לחם עבודה...

seeyou

New member
לבד אתה לא תוכל לפרנס את שניכם
?

תחשוב שאין לכם דירה ושאתם ביחד תעבדו הרבה שנים עבור המשכנתא

מה שכן מציק לי בכול הסיפור זה האופי שלה-אבל זאת הבחירה שלך

אם קשה לך לצאת מהעבודה לצורך סידורים לחתונה תגיד לה שאתה מסכים עם כול מה שהיא תחליט

אם מדובר על כסף אז תגביל אותה בסכום

בהצלחה

יוסי

OשיO

New member
האופי...

היא באמת בחורה מאוד טובה, כולם אוהבים אותי והיא ממש החצי השני שלי.
יש בעיות של ניקיון וסדר, אני החצי המאורגן ומסודר יותר. היא לא ממש ששה לשטוף רצפה, למשל. או בכלל לסדר.
אמרה שהיא תעבוד על עצמה והיא באמת רוצה להיות מסודרת יותר.
מקווה שזה יקרה...

לא, זה לא תקין

אני יכולה לכתוב לך מגילות על למה אדם בוגר צריך לעבוד: משכורת, דימוי עצמי, תקשורת עם בני אדם ועוד ועוד. אבל בשורה התחתונה, בגיל הזה ובשלב הזה בחיים, לא לעבוד מעיד על משהו מאוד מאוד בעייתי בתפקוד.
אני לא הייתי מתחתנת עם גבר שעד גיל 32 לא הצליח לפרנס את עצמו אפילו באופן חלקי.

לא, זה לא תקין

אני יכולה לכתוב לך מגילות על למה בעידן שלנו אדם בוגר צריך לעבוד: משכורת, דימוי עצמי, תקשורת עם בני אדם ועוד ועוד. אבל בשורה התחתונה, בגיל הזה ובשלב הזה בחיים, לא לעבוד מעיד על משהו מאוד מאוד בעייתי בתפקוד, משהו שעלול לבוא לידי ביטוי בהמשך בתפקוד בעוד תחומים בחיים.

OשיO

New member
מסכים איתך

היא בחורה ביישנית שעזבה מסגרות כי היה לה קשה חברתית...

שילה1

New member
הקושי החברתי הזה,כאילו-לא מדליק נורות

אדומות זוהרות?
עם כל האהבה שלך אליה,ובטוח שיש לא מעט-היגיע הזמן להפעיל את ההגיון.
אגב-מה אומרים על כך בסביבתך הקרובה:הורים,בני משפחה וחברים?

OשיO

New member
מה אומרים?

אוהבים אותה מאוד, הדבר הכי "גרוע" שאומרים עליה, זה שהיא קצת שקטה או ביישנית.
היא גם מאוד אוהבת לאפות (רוצה להפוך את זה למקצוע) ובד"כ מכינה ומביאה לכל מי שרק אפשר

יש טיפה הרמת גבה ודאגה מצד המשפחה הקרובה כשמבינים שהיא כרגע לא עושה כלום...

שילה1

New member
אני חשה כיח אתה מגמד ומכופף את

התגובותץ החשובותשל הקרובים.
לתשומת לבך-זה לא הולך להתשנות אלא-להיות גרוע יותר.
אם היית בני,בסיטואציה כזו,הייתי נחרדת,ולבטח מבטאת זאת בשיחה .
בקיצור-אולטימטומים לא עובדים,ואותה כבר לא תשנה.אז-כך היית רוצה לראות את חייך?

אם התשובה היא לא מוחלט-שקול ברצינות לבטל הכל.ומהר.

sharpantie

New member
מנסיון אישי

שאני מנוע מלפרט אותו כאן אני חושב שאתה צריך לקחת את הרגליים ולברוח מהקשר.
התאורים שאתה כותב על הבחורה מעידים על בעייתיות שעלולה להחמיר עם השנים. בודאי ובודאי כאשר תינשאו
והמטלות המשפחתיות יהיו גדולות ומעיקות יותר.

שילה1

New member
מסכימה איתך מאוד.רואה סביבי צעירים ממנה,

עובדים,לומדים,מנהלים חי זוגיות ,חיי חברה,ואפילו נשאר להם זמן לתחביבים.

מריוס זכריה

Member
מנהל
זה מצב לא בריא

לזוגתך יש בעיה נפשית ותיפקודית רצינית ביותר. גם חרדה חברתית, גם קושי להשתייך למסגרת מחייבת, קושי להתפרנס, וכולי.

האם זה פוסל אותה מלהיות בת זוג? לא ולא.

כמו שאם, למשל, מישהי בכיסא גלגלים, זה לא פוסל אותה מלהיות בת זוג.

