לחם שיפון בוואקום

גו בראל

New member
לחם שיפון בוואקום

יש בסופר אריזות של לחם שיפון מסוגים שונים שארוז באריזת ואקום, וחיי המדף שלו ארוכים במיוחד (מספר רב של חודשים). האם הלחם הזה בריא? או שהוא מכיל חומרים פחות בריאים שמאפשרים לו את חיי המדף הארוכים?

אבי519

New member
מכיל כל מיני חומרים משמרים , חלקם יכולים להיות לא בריאים

כדי לדעת בדיוק אתה צריך לבדוק את רשימת התכולה שרשומה על גבי האריזה- כל מספרי ה E ולבדוק ברשת כל חומר כזה מה השם הכימי שלו, ולחפש עליו חומר או MSDS (רושמים בגוגל את שם החומר ואת המילה MSDS ומקבלים בדרך כלל את דף המידע שמכיל את ההשפעות הרפואיות של אותו חומר )

למשל תקליד בגוגל E202 תמצא שזה פוטסיום סורבאט
אחרי זה את ה מקליד בגוגל את שם הכימי ו MSDS למשל
POTASSIUM SORBATE MSDS

אתה מגיע לדף כזה:
http://www.sciencelab.com/msds.php?msdsId=9924693

בסוף תמצא פרק ": Toxicological Information" ושם תראה שכתוב השפעות ארוכות טווח קצרות טווח וכ"ד.

(במקרה הזה החומר לא רעיל ואין לו השפעות ארוכות טווח )

חיי מדף ארוכים זה תמיד פחות טוב

בלי להיכנס לרשימות של חומרים שהוספו למזון, זה הגיוני להבין שאם יש חיי מדף ארוכים לסוג מזון שלא אמור להיות כזה זה בגלל שהוספו חומרים מיוחדים שיאפשרו את אחסונו לאורך זמן. וככל שמוסיפים חומרים למזון זה בוודאי פחות מומלץ ויש סכנה בנוכחות חומרים פחות בריאים. ולחם זה אחד ממוצרי המזון שממש לא אמור להיות המזון זמן על המדף...

גו בראל

New member
לא מצוינים על האריזה חומרים כאלה

תודה על התשובות.
על אריזת הלחם לא מצוין ב"רכיבים" כל חומר "מוזר" או "עם אותיות באנגלית"... כתוב רק: דגנים, קמח שיפון מלא, מים, מלח, שיבולת שועל, שמרים.
זהו.
מה גורם לזה אם כך להחזיק מעמד כל כך הרבה זמן כשהאריזה סגורה?

אבי519

New member
אולי אריזה מיוחדת (או משהו שהם לא כותבים ויש בכל זאת בפנים).

אני לא סומך על יצרני מזון בארצנו בכלל, ולא על מה שהם מצהירים על האריזות, ולכן אופה את הלחם שאני אוכל בעצמי .
אבל יכול להיות שיש להם אריזה מיוחדת ששומרת על הלחם הרבה זמן יחסית.

קשה להגיד

בעקרון יצרני מזון מסתכנים אם הם מפרסמים תכולת מוצר מוטעית. אבל בהחלט היו דברים מעולם. מצד שני אולי באמת אריזת הוואקום עושה את שלה ומונעת התפתחות חיידקים ופטריות וכו. זו לא המומחיות שלי...
אני אישית הייתי בוחרת לחם שנארז רגיל ומקפיאה בבית כדי לשמור על טריות ליותר זמן. מה שבטוח...

למעלה