לחם עבודה...

OשיO

New member
לחם עבודה...

אני ובת זוגתי עומדים להתחתן, מאוד אוהבים והקשר מאוד יציב
היא בת 32, מעולם לא עבדה בעבודה קבועה, עבדה און אנד אוף אצל ההורים שלה במשך שנים, לא בצורה מסודרת, הם תמיד נתנו לה משכורת חודשית, למרות שבפועל היא עבדה ממש מעט ימים בחודש. לאחרונה הם הפסיקו לתת לה משכורת, מאחר והיא לא הולכת לעבודה בכלל.
יש לה דירה שההורים קנו לה, אין צורך במשכנתא, רק הוצאות שוטפות. אז היא מרשה לעצמה לשבת בבית כל היום. היא כן רוצה לעבוד בעתיד ואפילו לפתוח עסק קטן משלה. חשוב לציין שכל ההוצאות שלנו שווה בשווה ואנחנו מתכוונים לפתוח חשבון משותף.
היא מבקשת ממני לצאת מהעבודה מוקדם או אפילו לקחת ימי חופש, כדי לעזור לה בארגוני חתונה. כמובן שאני עושה את זה איפה שאני יכול, אבל נזהר, כי חשוב לי לשמור על מקום העבודה שלי, והיא מתעצבנת ולא מבינה למה אני לא יכול פשוט להיעדר מהעבודה בלי לתת דין וחשבון לאף אחד. "אתה עומד להתחתן, לא יכולים להבין אותך?".

אין לה משמעת עבודה, אני לא יודע אם אי פעם יהיה לה בעתיד, אני לא יודע אם זה נובע מפינוק יתר של ההורים, חוסר ביטחון או מה.
אמרתי לה שלבד אני לא אוכל לפרנס את שנינו, הלוואי ויכולתי.

מה לדעתכם כדאי לעשות? זה מצב תקין?

תודה

סטנגה Joe

New member
תיזהר

קראתי פעם משפט ,דווקא בספר על אילוף כלבים.
"הרגלי גור חמודים עלולים להפוך להרגלי בוגר מטרידים".

היום אתה מאוהב מעד הראש ואתם צעירים ויפים והכל ורוד, דבש וסילאן.
אז היא תחכה לך בבית ותאהב אותך עד צאת הנשמה.
אבל חכה כשתעבורנה השנים והילדים והמשכנתא יפרצו ואתה תרגיש שאתה מתמודד לבד אל מול העולם.
היא תשב על התחת (שאולי יגדל בינתיים) בבית ולא תעשה כלום ולא תבין מה אתה רוצה ממנה.

אתה מבין לאן אני חותר?

nirity1

New member
היא כן רוצה לעבוד בעתיד. מתי ?

כשתיהיה בת 52 ?

לשאלתך האם זה מצב תקין , תלוי ....אם זה מתאים לך לחיות עם פרינססה מפונקת שאין לה טיפת מוסר עבודה או לא... יש כאלו שזה בסדר בשבילם שתיהיה להם האישה הקטנה בבית ...
איך אתם מתחלקים הוצאות אם אין לה משכורת ?

לגבי יציאה מוקדם מהעבודה תגיד לה שאתה לא עובד בשביל אבא שלך ושבעבודה שלך לא אכפת אם אתה מתחתן או לא... שלא יהיה דיון על זה אפילו כי משהו כאן צריך לפרנס

OשיO

New member
מתחלקים

בהוצאות, כי יש לה חסכונות מהעבר שבו עבדה.
כרגע אין לה שום הכנסה...

OשיO

New member
בדיוק...

בגלל זה דיברתי על זה כבר לפני חודשיים לפחות

nirity1

New member
לדבר לא יעזור

זה מסוג הדברים שעד שהיא לא תיפול היא לא תבין
ההורים שלה בזה שפנקו אותה עשו לה בעצם שרות רע .
האם אתם גרים ביחד ?
וגם לא ענית - האם אתה מהגברים שמוכנים לקבל אישה קטנה בבית שלא עובדת ( כי יש כאלו שכן...)

OשיO

New member
תשובות:

גרים ביחד, היא לגמרי שותפה בכל ההוצאות.
ההורים שלה בהחלט עשו שירות רע מבלי להתכוון, כי אין לה ערך לעבודה ולכסף, היא בטוחה שתמיד יהיה לה מקור הכנסה, תמיד יעזרו לה, גם חושבת שאם לא יהיה, תוכל בקלות למצוא עבודה. היא בגישת "יהיה בסדר".

אני לא מהגברים שמוכנים לקבל אישה קטנה בבית, היא אמרה לי שמצידה היא תהיה בבית ותגדל את הילדים, אמרתי לה שלא הייתי רוצה דבר כזה והייתי רוצה שיהיו לה עיסוקים וחיים מעבר...