אלא מה? מי שמחליט להתחתן עם מישהי בכיסא גלגלים, יודע בבירור שזה מה שיש, ומספיק אוהב אותה ומעריך אותה כדי לשירצה לחיות איתה את כל חייו.

במקרה של זוגתך, הבעיה היא קצת נסתרת מהעין, ולכן גם הסביבה לא מבינה, וגם אתה עצמך לא מבין שזה נתון קבוע שאין הרבה מה לעשות בקשר אליו.

[גם אם היא באופן מפתיע תחליט ללכת לטיפול במטרה לשנות את זה, זה ייקח הרבה זמן ומאמץ וכסף לראות תוצאות של ממש - ואני מעריך שהיא לא תחליט החלטה כזאת מרצונה החופשי].

לכן, בניגוד למקרה של הבחורה בכיסא גלגלים, אתה לא באמת משלים עם הנכות שלה, כועס עליה, מאוכזב ויש לך פנטיזיות לא ממש מציאותיות על זה שהיא תשנה את זה. וזה יהיה מקור הצרות בקשר שלכם.

יתר על כן, מה שאתה עדיין לא מבין אבל תבין בעתיד, זה שגם הילדים שלכם יושפעו עמוקות מהמבנה הנפשי שלה (גם משלך, כמובן, אבל אתה תהיה רוב הזמן בחוץ, בעבודה)

לכן עניין אהאבה ביניכם, ושזה שהיא החצי השני שלך, זה נהדר. אבל זה יכול לעבוד רק אם תבין ותקבל שזה מי שהיא ולא יהיה אחרת. ואם אתה לא יכול לחיות עם זה, אז עדיף שלא תהיה שם, כי אחרת, כמו שאומרים כאן, זה ייגמר בבכי.

שילה1

New member
מקיוס-חיכיתי שתגיב
ושאלה:האם הבעיות שיש

כנראה לגברת,עוברים בתורשה?(לילדים,הכוונה)

מריוס זכריה

Member
מנהל
עוברות לילדים, אבל לא באמצעות תורשה

אלא באמצעות חינוך.

זה לא אומר שהילדים יהיו אחד-לאחד כמו האמא או האבא. אבל כשאחד ההורים נושא בעיה לא פתורה, היא כנראה השפיע בצורה עמוקה על הילדים - כל אחד מהם בדרכו ובסגנונו.

לכל ההורים יש גם מתנות וגם "שריטות", וכל ההורים מעבירים את התמנות והשריטות לילדיהם.

כמובן שיש גם תורשה, במובן הגנטי, והיא יכולה להעביר דברים כמו נטיה לדיכאון (ואולי גם איזה קו חרדתי) - אולם הבעיה של האישה הזאת, קרי: פינוק מסרס, משולב בחרדה חברתית, הוא לא כל כך גנטי (עד כמה שניתן לדעת כיום).

החתונה עם היפהפיה הנרדמת

OשיO יקר,
ראשית מזל טוב לרגל החתונה הקרבה.
שנית, הרשה לי תחילה להסתייג ממתן אבחנות כל שכן פרוגנוזות באשר לבת הזוג ולעתידכם המשותף, כפי שניתנו לך כאן. באופן עקרוני, מאמינה שקריאה של פוסט בפורום, מאפשר לנו לכל היותר הצצה דרך חרך צר בלבד, לעולמם ומציאות מורכבת של בני הזוג, וגם זאת רק דרך נקודת ההשקפה וההבנה של אחד מבני הזוג. מכאן שעלינו להתייחס בזהירות רבה, בענווה ובעיקר בידיעה שאנו יותר לא יודעים מאשר יודעים, בבואנו לנסות ולהבין את הקשיים שמועלים כאן ולהגיב אליהם.

ועכשיו. לאחר ההסתייגויות, ובהתבסס על דבריך בלבד, נדמה לקורא אותך, כי בחרת בזוגיות עם בחורה מקסימה, לידה אתה מרגיש נאהב ואוהב, והיא עבורך "האחת והיחידה" . עם זאת, ההכנות לקראת החתונה מציפים גם בעיות וקשיים, שאולי קודם לכן, ניתן היה להתעלם או להפחית מהשפעתם.
בפוסט שלך בת הזוג מצטיירת כסוג של "יפהפיה נרדמת", שגדלה מוגנת ומגוננת בארמון אמיתי, שבו לא נדרשו ממנה יותר מידי דרישות, היא לא התמודדה עם משימות שרבים מבני גילה מתמודדים עמם - בחירת כיוון תעסוקתי, מציאת עבודה, התמודדות עם לחצים, קשיים ומתחים. ואיכשהו נדמה שנותרה במובן הזה, מעט ילדה, שנרדמה לה ל 100 שנה, בציפייה (או שלא) שהנסיך שיגיע יעיר אותה ויאפשר לה להתבגר לעמוד על רגליה שלה באופן עצמאי ובלתי תלוי בחסדי הוריה. לא מפתיע שאינה מרגישה בטוחה בעצמה בחברה, וכלל לא בטוח עד כמה היא מעריכה את יכולותיה. שהרי כאשר אנו מפנקים את ילדינו, אנו מעבירים לו מסר סמוי שאיננו סומכים על יכולותיו לדאוג לעצמו ולהתמודד עם אתגרים.

