לחם עם דבש

Ayelet CA

New member
לחם עם דבש

היינו עם חברים במסעדה לפני שלושה שבועות ובעידודם החלטנו לתת לרוני לכרסם "קשה" של לחם והיא מאוד נהנתה. באותו ערב (יום שישי) היינו בארוחה ורוני קיבלה "קשה" של חלה. בבית נתנו לה מאז עוד פעמיים-שלוש לכרסם וחשבנו כי טוב. יום אחד קנינו חלה ורגע לפני שנתתי לה חתיכה ראיתי שהחלה מכילה דבש ולכן נתתי לה מהלחם הרגיל המלא שיש לנו. רק אחרי כמה ימים עלה בדעתי לבדוק גם את המרכיבים שלו ומה התברר, גם הוא מכיל דבש. זה ממש מפחיד ואני מצרה על כך שלא הייתי יותר זהירה. קרוב לוודאי שהחלה שהיא אכלה אצל החברים היתה גם היא עם דבש. אז נכון שאלו בוודאי כמויות קטנות וזה דבש "אפוי" אבל זה עדיין מלחיץ. מי שם דבש בלחם? אני תמיד הרי בודקת מרכיבים של מזון (וכך גיליתי את החיפושיות ביוגורט של יופלה), ואיך הפעם לא?

מרקושה

New member
יש לי מתכון מעולה לחלה

עם דבש! טעים משו משו רוצה? דבש בלחם זה נורא טעים .ודבש אפוי זה לא נורא.אל לך להלחץ!

מרקושה

New member
בבקשה: חלה מתוקה (עם דבש)

1-1/2 כוס צימוקים 1-3/4 כוס מים פושרים 2 כפות שמרים יבשים 1/3 כוס +כפית סוכר 1/3 כוס דבש 1 כפית מלח 1/2 כוס שמן 3 ביצים 2 חלמונים 6-7 כוסות קמח ציפוי: 2 כפות מים,2 כפיות סוכר,1 חלמון הכנה: במיקסר או בקערה גדולה לערבב מים שמרים וכפית סוכר .לתת לתסוס כמה דק' ואז להוסיף סוכר,דבש,מלח,ביצים,חלמונים,שמן,ו-5 כוסות קמח.לערבב היטב ולתת לנוח 1/4 שעה (העיסה אמורה להיות דביקה).להמשיך ללוש תוך כדי הוספת הקמח (לפעמים צריך להוסיף יותר מכוס אחת או שתיים) עד שהבצק רך ואלאסטי.לתת לנוח 10 דק'. להעביר למשטח מקומח,לשטח לפזר את הצימוקים ןללחוץ אותם לתוך הבצק תוך כדי לישה להתפיח את הבצק בקערה שומנת היטב מכוסה בניילון נצמד במשך שעה-שעה וחצי. ליצור 3 או 5 כדורים שווים מהבצק ולעצב לחלה.להתפיח עוד 40 דק'(החלות כבר על התבנית) לערבב את חומרי הציפוי ולמרוח על החלה התפוחה לחמם תנור ל220צלסיוס_430 פ'),להכניס החלות ולאפות1/4 שעה להנמיך ל180 (355 פ') מעלות ולאפות עוד 25 דק' או עד שמזהיב הערות: מכמות הבצק הזאת יוצאות לי 2 חלות. על הצימוקים אני מוותרת (לא אוהבת) ועדיין יוצא פיגוז זמן אפיה-תמיד תלוי גם בתנור.יש לעקוב בדריכות! אפשר לפזר מעל שומשום/פרג זהו,שתהיה שבת שלום!!

SweetHoney

New member
WOW זה ניראה ממש מתכון מעולה

מחר אני אנסה אותו... אני אוהבת לחם בית, ובמיוחד את הריח שמתפזר בבית כשהוא נאפה. כל הכבוד על המתכון!

BillB

New member
בלחם הקנוי יש דברים מפחידים יותר

מדבש. אם את רוצה לאפות בבית, בפורום מתכונים בתפוז יש המוווןן מתכוני לחם מעולים, תעשי שם חיפוש תחת לחם, לחם מקמח מלא, חלות או כל לחם אחר שמתאים לך ותקבלי המון מתכונים. אני אישית הפסקתי לקנות לחם חודש אחרי שהגענו לפה ועברתי לאפיה פעמיים בשבוע. הלחם כאן פשוט לא טעים שלא לומר לא מזין.

iris mom of two

New member
כמה אפשרויות ללחם

קודם כל, לחם מסופרמרקט הוא לחם צמר גפן. לחם נוראי שאינו מיועד לאכילה (אם כי זה כל מה שהילדים שלי מוכנים לקחת לבית ספר ככריכים - בבית הם אוכלים לחם חיטה ושאר לחמים בריאים). יש לחמים נהדרים במאפיות מקומיות, צריך למצוא אותם, ואז בעלי המקום גם מציעים לחמים לפי הטעם. דבר שני, BREAD MACHINE, המצאה נהדרת חוסכת עבודה וגם לא יקרה שאפילו מוגבלים כמוני יכולים לאפות לחם טוב.