תמיד הכירו לה גברים מאוד מאוד אמידים, סיפרה לי שאחד מהם אפילו אמר לה שהוא רוצה שכשיחזור הביתה היא תמיד תחכה לו שם עם ארוחה

אז יכול להיות שהציפייה שלה הייתה שהיא תוכל פשוט לשבת בבית ויפרנסו אותה... כמו תמיד.

nirity1

New member
תעשו חשבון של כמה הוצאות הולכות להיות לכם

ותשוו למשכורת שלך. תיהיו אוביקטיבים לגבי ההוצאות. במידה ואתם הולכים להיות בגרעון היא חייבת להבין שלא תוכלו לחיות ככה.
אני חושבת שאולי אפילו כדי ללכת ליעוץ כלכלי - כדי שמשהו מבחוץ יסביר לה
היא גם חייבת להבין שרזומה עם חורים זה לא הרזומה הכי אטרקטיבי בעולם...
קצת קשה לי ליעץ לך , כי הטיפוס שלה הוא הטיפוס השנוא עלי ( באמת - עצלנות זאת תכונה נוראית מבחינתי ) ועומד לי על קצה הלשון להגיד לך לברוח כל עוד אתה יכול
אבל אתה אוהב אותה ורוצה להתחתן איתה.

OשיO

New member
רעיון טוב

נעשה את החשבון הזה בהקדם

לחלק השני של תגובתך, לא יודע אם עצלנות היא המילה הנכונה. למרות הפן הכלכלי, הייתה לה ילדות מאוד לא פשוטה, עד כדי כך שממש קשה לי להיכנס כאן לפרטים. היא קצת חרדה חברתית וזה מקשה עליה בהמון תחומים.
אני לא רוצה להיות ה- bad guy שאומר לה: תתמודדי עם הפחדים ותתחילי לעבוד!. אבל חושב שבאיזשהו מקום זה יועיל לה יותר ממה שהיא חושבת.
אין לה הרבה חברים ואני מרכז העולם שלה וחושב שזה לא צריך להיות ככה והיא צריכה לפזר קצת את האנרגיות שלה לעוד אפיקים חוץ ממני...
למרות שאני תמיד שם בשבילה ודואג ונותן את כל החיזוקים שאפשר.
הגיוני מה שאני חושב או שאני טועה בגדול?

nirity1

New member
אם מבחינה כלכלית אתם בסדר....

אז תתמקד לחזק אותה באופן רגשי. יכול להיות שאם יש לה בעיות וחרדות אז יתכן ולעולם לא תיהיה לה עבודה קבוע. כנראה בגלל זה ההורים שלה פינקו אותה. אבל הם באמת עשו יותר רע מטוב. זה באמת חשוב שתעשה משהו ואז הבטחון העצמי שלה יעלה.( בין אם זה חוגים , עבודה , התנדבות, לימודים ) משהו שיקדם אותה ....

OשיO

New member

היא ניסתה ללמוד, אבל הקושי החברתי הכריע אותה...
התנדבה בעבר וכיום מחפשת משהו שקשור לבעלי חיים או ילדים בסביבה

nirity1

New member
בהתחלה תארת אותה כפרינססה

עכשיו עולים קשיים ובעייות חברתיות. תראה אני לא אומרת לך להפרד ממנה. נשמע שאתה מאוד אוהב אותה. אני רוצה שתקח בחשבון שכנראה היא לא הולכת להשתנות.
עכשיו מה זה אומר. זה אומר שאתה הולך לסחוב את הקשר ולהיות המבוגר ביחסים האלו לכל החיים. אני אומרת לך את זה מנסיון שלי ושל אנשים שאני מכירה.
זה אולי בסדר עכשיו אבל קח בחשבון במשוואה גם ילדים וסיבוכי חיים אחרים.
זה לא סתם שהמשפחה שלה ניסתה לשדך אותה עם גברים עמידים. הם חיפשו משהו שיטפל בבת שלהם לכל החיים.

שילה1

New member
שי-הייתי מציעה לדחות קצת את משאת נפה,קרי:

החתונה,ולהתנותה בטיפול שהיא או שניכם תעברו יחד לפני הארוע,שאם לא כן-רואה את הקשר כבעייתי.

הפסיקו לממן עד להודעה חדשה

אני לא מאמינה שיתחילו לחנך אותה בגיל 32, ואולי הם לא יחיו לנצח אבל הכסף שלהם יהיה זמין לבטח לעוד הרבה זמן ;)

OשיO

New member
בינתיים לא

רק כשייגמר חוזה השכירות שאנחנו חתומים עליו...
אבל כשניכנס לדירה החדשה, אין ספק שזה יעזור מאוד.

1Shir

New member
אז היא מכניסה לזוגיות יותר ממך, לא?

לא נראה לי שיש לך על מה להתלונן
רוב הבחורות היו מעדיפות שלא לתת לגבר לגור אצלן בחינם

למעלה