לחם עשבי תיבול

baronm10

New member
לחם עשבי תיבול

לחם מעולה שהכנתי לפי מתכון של סמדר מוואלה רכיבים: 30 גרם שמרים טריים ½ כוס מים פושרים כפית סוכר ½ 1 כוס מים 1 כף סוכר 1 כף מלח 1/3 כוס שמן זית פטרוזיליה, עירית, מיורן, טימין - בערך כף וחצי קצוצים מכל אחד 5-6 כוסות קמח לבן ללחם (שטיבל 2) אופן הכנה: לערבב את השמרים בחצי כוס מים עם כפית סוכר בקערה ולהניח לתסיסה. להוסיף את שאר המים, הסוכר, המלח, השמן ועשבי התיבול הקצוצים ולערבב תוך הוספה הדרגתית של 5 כוסות קמח. להוציא למשטח מקומח וללוש היטב כמה דקות, תוך הוספת קמח כמה שצריך רק עד לבצק גמיש ולא מדי דביק. לשמן קערה נקיה בשמן זית, לגלגל את הבצק בשמן, להניח לתפיחה מכוסה במגבת לחה או ניילון נצמד, כשעה. להנחית את הבצק, ללוש אותו קצת בקערה ולהתפיח שנית עוד כ-40 דקות, מכוסה. להוציא את הבצק למשטח מקומח, ללוש שוב ולעצב ל-2 ככרות עגולות או אובליות מהודקות ולהניחן לתפיחה אחרונה על נייר אפיה בתבנית שטוחה, מכוסות במגבת קלה. לחרוץ חריצים בסכין חד מאוד ולאפות בתנור שחומם מראש לחום °180, כ-45 דקות, עם אדים ברבע השעה הראשון, עד שאפוי היטב (נקישה על הכיכר משמיעה צליל חלול ומשקלה קל יחסית). להוציא ולקרר על רשת. הערות: כמות: 2 כיכרות. לחם לבן עסיסי וניחוחי, טעים מאוד. גיוון: אפשר להחליף את עשבי התיבול בעשבים אחרים שאוהבים או לשנות את היחסים ביניהם. מקור המתכון: סמדר מוואלה

pirge

New member
אכן, נראה מ../images/Emo3.gifעולה. ../images/Emo51.gif../images/Emo39.gif

כמעט פספסתי את הלחם הזה

גם לחמים אתה יודע לאפות..?? יא מוכשר אחד.. (את הלחם הזה אני אופה. זהו.) ~
~

bigjack

New member
איזה לחם יפה

איך יצא הקרום הקשה? איך שמת אדים באפייה?

מה יהיה איתך בחיים לא נצליח לעשות

דיאטה במצב השה טתה גדולללללללללללל נראה טעים

והנה הוא חתוך..

יצא ממש טוב.. רך ואוורירי.. הקרום שלו לא יצא כזה קשה כמו שיצא למוטי.. כנראה הקוביות קרח שלי לא מספיק חזקות
אני חושבת שהייתי צריכה לאפות אותו עוד קצת, אבל לא נורא. כבר כמעט נגמרה הכיכר הראשונה

אופס.. הנה הוא

בלי קרום "מתפצפץ", אבל טעים לאללה
אהה, ועוד משהו.. לטעמי הוא קצת מלוח, בפעם הבאה אשים רק חצי כף מלח.

pirge

New member
רקדנית, גם חתוך וגם...חתיך../images/Emo6.gif../images/Emo8.gif

לא הלכה!!

רק עצרה קצת במקום
האמת, שבגלל הלחם הזה התאפקתי ולא אכלתי את מנת הלחם היומית שלי... בערב התענגתי על 2 פרסות ממנו עם גבינה לבנה וסלט ירקות. סוג של דיאטה

למעלה