עובש אינו לא בריא. לא יודעת למה הכוונה "לבן לכיוון עובש".
על לחם אחיד (בפיקוח) יש לפעמים קצת לבן על הקרום ("הקשה") וזה נורמלי (זה כך גם כשהלחם טרי). כמו כן לחם שנשמר בתנאים טובים (לא לחים מדי) לא מתעפש כ"כ מהר (בד"כ לפחות שלושה–ארבעה ימים) ואם זה המצב אחרי כמה ימים הוא כבר יבש, לא ממש אכיל ולמעשה די מגעיל. אפשר לשמור לחם במקרר כמה ימים, גם זה עוזר; אבל ההמלצה שלי היא לאכול טרי מה שאפשר, ומעבר לכמות לצריכה מידית להקפיא ולהפשיר לקראת השימוש.

באופן כללי אם המזון נראה חשוד (לאו דווקא בחוש הראייה) למשל מריח לא טוב, לא הייתי אוכלת (קל וחומר אם הוא יבש ולא טעים). אמנם בתור עיוור הוא לא יכול לראות, אבל שאר החושים אמורים להיות חדים יותר אצלו (כך אומרים) ולכן לא צריך להיות לו קושי להריח / לטעום ביס קטן. אם נוגסים ומבינים שהמזון מקולקל לא מתים מזה (בדרך כלל...
). השבוע קרה לי עם גבינה (הצבע או הריח לא נראו חשודים, הטעם כן...) ופשוט ירקתי וזרקתי. גבינה מקולקלת עלולה לגרום לקלקול קיבה (מניסיון מר...
) אבל כשלא מדובר במוצרים "חיים" (או ליתר דיוק מתים) זה לא נורא. לעומת זאת כשמדובר בבשר, דגים, ביצים לא מסתכנים (כי הפתוגנים שלהם הם גם הפתוגנים שלנו). לחם לא מסוכן, אבל במקום להסתבך, פשוט לאכול טרי ולהקפיא את השאר (או לכל הפחות לשמור במקרר) והוא מסודר.