לחם שום

ניקי ב

New member
אצבעות שום

בצק רב שימושי - ניקי ב אצבעות שום מצרכים: 500 ג' קמח 2 כפות גדושות סוכר בין 3/4 כוס מים פושרים לכוס מים פושרים כף שמרים יבשים 2 כפיות מלח שטוחות 50 ג' חמאה מומסת 1 חלמון 1 ביצה שלמה 1 כף אבקת חלב (אפשר לוותר) ממרח שום שמיר: 150 ג' חמאה רכה שמיר קצוץ 3-4 כפיות שום כתוש מלח גס אופן ההכנה: להעביר את המים לקערה להוסיף כף סוכר ואת השמרים לתת לשמרים כמה דקות לתסוס. לשים במיקסר קמח , סוכר (פחות הכף שהשתמשנו) חמאה, חלמון, ביצה, אבקת חלב , מלח , תערובת השמרים, ללוש לבצק גמיש. להתפיח עד שמכפיל את הנפח. לרדד,לחתוך למלבנים . לערבב את תערובת השום שמיר. למרוח מתערובת השום שמיר על כל מלבן. להניח בתבנית על נייר אפיה. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני. 15 דקות. הערות: 30 אצבעות שום. אפשר להקפיא. טעים טעים

ifatmoshe

New member
נשמע מעולה אבל יש לי שאלות

כמה זה 500 גר קמח? אפשר להחליף לשמרים יבשים (פשוט יש לי מלא) אם מקפיאים, איך מפשירים ומחזירים למצב כמו טרי? אין לי נסיון בהקפאת מאפים... תודה

ניקי ב

New member
תשובות:

3 וחצי כוסות קמח + כף נוספת. מדובר על שמרים יבשים , כף אחת. שהאצבעות מוכנות להקפיא בקופסא אטומה. לחמם בתנור... ולאכול.

daimond1

New member
../images/Emo8.gif למי שניסה את המתכון

אני מחפשת מתכון שבו האצבעות שום יצאו כמו בפיצריות. האם זה יוצא כך? סליחה על הנדנוד, אני צריכה להין כמות לאירוע...

ניקי ב

New member
לא מכירה את האצבעות של

הפיצריות. אני מכינה אותן הרבה באירוחים. נחטפות.

ak5

New member
לחם שום של סבארו

לחם שום של סבארו 1 ק"ג קמח (אפשר חצי קמח מלא) 1 שקית שמרית או 2 כפות שמרים יבשים להכניס את הקמח לקערה, להוסיף את השמרים, ולערבב: ½ כוס שמן או 100 גרם מרגרינה רכה ¼ כוס סוכר 1 כפית מלח 2 ביצים – לא הכרחי להוסיף לקערה 2-2.5 כוסות מים פושרים להוסיף בהתחלה את רוב כמות המים, ואת השאר להוסיף בהדרגה תוך כדי לישה. בתחילת הלישה הבצק דביק, ויש ללוש עד לקבלת בצק חלק ורך, הנפרד מדפנות הכלי. אם הבצק עדיין דביק, יש להוסיף מעט קמח, אבל בזהירות, כדי שלא יתקשה. כאשר הבצק מוכן, ללוש עוד דקה או שתיים. לזרות מעט קמח על הבצק או להכין מהבצק גוש ולמרוח אותו בשמן, כדי שהשכבה החיצונית לא תתייבש. לכסות את הקערה במגבת, ולהשהות לתפיחה במקום חמים כשעה, עד שבצק יכפיל את נפחו. לקמח או לשמן משטח עבודה, ולהניח עליו את הבצק שתפח. ליצור גליל, לחתוך ל-22 חלקים, ולהכין מהם כדורים. להניח בתבנית, במרחק 4 ס"מ זה מזה, ולהשהות לתפיחה נוספת עד שהכדורים יכפילו את נפחם. לחמם את התנור לחום בינוני – 180 צ' – ציפוי: 1 ביצה טרופה ½ כוס פרג כ-10 דקות לפני האפייה למרוח ביצה ולפזר את הפרג. לאפות 15-20 דקות, עד שהלחמניות מקבלות צבע זהוב לחמניות בטעם שום – 8 שיני שום כתושות (2 כפות) 1 כוס עשבי תיבול קצוצים 1 כף אורגנו 1 כפית מחוקה מלח להוסיף את החומרים לבצק לחמניות בטעם בצל – 1 בצל גדול חתוך לקוביות 1 כפית מחוקה מלח להוסיף את החומרים לבצק להכנת לחמניות יפות יותר, ניתן להכין מכל חלק גליל דק באורך 25 ס"מ, ולעשות ממנו קשר. במקום הפרג, ניתן לפזר על הלחמניות שומשום, גרעיני חמניות או גבינה צהובה מגוררת. במקום למרוח את הביצה ולפזר את התוספת על הלחמניות שבתבנית, ניתן לפזר את התוספת בצלחת שטוחה, למרוח את הלחמניות במים, ולגלגל בצלחת עד שיהיו מכוסות מכל הצדדים, וכך להניח בתבנית. הערות: 2 תבניות התנור, משומנות 22 לחמניות

anana

New member
היה פה פעם מתכון של מישהו שעשיתי...

לא זוכרת של מי.. אבל זה היה טעים בטירוף.. וחילקתי לשכנים וכולם התלהבו... הם פשוט היו מעדן.. אבל של מי זה היה? לא זוכרת.. אני חושבת ששוש העבירה לי את המתכון... חבל שאני לא זוכרת של מי היה המתכון.. אני רק זוכרת שהוא היה של בחור:)

למעלה