס ממש המון. למה אני צריך להכניס לפה את הדברים האלו, שבין כה וכה גורמים להשמנה. בורקס/פיצה/מאפים מתוקים או מלוחים הם לא מאכל בסיסי!

אופירA

New member
מנהל
הערה לדבריך לגבי הפורום

אתה טוען שמקריאה בפורום הבנת שצריך להתנזר מלחם ובשר. הטעות שלך היא כפולה: לא רק שלא צריך להתנזר מלחם ובשר כלל וכלל, אלא רצוי מאוד לאכול לחם ובשר. הסיבה שלא צריך להתנזר - היא שאין צורך להתנזר משום מאכל שאוהבים. רק רצוי להגביל מאוד מאוד צריכת מאכלים עתירי קלוריות ודלי ערך תזונתי (כמו בורקס, פיצה, צ'יפס ועוד ועוד, כידוע לכל מי שסובל מעודף משקל, כמו שציינת בחוכמה בהודעתך הקודמת). ככל שהמאכל זבלי יותר ורב קלורי יותר, כך רצוי לטעום ממנו רק לעיתים רחוקות מאוד, אם בכלל. הסיבה שרצוי לאכול לחם ובשר, כי לחם ובשר זה מאכלים בריאים, דלי קלוריות יחסית, שהטבעת מאפשרת לאכול רק כמות קטנה מהם, ולכן הם משביעים בכמות קטנה. אפשר לאכול לחם ובשר בצורות שונות, וכל אחד מוצא את הצורה שבה זה עובר לו יותר בנינוחות. למשל לא חייבים לחם רך אם צנים עובר יותר טוב (אצלי דווקא לחם רך נוח יותר), לא חייבים שניצל או סטייק אם ירך עוף נעימה יותר לאכילה. עם זאת, אם מישהו מעדיף להתנזר מלחם, והעדפה זו גורמת לו לסדר ומשמעת באכילתו - כמובן זה בסדר גמור וטוב מאוד. רק זו לא ההצעה של הפורום!

אופירה, אני לא מבין מה מזין אותך

אבל בשום נקודה לא דיברתי על לחם או בשר. ובכל נקודה שבה החלטתי להפסיק לאכול לחם ובשר, ציינתי את זה שזה היה מרצון אישי בלבד. למה את מכניסה לי מילים לפה? ואני חשבתי שהבנת הנקרא זה משהו בשליטה אצלך.. האם את קראת את הפוסטים שלי? או שרק נשנשת אותם בעינים מהירות? איפה דיברתי על לחם?! ובטח שלא על בשר. אל תכניסי לי מילים לפה בבקשה!

אופירA

New member
מנהל
יש אי הבנה. כתבת כך:

"לגבי הגעגוע ללחם ובשר : למזלי הכרתי את הפורום לפני היכרות עם הטבעת, ומקריאה הבנתי שצריך להתנזר ממנו..." הבנת הנקרא שלי אומרת שלא התכוונת שצריך להתנזר מהפורום, אלא התכוונת שצריך להתנזר מלחם ובשר. ועל זה הגבתי. אם לא הבנתי נכון את המשפטים שכתבת, אז אני מתנצלת. ברור שעל ההעדפה האישית שלך להתנזר מלחם אמרתי מפורשות את דעתי שזה בסדר. וכן הרחבתי את דעתי באופן כללי בנושא, ולא רק בנוגע לדבריך.

SHLOROZ

New member
תגובה לטיפטיפון

אני מסכים לחלוטין עם מה שכתבתה , רק מפריע לי מעט הסיגנון ואני מקווה שאני לא מתפרץ לדלת פתוחה . בורקס פיצה מאפים וכו' הם מאכלים לא ראויים . גם הגבינה שמעל ובפנים היא לא ממש גבינה ועשויה מאבקות חלב או מי חלב ובודאי שלא מחלב . למה טורפת ? למה חוסר רצון לרדת במשקל ? אולי חוסר הבנה ? אולי קושי ? עדיף להסביר , לספר על נסיונך האישי ודרך זה לשנות את דעתה לגבי אכילת המאכלים הנ"ל שהם ממש לא מאכלים בסיסיים .

