לחם ושאריות לחם

tamarhp

New member
לחם ושאריות לחם

א. יש לי קצוות של לחם שאני שומרת בהקפאה עד שיהיה לי רעיון מה לעשות איתם. כמה זמן הם יכולים להישמר בהקפאה? (הם היו בהקפאה מהרגע שהלחם הגיע הביתה, והוצאנו את הלחם בכל פעם רק לכמה שניות בשביל לקחת פרוסות). ב. מה אפשר לעשות עם קצוות של לחם? אי אפשר לעשות טוסט כי הקצוות גבוהים מדי... אולי לחם מטוגן? קציצות? אשמח לשמוע רעיונות ומתכונים, אבל בלי ירקות מבושלים (מלבד תפו"א ותירס שאותם אנחנו אוכלים), ועדיף פרווה (אני צמחונית וחלבי לא יוצא לנו הרבה לאכול). תודה!

pirge

New member
קציצות לחם נהדרות לחמין

קציצות חלה משובצות בכבדי עוף לחמין - 16 לביבות גדולות. מתכון מאמא שלי מתאים לכל סוג של חמין— וכמובן שאפשר להכין גם בלי הכבד. חצי חלה - להרטיב במים ולסחוט היטב. לפורר לקערה. 2 בצלים קצוצים גס -- מ ט ו ג נ י ם ומוזהבים-מוסיפים חתיכות כבד עוף כ-300 גרם ומטגנים ביחד. מכניסים לקערה את הכבדים עם יתר החומרים: 2 ביצים טרופות כוס פטרוזיליה טריה קצוצה 2 כפות קמח רגיל מלח פלפל שחור בנדיבות פפריקה כמון כפית סוכר חום – לא חובה. לערבב וללוש ביחד. להכין לביבות שמנות-שטוחות-- ולטגן ע ה ש ח מ ה מכל הצדדים. אפשר לטגן על מעט מאד שמן. להכניס לסיר החמין בחלק העליון אחרי שהחמין רותח ולפני שמכניסים לתנור. "טיפ" שלי: כדאי להכין את הבלילה לקציצות יום לפני הטיגון ולשמור במקרר בקערה עטופה בניילונית. אבל לא ניסיתי עם סוגי לחם אחרים....אולי השריה טובה וסחיטה טובה יתנו תוצאה טעימה.

pirge

New member
פשטידת או מאפינס טונה

23:11 | 01/04/06 פשטידת טונה בחושה בהמלצה.ו pirge / בישול לילדים ו פשטידת טונה – בחושה וטעימה מאד - ניתן להכין כמאפינס ולשים למעלה לפני האפיה ריבוע של גבינה צהובה טל העמק. טעימה מאד גם קרה מקור:פירגה 6 פרוסות דקות לחם מלא קל -- מושרות וסחוטות—מפוררות 2 קופסאות טונה בלי השמן—לפורר את הטונה תפוח אדמה גדול פרוס—מבושל 6 ביצים טרופות – אפשר רק 5 ביצים 2 בצלים קצוצים מטוגנים במעט שמן---או—כף וחצי אבקת מרק בצל 3 כפות עיטורי עגבניות-אוליביה או 2 כפות קטשופ 2 כפות גבינה לבנה – אני שמתי 2 כדורי לבנה – אפשר לוותר ולא לשים בכלל. חצי כוס קמח 4\\1 כוס שמן קנולה – אפשר פחות שמן. פלפל שחור ומלח לטעם לערבב הכל ביחד ולשטח בתבנית 27X33 משומנת לאפות בחום 175 כ-45 דקות. מי שרוצה יותר גבוה---- שיכין בתבנית יותר קטנה.

tamarhp

New member
אשמח לקבל עוד מתכונים :)

(אני לא סובלת טונה ובכלל כל סוג של דג, וחמין אנחנו שנינו לא ממש אוכלים, למרות שהמתכונים נראים מעולים!)

אילנית12

New member
קציצות לחם

קציצות לחם/אילנית 6 פרוסות לחם(הבפנים)מושרה וסחוט פטרוזליה קצוצה דק 2 ביצים 2 כפות קמח רגיל בצל קצוץ דק דק מלח, כמון,פלפל שחור. פלפל ירוק חריף קצוץ(לא חובה) ההכנה: מערבבים הכול. מחממים שמן,ושמים בכף תערובת לתוך השמן. טעים גם קר. מקור:מחברת המתכונים שלי.

העבריה

New member
קציצות כושיות

קציצות שאהבנו מ-א-ד בילדותנו,וגם היום אני לא מצליחה להתאפק מלזלול במרץ כשאני מכינה לילדים.אבל אין לי כמויות מדויקות כי זה ענין של טעם.החומרים: לחם או חלה מושרים במים,סחוטים ומפוררים בידיים.קקאו מעורב בסוכר ביחס של 1:4(כמה כפות טובות!),ביצה או שתיים,צימוקים שהושרו במים רותחים למשך כמה דקות(לא חובה אבל מוסיף הממממון)מערבבים הכל,טועמים(!)ומתקנים תיבול, ומטגנים בשמן כמה דקות מכל צד.מאד טעים ודומה לעוגה/עוגיות כושי.מפעם לפעם תלמדי מהן הכמויות שמתאימות לטעמך. בהצלחה.

אסנתתה

New member
וואו איזה רעיון נהדר אצלי הילדים לא

אוכלים קצוות (קשה) של לחם אז חשבתי להכין מהם פירורי לחם אולי יש מישהי שתוכל לעזור? אם אני לא טועה צריך לאפות ואח"כ לרסק איכשהו.... אבל איך? והמתכונים של פירגה ואילנית נראים מצויינים אני אנסה בהקדם.....

pirge

New member
מאפה לחם מתוק

מילקוט הפרסומים 2\1 לחם יבש מושרה היטב-- סחוט 3 ביצים מופרדות.חלבונים מוקצפים עם הסוכר. 2 כפות קקאו 2\1 כפית קינמון 2\1 כוס סוכר 50 גרם מרגרינה מומסת מערבבים את החלבונים המוקצפים עם יתר המרכיבים. אופים כ-40 דקות בתבנית משומנת חום 175. מגישים חם. "טיפ" נוסף--אחרי אפיה הפשטידה...... יבשי קוביות מהלחם הנותר.... בתנור. כשתגישי מרק,תגישי ליד. מילקוט הפרסומים.

למעלה