לחם בננה

חגי ז

New member
לחם בננה

שלום לכל המומחים והמומחיות, אני איש קטן ורעב ללחם בננה (עדיפות) או עוגת בננה (פשרה שתתקבל בברכה) פעם עבדתי בבית קפה של איש נורא ואיום (ולכן גם לא אזכיר את שמו) אבל מה - הלחם בננה הכי טוב בתל אביב. בקיצור - אם למישהו/י יש מתכון ללחם בננה טוב וטעים או שבא לכם לשלוח לי מתנה. כתבו תגובה. תעשו חיים.

אילנית12

New member
קבל עוגת בננות.../images/Emo3.gif

19/03/2005 22:18:00 מאת: hogo26 נושא: עוגת בננות,/הוגו מפורום אוכל חלבי. תוכן: החומרים: 250 גרם מרגרינה 200 גרם סוכר 5 ביצים מופרדות 350 גרם קמח 10 גרם א.אפיה(זה נראה הרבה) 5 גרם אגוז מוסקט 5 גרם קנמון גרידת לימון+תפוז 300-500 גרם בננות קצוצות 100 גרם אגוזים טחונים גס 100 גרם שוקולד ציפס(אופציה לא חובה) ליקר בננה או רום אופן הכנה , מערבבים את הקמח+א.אפיה+תבלינים+אגוזים ושוקולד ביחד ומניחים בצד מקציפים מרגרינה עם 150 גרם הסוכר והחלמונים לקרם חלק בנפרד מקציפים את החלבונים עם שאר הסוכר , מוסיפים את הבננות וגרידת הפירות לתערובת המרגרינה ומוסיפים את החלבונים המוקצפים ומאחדים, מוסיפים את כל החומרים היבשים, מכניסים לתבניות הרצויות אפיה 180 מעלות 40-45 דקות כדאי לשמן את התבניות הערות שלי אילנית:השתמשתי בכוס שמן קנולה,במקום מרגרינה,או חמאה. העוגה קצרה הצלחה בפורום,וכמובן בבית. אפיתי בתבנית 26. ________________________________________ ________________________________________

yifatushc

New member
עוגת בננות מקמח מלא ../images/Emo26.gif

עוגת בננות מקמח מלא / yifatushc מצרכים: ========= 4 בננות מעוכות (רצוי בשלות) חצי כוס שמן / 100 גר' חמאה 1 כוס סוכר חום 2 ביצים 1 כפית סודה לשתיה 1 גביע יוגורט 1.5 % שומן 1.5 כוסות קמח מלא 1 כפית תמצית וניל חצי כפית קינמון חצי כפית ציפורן אופציונלי: צימוקים 100 גר' אגוזים קצוצים גס תמרים אופן ההכנה: ============ 1. לבחוש היטב בקערה את החמאה/שמן והסוכר, להוסיף את הביצים ולערבב היטב. 2. לערבב בכוס את היוגורט עם הסודה לשתיה, ולהוסיף לתערובת החמאה. 3. להוסיף את שאר החומרים, ולערבב היטב. 4. לצקת לתבנית אינגליש קייק מאורכת משומנת (או עם ניר אפיה), ולאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, כ-45 דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. הערה: ניתן לבזוק על העוגה מעט אבקת סוכר, או להכין ציפוי סוכר: לבחוש היטב 3 כפות אבקת סוכר עם כף מיץ לימון, ולזלוף על העוגה המוכנה. בתיאבון!
יפעת

dessi

New member
לחם בננות

לחמם תנור לחום-בינוני, לשמן תבנית מלבנית 14X21 ס"מ, לכסות את בסיס התבנית ודופנותיה הארוכות בנייר-אפייה. כוס בננה מעוכה (בערך 2 בננות גדולות בשלות מאד) 3/4 כוס אבקת סוכר #לאחד יחדיו בקערה גדולה 2 ביצים – טרופות 1/4 כוס שמן-זית 1/4 כוס חלב #לערבב לתוך קערת הבננות לקבלת תערובת אחידה 1/3 1 כוס קמח תופח (*ניתן לשלב קמח מלא במקום מחצית כמות הקמח) 3/4 כוס אגוזים קצוצים גס 1/4 כוס שוקולד מריר קצוץ דק #להוסיף לקערה ולבחוש מעט לשטוח את התערובת בתבנית המוכנה לאפות בתנור בחום-בינוני למשך כ-1 שעה. לאחר האפייה, להוציא את התבנית מהתנור ולהשאיר את הכיכר בתבנית ל-5 דקות נוספות. להפוך ולהניח את הכיכר על משטח צינון. מקובל להגיש את לחם-הבננה עם חמאה מוקצפת ואגוזים: להקציף 100 ג' חמאה במיקסר עד שהיא קלה ואוורירית ולערבב לתוכה 1/4 כוס אגוזים קצוצים דק... בתיאבון...

yifatushc

New member
תודה dessi!! ../images/Emo24.gif

אני מעוניינת להכניס את המתכון למאמרינו. ידוע מה מקור המתכון? או מתכון אישי שלך?
תודה, יפעת

dessi

New member
מקור המתכון:

תרגמתי היישר ממערכת מגזין אוסטרלי אליו אני מנוייה.

למעלה