צודק

לקחתי את המילה אוכלת לכיוון חד, והחלפתי אותה ב"טורפת" הייתי לא צריך לציין את זה בפורום. הסיבה לזה היא רצון להשפיע פסיכולוגית על עצמי ולא על שאר חברי הפורום. אני לעצמי, הגדרתי מאכלים כאסורים/לא ראויים. ברגע שאני מנסה לחשוב על המאכלים האלו, כדי להוציא את הריר מהפה, אני משנה את הניסוח לגבייהם, ואני מגדיר אותם קיצונית. לכן, יצאה לי התבטאות כזאת. אני חוזר בי מאימרה זאת.. זאת היתה צריכה להיות בגדר מחשבה בלבד. סליחה.

אז רק להבהיר...

אני מטובעת מסוף יולי- פחות משנה. ירדתי כ-10 ק"ג וזאת כי אני זזה מאד לאט בכל הנוגע לשינויים כאלה מהותיים בחיים שלי. התהליכים האלה לוקחים לי המון זמן. עכשיו- מובן לי שהטבעת היא לא מטה קסמים. אני מאד משתדלת להיות חלק מהתהליך ולא להשאיר הכל לטבעת. יחד עם זאת, כאשה בת 26 שכמעט נולדה שמנה, התחילה את הדיאטה הראשונה שלה בכיתה ג' והגיעה למשקל שיא של כ-160 ק"ג (וזה היה אחרי הניתוח), אני בדעה שאין מצב שאחיה את שארית חיי ללא מאכלים כמו פיצה, שוקולד ואפילו בורקס. הכל עניין של מידות וחישובים. אם אוכל בורקס אחד במקום ארוחת צהריים, לא נראה לי שאעלה במשקל. זו לא אכילה בריאה אך כן אפשר לרזות גם כשאוכלים מאכלים משמינים. בנוסף, עצם זה שתארתי את עצמי אוכלת פיצה (ואתה צודק- זו היתה פיצה של פיצה האט- היתה לנו הרמת כוסית בעבודה והזמינו פיצות
) גרם לך להסיק שאני כל היום אוכלת שטויות ולא מתנהלת נכון עם הטבעת. ואולי לא אכלתי כלום כל היום? ואולי הרשתי לעצמי פעם בחודש לפנק את עצמי בפרוסת פיצה? הנקודה שלי בסה"כ היתה שגם דבר כמו בצק עבה יכול לעבור אם רוצים. ושבעיניי להתנזר ממשהו זו לא הדרך הנכונה. זהו

שובבה...

את מכירה את המשפט "פעם גנב, תמיד גנב?" אותו רעיון, פעם פיצה, תמיד פיצה.. ולא טעיתי בהרבה.. באמת יכול להיות שנקודתית את אכלת פיצה האט, והיא אכן טעימה למיטב זיכרוני... יש לי סניף מתחת לבית, ואני לא מעז להסתכל על הלקוחות שנכנסים לשם אפילו. נכון שזה לא קובע התנהלות לגבי כל דיאטה ולא רק טבעת, ואכן מותר לאכול כל דבר... אבל למה?! אחרי הכל, השאיפה היא לרדת במשקל, ולא להשאר בו... אז למה לא לנסות להזהר מאוייבנו הקלוריות והשומנים? נכון שקשה לגרום למוח להכנס לדיאטה, ולשם כך הכנסנו טבעת לגוף, כדי שלפחות הלסת תכניס פחות... אבל כן אפשר למנוע אכילה של דברים משמינים. אחרי הכל, את לא יכולה לטעון בפניי שכאשר את אוכלת ואין מקום להכניס עוד... אז אין תחושת רעב (אחרת סתם תקיאי..).. אז למה לא למלא את זה בדברים אחרים... עזבי אותך מדברים בריאים.. לא אמרתי לך למלא את זה בסלט, או בבריאות כזאת או אחרת.. גם אני שונא סלט, והתעסקות עם זה.. ואני אוכל אולי פעם בשנה פירות... אבל אני עם הטבעת לא מנסה לאכול שומנים.. אני ממלא את הפאוץ במאכלים שמדיד הקלוריות שלהם פשוט נמוך ועדיין טעים.

