לחם, הו לחם

freearth10

New member
לחם, הו לחם

לפני כמה חודשים הייתי אצל מרפא סיני מאוד ידוע והוא המליץ לעבור מלחם לפרכיות אורז. לא הבנתי למה, שכן די
ברור לי שהרבה מהאורז לא נשאר לאחר שהוא הופך לפרכית, כמו שהרבה מהשיפון,חיטה מלאה... לא נשאר כשהן הופכות
ללחם. בפרכיות יש פחות ביצים אני מניחה, כלומר פחות כולסטרול והיא גם טעימה לי, כך שהמעבר לפריכיות אורז לא היה
קשה לי כלל.
האמת היא שהרבה השתנה בחיי מאז שהתחלתי עם השינוי הזה ואני לתומי באמת חשבתי שהסיבה היא המעבר להוצאה
של הקמח הלבן מחיי.
אז מה דעתכם האם לחם בריא, בריא יותר מפריכיות?
האם פריכיות בריאות יותר מלחם בריא?
מה עם לחם שהוא לא לחם אורגני, אבל לא מכיל קמח לבן, האם גם אז לא עדיף פריכית על לחם לא אורגני?
מה עם לחם לא אורגני שמכיל לא רק חיטה מלאה, אלא גם קמח לבן, האם גם אז לא עדיף פריכית אורז על לחם?

האמת היא שהמעבר שלי היה מלחם לא אורגני שמכיל לא רק חיטה מלאה ומידי פעם גם לחם לא אורגני שלא מכיל קמח לבן
וכמו שאמרתי אצלי השינוי הזה היה שינוי שהיטיב עם חיי.
לשמוע את דעתכם,
מאיה

0 אור 0

New member
אני לא חשובת שיש תשובה אחת לשאלות כאלה

האמת היא שאני תמיד חשבתי שפריכיות אורז זה סתם זבל תעשייתי, אבל מישהו פה בפורום תיקן ואתי שיש פריכיות שעשויות בתהליך שמשמר את האורז בהן - לא בדקתי, אבל מכבדת את האמירה ומפרגנת למי שאוכל שזה הסוג שהוא בוחר בו.
ברמה יותר גבוהה של הדיון, אני חושבת שאנחנו לא יודעים מספיק על תזונה, ומעבר לכמה דברים בסיסיים שכן ידועים ולרוב מוסכמים על כולם, אז כל אחד נותן לך תשובות מתוך האמונה האישית שלו.
אז הנה האמונה האישית שלי:
א. אין תזונה אחת שמתאימה לכל אחד - כל אדם צריך להיות קשוב לעצמו ולראות איזו תזונה מתאימה לו יותר ועושה לו טוב.
יכולה להדגים את זה בהמון מקרים של מזון משובח לאחד ומזיק לשני,
יש לי אפילו ספרים של אכילה לפי הגנטיקה שמביאים המון מחקרים שמוכיחים בצורה מדעית את האמונה שלי ומנסים לעשות בה גם סדר והגיון ומתודה.
ב. חלק מהתועלת של אכילה ותזונה היא בהשלמה הרוחנית שלה - באוירה שאת מביאה לאכילה, בהנאה מהאוכל, בשקט הנפשי שיש לך עם האכילה.
--
ואז לתשובות:
בשבילי לחם חי הוא מתענוגות החיים - תמיד אהבתי ונהניתי ממנו, גם כשהוא היה מוצר קשה ביותר להשגה.
בעבר גם אהבתי את החלה של יום שישי, והטעם שלי השתנה כי היום אני לא רעבה לזה, אם יוצא לי פעם ב ... לטעום זה כבר לא אותו דבר.
זה למרות שלא עברתי ב 100% לקמחים מלאים - ויש עדיין לא מעט דברים שאני אוכלת (אם כי לא על בסיס יומיומי) שמכילים קמח לבן וסוכר לבן.
פריכיות אני ממש לא סובלת, נותן לי טעם של פלסטיק.
אז מה?
כלום , כי אם תחזרי לאמונה א' שלי - אז תיהני לך מהפריכיות ואני אהנה מהלחם ואולי בעוד 100 שנה יבינו טוב יותר את תזונת האדם וידעו מה נכון ..

freearth10

New member
אני מסכימה לגמרי

עם ההנחה שמה שעושה טוב - עושה טוב.
אני אף פעם לא התלהבתי מריח הלחם ולכן אולי גם לא מטעמו. לחם בעבורי הוא משהו למרוח עליו את הדבר האמיתי

