לחם קל

shaxuca

New member
לחם קל

אשמח להמלצה ללחם קל שהוא באמת קל, מזין טעים ובריא

לחם מזין ובריא :

לפי דברי הרמבם..... רק לחם מקמח מלא שיש בו מחמצת שאור ! זהו! טעים... זה ענין של טעם (לי הוא הכי טעים)

צר לי

אני לא מכיר מאפיות שמקפידות לא לשים שמרים רגילים... תוספים כגון "משפרי אפיה"... גלוטן מוסף וכו' לצערי הרב (אולי לשמחתי - טרם הוחלט) את הלחם שלי אני אופה. יש בו : מחמצת, מעט סוכר, מעט מלח ומעט שמן !!!!! זה הכל ! חפשי את הספר "הנהגת הבריאות" של הרמבם וקראי מעט (זה לא קל) ראי מה הוא אומר על כל מוצרי הקמח. אגב... בגדול..... לחם יפה, תפוח, "סקסי"..... (ולא משנה מה צבעו) יכול להעיד על הימצאות שמרים רגילים או גלוטן נוסף וכ'. לחם כהה, דחוס, פחות טעים ממה שהורגלנו... יכול בהחלט להעיד כי הוא הותפח עם מחמצת.

shaxuca

New member
אני לא אשב לאפות כמוך ../images/Emo13.gif

אבל אולי הלחמים הרוסיים טובים?

בשמחה

קמח מלא סוכר, מלח, שמן הכמויות שאתן הם בערך כי אני לא ממש מודד.... ק"ג קמח שתי כפות סוכר מלאות כף וחצי שטוחות מלח שתי כפות שמן שאור - כמובן מים....... עד שהבצק נוח לעבודה . ללוש, להתפיח, ללוש, להתפיח וליצור צורות 200 מעלות בתנור שחומם מראש יש לך לחם הכי בריא בעולם !

shaxuca

New member
חוץ מהשאור יש לי הכל בבית ../images/Emo13.gif

איפה קונים שאור?

אולי איזו מאפיה תואיל לתת לך מעט

ותגדלי לבד בבית אחר כך. אבל להכין שאור זה ממש פשוט יש המון חומר בנט בהצלחה

ממליצה לך

על לחם קל של דגנית עין הבר, פסים בצבע תכלת. הוא ממש משביע וגם בריא יחסית (כי יש בו חומר משמר כמו רובם). יש גם לחם טבע קל- גם הוא של דגנית עין הבר נדמה לי, שקית אפור עם ירוק. גם משביע מאוד. יש לוודש לחם שיפון קל, זה כ"כ משביע שאין לי חשק אחרי פרוסה אחת לעוד.. ויש לחמניות קלות "דגני קלות" לוודש, יש 100 קל' באחת, אבל משביע בטירוף, כנראה בזכות הרבה סיבים וחלבון (מועשר בגלוטן).

*בקשר

ללחם שיפון של וודש, הוא משביע מאוד אבל לא טעים. ויש לחם שיפון סקנדינבי של מאפיית פולנסקי. הוא לא בדיוק קל, יש 40 קל' בפרוסה, אבל היא עבה ומשביעה מאוד. יש לאנג'ל לחם קל 100, הוא משביע רצח. יש 50 לפרוסה ענקית.

shaxuca

New member
תודה על ההמלצות ../images/Emo13.gif

חלק מהלחמים אני מכירה.. חלקם אנסה

למעלה