Ayelet CA

New member
בוטוליניון

דבש עלול להכיל חיידקים מסוג בוטוליניון היכולים להפריש חומר רעיל שעלול לגרום לפגיעה עצבית. ככל שהילד קטן יותר הוא פגיע יותר להשפעת הרעלן.

shiraharrison

New member
גם לנו הרופאה המליצה לא לתת דבש

עד גיל שנתיים, אבל היא אמרה שאחרי גיל שנה אפשר לתת מוצרים המכילים דבש בכמויות קטנות כמו צ'יריוס או חלה. ודווקא לי היא הסבירה שדבש הוא אלרגני מאוד שלאנשים מסוימים זה מאוד מסוכן. וצריך לאט לאט לבדוק, כמו כל מזון אחר שמוסיפים לתינוקות, לתת קצת, לחכות כמה ימים, ואז לראות אם יש פריחה או שהתינוק לא נראה כרגיל... עצבני/חולה וכו'. דווקא היום קייסי אכל צ'יריוס בבוקר עם חלב, והיה לו טעים.

rachello1

New member
דבש

הסיבה לאיסור לתת דבש מתחת לגיל שנה הוא אכן הבוטוליזם כמו שאיילת כתבה זו החיה שמוכרת יותר מקופסאות שימורים מקולקלות. הקיבה של ילדים מתחת לגיל שנה לא מסוגלת להתמודד והתוצאה שיתוק כולל שרירי נשימה - עד מוות. ההוראה לא לתת דבש עד גיל שנה היא כלל עולמית. בארץ היה תינוק שחטף את זה לפני מספר חדשים ועכשו לנושא יותר חביב: בעבר בארה"ב היינו קונים לחם במאפיה מעולם לא סבלנו את לחם הספוג המקומי. כרגע קוסם לי הרעיון של מכונת לחם בין הקניות הראשוניות. אין לי בכלל נסיון בזה. למישהו יש המלצות? תודה

SaraGubits

New member
לא אוהבת מכונת לחם

צריכים לרחוץ אותה מכל הבצק, היא תופסת מקום. עם כל ההתעסקות מסביבה זה אותו הזמן או אפילו יותר זמן מאשר פשוט להפשיל שרוולים וללוש בדרך הישנה והטובה. זה שאנו לשות בצק, זה מחזק את שרירי הידיים שלנו, ומונע איבוד סידן בעצמות הידיים שלנו. לגבי הדבש הדבש התעשייתי הוא אלרגני וגרוע. אבל דבש חי לא מעובד מכוורת שנתנו לדבורים ללכת לשדה פרחים ולא עשו חוכמות מלאכותיות כמו לתת להן סוכר במקום שדה פרחים, מצויין ואפילו מרגיע אלרגיות. אבל בכל מקרה דבש צריכים להמנע עד שהילד בן שנה. זה כתוב בגמרא...

מרקושה

New member
באמת???../images/Emo2.gif

זה כתוב בגמרא??את רצינית?? עכשיו סיקרנת אותי!! ובקשר למכונת לחם-מעולם לא היתה לי כי אני ממש לא רואה צורך:יש לי מערבל (מיקסר) שעושה את כל עבודת הלישה ודואג ששרירי הידיים שלי ישארו רפויים
.מכונת לחם בעצם מונעת את הכיף הכח גדול בהכנת לחם.עיצוב הכיכר/חלה.מתה על ההתעסקות הזאת בידיים...

SaraGubits

New member
סוף כל סוף אבאשלי תיקן לי את המחשב

אחרי שהמתקן מחשבים המקצועי לא הצליח לעשות כלום, רק לסבך את המכונה. LOL לגבי הגמרא כתובים שם עוד המון המון דברים מרתקים חוץ מהעניין על הדבש, כתוב גם שהיריון יכול להמשך עד שנה שלימה (לא מאחלת לאף אחד) ועוד ועוד...

למעלה