מכאן, אפשר גם להבין את הכעס והביקורת שלה כלפיך, כאשר אתה מביא לזוגיות את העולם שמחוץ לארמון. העולם שפחות סבלני וסלחני להיעדרות מהעבודה, שתובע ממך לעמוד במשימות ובמטלות, לפרנס את עצמך ולקחת אחריות על חייך. כלל לא בטוח שהיא באמת ובתמים מבינה "מה זה השטויות הללו" לקחת יום חופש, ולעמוד מול בוס שהוא לא אבא המבין והמקבל.
כדאי לקחת זאת בחשבון, ולבחון אפשרות לנצל את הקונפליקטים הנוכחיים לחיזוק הזוגיות שלכם, וגם לחיזוק תהליך ההתבגרות שלה.
ממליצה עם פנייה לטיפול זוגי לעבודה משותפת על המפגש בין הפנטזיה לבין המציאות.
הרבה הצלחה!
ד"ר גלית לזר

chenby

New member
למה היא חייבת לעבוד?

יש לה בית, היא מכניסה מספיק בשביל ההוצאות שלה,
יש לה את הפריבילגיה הזו, פינוק? אולי.. לא תקין? הלוואי על כולנו..
אולי היא פשוט צריכה למצוא משהו שהיא אוהבת לעשות, ואולי זה יהיה ילדים.. ואולי לא.. אבל היא לא בחובות, ולא חסרת אחריות לחייה.. אז למה היא חייבת לעבוד?

אמיריצה

New member
אני כנראה פה בדעת מיעוט - ורואה תמונה נוספת

יתכן שהאהבה מצד הבחור אינה בלתי תלויה בדבר,
ואני לא יודע כמה היה מרגיש שהם "מאוד אוהבים",
אילו בת הזוג הייתה פועלת ייצור - ענייה, וקשת יום.
מטרת החיים אינה לעבוד בכדי לעבוד - אלא לחיות.
אין בן זוג מושלם - וכ"א עם חבילת הבעיות שיש לו,
ועובד בתחתית הסולם, אינו בהכרח הורה טוב יותר
לילדיו, מאשר אישה שנמצאת זמינה בבית בכל יום.
ולא בהכרח חינוך ההורים אשם בכל תחלואי האדם.
ממליץ לערוך הסכם ממון, בטרם החתונה - ידידותי
וקליל - שם יהיה כתוב - שאם הנישואין יסתיימו, אז
לכ"א יוחזרו המשאבים הכספים שהביא ממשפחתו.
ובעולם המציאות לעיתים אנשים עם הפרעה בקשב
וריכוז - או בהפרעה קלה אחרת - עושים חיל עצום
לעומת עוני ומסכנות וחיי דוחק לאנשים נורמטיביים
שלכאורה אינם בעלי הפרעה כזו - אבל קרים כקרח
ויש רבים שבורחים לעבודה - מחובתם להעניק יחס
רגשי מספק לבני הזוג (הם עובדים.. קשה.. והמון..
ויש להם אליבי מצוין.. לברוח מנוכחות עם בן הזוג).
מרחם - על האישה הזו - ועל כל דומותיה - שרבים
מצהירים לה ש"מאוד אוהבים" אותה - אבל, רואים
בצורה כ"כ מודגשת חסרונותיה, מול כל יתרונותיה.

simplebeauty22

New member
מה יהיה כשיהיו לה ילדים?

אם בעבודה של 9-8 שעות משרה מלאה היא לא מחזיקה, מה יהיה כשיהיו לה ילדים וזה משרה של 24 שעות? כל העול יפול עלייך?

אתה חיי את הרגע ואת האהבה שלכם נכון להיום, אבל זה טעות, אתה נשמע בחול פעלתן מלא מרץ ואמביציה ורצינות בעבודה, היא נשמעת סגורה,מפונקת,וביישנית יתר על המידה, שלא מבינה העוגיות שלה לא תואמות לקופסא שלך? ולמה אתה לא יכול להתאים את כל הסדר יום שלך כך שהיא תהיה מרוצה מספיק.

לדעתי קח צעד אחורה, ותחשוב מה אתה עושה.
כשיהיו לך ילדים, המציאות תכה בך מול העניים, אם ארוסתך מתקשה אפילו לשטוף רצפה. לאפות זה טוב, אבל נראה לי שמהקשר הזה אתה גם תאכל הרבה חרא בעתיד...

למעלה