אם היה לי כ"כ פשוט לאכול דברים בריאים

או דברים עם ערך קלורי נמוך יותר, לא הייתי צריכה את הטבעת מלכתחילה. איך אתה קובע ש-"קשה לגרום למוח להכנס לדיאטה... אבל כן אפשר למנוע אכילה של דברים משמינים" ? מבחינתי זה אותו דבר. לעמוד מול מזון שאני מאד רוצה.... ולהגיד לא. ואני מוצאת ש(לפחות כרגע) אני מצליחה לעשות השתדלות מסויימת ולא לתלות את הכל בטבעת, אך בהחלט לא מעוניינת למנוע מעצמי מאכלים מסויימים. כמו שויקי כתבה בהודעה אחרת בשרשור- כשמתנזרים ממשהו שאוהבים, זה בד"כ עניין של זמן עד שנופלים.

צודקת, ולא צודקת

למוח יש רצון אחר מלקיבה ולבטן.. ולכן קשה להכנס לדיאטה מוחית. לפי מה שאת אומרת, אני בתור אחד שעם טבעת רק חודש, מבין שאת מקיאה הרבה, כמוני. אני צודק? גם לי קשה לסגור את העינים על אוכל טעים, אבל כשהחלטתי שאני רוצה שינוי, אז אני עושה הכל כדי להגיע אליו. רק לאחר הניתוח הבנתי שאפשר למלא את הגוף במזון, וככה לחנוק את הרצון לאכול דברים משמינים. כמו למשל עם ריוויון... כשאני רעב, אני פשוט פותח את הקרטון, ולוגם עד שאני נחנק (בגבול הטעם הטוב). אפשר להמליץ לך לנסות גם?

כדאי למעט פה ככל האפשר בהטפת מוסר בכל הנוגע

להפרעת אכילה וחוסר יכולת לעמוד בפני פיתויים וכו' וכו'. חודש אחרי ניתוח יש פה הרבה גיבורים שגמרו עם כל השטויות וקיבלו החלטות יוצאות מן הכלל לאכול רק דברים בריאים וכו' וכו' וכו'. בסרט הזה כבר היינו. בוא נדבר אחרי שנה או שנתיים. רוב המנותחים הם "אלכוהוליסטים חוזרים בתשובה" במשך כמה חודשים. זורקים את השטויות מהבית, מפסיקים עם המתוקים, ובקיצור, שפתיים ישק. אבל... וכאן בא האבל הגדול, כמעט כולנו פה אכלנים בשיקום. אז בואו לא נתרברב. אנחנו לא יודעים מתי ניפול שוב ורק הטבעת תעצור אותנו. לכן, בכל הנוגע להטפת מוסר, היא מתקבלת בהבנה כשהיא מופנית להתנהלות נכונה עם הטבעת, לשמירה על בריאות הטבעת ונגד סגירה הדוקה מדי, שאינה רצוייה כלל וכלל. כל סוג אחר של הטפה מוכר לי היטב: כשאנחנו מרזים קצת אנחנו מתחילים להעיר לכל השמנים שמסביב. המקום היחיד שבו אפשר להתוודות בחופשיות על הקושי הגדול בעמידה מול אוכל מנחם, שבו לא ישפטו אותנו, יבינו אותנו, יחייכו במרירות ויעודדו אותנו, זה הפורום הזה. אז מי שרוצה להטיף מוסר, מוטב שיעשה את זה אחרי 5 שנים, או לחילופין שיהיה אורים ותומים כמו אופירה. כל השאר: סייג לחוכמה שתיקה. וליהודית: המסע ארוך וקשה, אבל את תגיעי בסוף.

למעלה