ולכןו גם המעבר הזה היה לי קל.
השאלה שלי היא האם באמת פריכיות זה "זבל "?
ועד כמה ה"זבל" הזה שונה מה"זבל" שנקרא לחם. ומה עדיף, לאכול לחם לא אורגני או פריכיות.
ואפילו מה עדיף? לאכול לחם אורגני או פריכיות אורגניות, שבתהליך היצור של שניהם לא נשאר הרבה מהחומרים שמרכיבים
אותם.
מאיה

yair and sveta

New member
טוב שמצאת משהו שעשה לך שיפור

הי, תשמעי בסך הכל לכל אחד מתאים משהו אחר
כנראה מי שהמליץ לך לעבור לפרכיות ידע שלך ספציפית זה יעזור
לפי דעתי האישית פרכיות לא יכולות להחליף לחם לכולם, קודם כל מעצם העובדה שזה לא לחם
אני לא מסוגלת לאכול אותן כל יום וממש מדי פעם בא לי איזו 2-3 ואני גם מרגישה כבדות כזו בבטן
אז כמו שאת רואה לשתינו תוצאות שונות לחלוטין
בגדול אם אוכלים לחם איכותי עם מח מלא או לחם כוסמין אז אין סיבה להימנע ממנו

freearth10

New member
העניין הוא

שלדעתי לא זה ולא זה בריאים, זה כולה עניין של הרגל. התרגלנו לאכול לחם. לא נראה לי שנשאר משהו מאיכויות
החומרים המרכיבים את הלחם לאחר האפיה, אז אני מעדיפה לקבל אותם בדרך אחרת.
כמו שנאמר בין השניים אני כבר מעדיפה את הפריכית, אבל זו בחירה של הרע במיעוטו.
אני מודה לכל מי שהשתתף וגם לאלה שעוד לא אמרו את דברם, כי זה חידד אצלי את התחושה שעדיף לאכול יותר
מהדבר האמיתי.

מאיה

ינוקא1

New member
אני בעד לבדוק

זאת בבדיקת שריר \ עפעוף \ מטוטלת.

כמו אור אינני חושב שיש תשובה אחת.

יעל ND

New member
יש ויש

מה שטוב לאחד יכול להזיק לאחר.
תזונה, כמו כל דבר אחר, יש להתאים בצורה אינדיבידואלית.

hal767

New member
ראי, מאיה -

לדעתי הנושא מאד שולי. גם הלחם וגם הפריכיות אינם מזון. אין להם ערך תזונתי חיובי לגוף האנושי, והאמת היא ששנייהם גוזלים יותר משנותנים. שניהם הינם הרגל רע. יחד עם זאת אם ההרגל חזק אצלך ואינך רוצה לסלקם מתפריטך, זה בסדר, (אי אפשר להתעלם מהנפש), אבל לצמצם באכילתם ככל האפשר. כמו כן חשוב לאוכלם בצירופי מזון נכונים כי הם מכילים כמות משמעותית של עמילן.

מבחינת לחם, הרע במיעוטו הוא לחם אורגני דל בשמרים. נראה לי שלחם שיפון עדיף על לחם מחיטה. הקשיבי לגופך, ואם לחם מפריע לך ופריכיות טובות לך אז את יכולה להעדיפן על הלחם.

באופן כללי, שני המאכלים האלה מגיבים מאד חומצית בגוף האנושי, נוטים לתסוס במערכת העיכול והם חסרי ערך תזונתי בגלל תהליכי הכנתם. תגובתם החומצית גוזלת מהגוף מינרלים חשובים, בהם הגוף משתמש כדי לאזן את החומציות.
ממליץ לקרא את המאמר הבא בנושא הלחם.

http://cafe.themarker.com/post/1288661/

mic26

New member
גם אני חושבת שתלוי איזה לחם

באופן אישי, ראיתי שפריכיות אורז משביעות הרבה יותר מאשר לחם לבן. מצד שני, הן נורא מנפחות את הבטן. הלחם היחיד שנחמד ומתעכל טוב בעיני הוא מכוסמין, או כוסמת, אני כל הזמן מתבלבלת ביניהם. אבל זה הנסיון האישי שלי, לכל אחד יש נסיון שונה.

mic26

New member
כן, אני יודעת שזה לא אותו דבר

אני פשוט שוכחת מי זה מה. מספיק לי לזכור את זה בצרפתית...
תודה

למעלה