לחם יין - יהוד

גידי42

New member
לחם יין - יהוד

למרות שהוא ביהוד, שזה חיסרון לא קטן, הפך לחם יין למקום מאד איני בקרב תושבי המקום, כולל נווה מונוסון וסביון. מתי שלא מגיעים, בוקר, צהריים , ערב, המקום מפוצץ. לחם יין הוא מין ביסטרו שכונתי, ז'אנר שלקוח מערים קטנות בחו"ל. משהתחיל כבית קפה קטן, נחבא אל הכלים, הפך ברבות הזמן למסעדה שמגישה אוכל מעולה. אז אחרי שהוצאנו אנרגיה בספרית הוידיאו בטענות למה אין את המשך 24 ואיזה מין ספרי מחורבנת זו, חשנו רעב והתייזבנו ב"לחם יין" התפריט מאד מגוון. ארוחות בוקר, עוגות, מאפים שונים, כריכים, פאסטות למיהן וכמה מנות בשר. מכיון שלא היינו סגורים אם היה בוקר (כי רק לא מזמן התעוררנו) או צהרים (כי השמש נטתה למרכז...) הזמנו: פטה כבד אווז מוגש עם ריבת תאנים וצנימים וסלט כפרי עשיר בירקות ומיני סוגים שונים של עשבים. הראשונות היו פשוט מצוינות. לעיכול לא הזיקה קרלסברג מהחבית (מה ההגיון במקומות שמגישים רק שליש? מחסור בכוסות חצי או אסטרטגיה עיסקית ערמומית?). העיקריות היו בנאליות מצד אחד אבל טעימות להפליא: שניצל עוף מהמם (כמובן בלי להשוות למהמם האמיתי... צפיחית בדבש שלי...) מוגש עם צ'יפס פריכים. לא יודע כמה עופות הוקרבו על מזבח השניצל הנ"ל, אבל 2 החתיכות השטוחות כמו גלית גוטמן (לפני הניתוח...) הענקיות וצורת העשיה שלהם הזכירו את השניצל האגדי של סבתא שלי ז"ל, שהפך כבר לקאלט במישפחה ואין מחמאה יותר גדולה מזה. והמבורגר שלא בייש המבורגרים במקדשי המבורגר מובהקים כגון דיקסי, סטפן, גיליס וכו'. נתח בשר משובח, טחון ביד (רואים.. לא תמיד חיסרון..) , במידת הצלויה הבדיוק מתאימה (אוי לדעת להוציא בזמן... כמה חשוב!) עם צ'יפס (אותם צ'יפס מהשניצל). בקיצור מעולה! על כל אלה בתוספת עוד קרלסבג (שליש ועוד שליש = חצי) והחשבון 140 ש"ח . לפני תשר וכולל אבטחה שזו בדיחה בפני עצמה (אחרי שתהיו , תבינו) לסיכום: לחם יין, המקום היחיד באזור ששוה להגיע אלו במיוחד בכל שעה לכל מטרה. מרכז מסחרי, סביונים, יהוד!

shima

New member
../images/Emo6.gif

תודה על ההמלצה, עברתי כמה פעמים במקום ועכשיו אשמח לדגום. למרות שלא ממש הבנתי את המתמטיקה ( שליש ועוד שליש שווה חצי?
)

מסכימה איתך, לחם יין מקום שווה ../images/Emo45.gif

אכלתי שם מספר פעמים ארוחות בוקר עם חברות שגרות בסביבה, או נפגשתי לקפה של אחר הצהריים בליווי איזשהו נשנוש (סלט האבוקדו שלהם מאוד מומלץ). עוד משהו, לא רחוק משם בכביש שמוביל מנווה מונוסון לאור יהודה קיימת ה"כפריה של ליאורה", מקום נחמד לארוחות בוקר קלות, עם חנות תבלינים וגבינות צמודה. האוכל בסיסי וטעים, הסלט מתובל בהרבה עשבי תיבול, וליד הקפה מוגשת חתיכת חלבה מעולה שנמכרת בחנות ליד, ממליצה.

רומי 007

New member
תודה גידי

על ההמלצה הכובשת (במיוחד הקטע עם גלית גוטמן - אשמח לשתף אותה בממצאיך) וביחוד על כך שגילית לי באקראי מקום אליו אני יכולה לקחת את זוהרה ועדיין לאכול המבורגר מצויין בעוד היא מנשנשת לה אבוקדו עם חלבה.

Lear22

New member
אין על חלבה!!

אני ממש חולה על זה וזה גם חצי נחמה כי למרות שהיא יחסית מאוד משמינה, זה לפחות מתוק בריא נורא

davemen

New member
חלבה מעולה...

ניתן למצוא במאפיה בתחנת הדלק בצומת מחנה 80. אנחנו עוצרים שם קבוע בדרך צפונה. ועם כבר עוצרים, אז יש להם פיתות נהדרות עם זעתר (הזעתר הטרי נמצא בין שכבות הפיתה - והכל שמנוני ומושחת לחלוטין)

liti

New member
אני אוהבת גלידת חלבה

לרגל החורף הכניסו בגלידת אלדו שאני אוהבת את הגלידה שוב, וכמובן שיש לי קילו ממנה (ובעצם כבר פחות) בפריזר...

neta2

New member
טוב לדעת שיש שם משו שווה

מחוץ לת"א
אחי גר שם, אז אני בהחלט אשקול קפיצה גסטרונומית למסעדה הנ"ל. וגידי, אני חושבת שלך מגיע
על המבקר המסעדות הכי פעיל פה. סחתיקה

גידי42

New member
../images/Emo72.gifשליש + שליש = חצי

זה היה כאילו בציניות... יש יותר מדי מקומות שמגישים בירה מחבית רק בכוס שליש.שזה מעצבן. ששאלתי לפשר הענין,המלצרית החמודה אמרה לי: מה הבעיה תזמין 2 כוסות של שליש.חחחחחחחחההההה. חוץ מזה תודה לכל המחמיאים והמחמיאות!

../images/Emo72.gif לחיי הביקורות שלך, גידי

כי בחיים לא הייתי מגיעה למקום כזה
זה אפילו נראה שווה נסיעה
אני מוכנה להיות עוזרת אישית כשתחליט להוציא ספר

למעלה